2024. szeptember 1., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Watch Dogs PS4 - A tökéletes trükk

Nem rossz, de elmaradt nem csak a hype által generált, hanem az alapvető open world játék iránti elvárásoktól is.

[ ÚJ TESZT ]

Játékmenet

Főhősünket lehetőségünk van fejleszteni, a különböző tevékenységekért tapasztalati pontokat kapunk, s időnként szintet lépünk, a szintlépéskor kapott pontokat pedig eloszthatjuk kedvünk szerint. A stúdió korábbi játékához, a Far Cry 3-hoz hasonlóan itt is minden képesség megszerezhető, ám például a maximalizált fókusznak (időlassítás) előfeltétele az összes sakkfeladvány 3 csillagosra való teljesítése.

Bár ruhákat is vásárolhatunk, s oldhatunk fel különböző minijátékok teljesítésével, ezek lényegében csak egymás módosított skinjei, tényleges eltérés nem túl sok van köztük. A boltokban megvehető fegyverek java részét pedig a küldetések által, s kihívások teljesítésével is megszerezhetjük.

A játék érdekes újító megoldása a morális rendszer. Ha bűnözőket kapcsolunk le, embereket mentünk meg, a morálunk, vagy ha úgy tetszik, karmánk pozitív irányba billen. Minél több jó cselekedetet hajtunk végre, annál kevesebbszer fogják ránk hívni a rendőrséget. A baj csak az, hogy egy-egy akció közben óhatatlanul is szedni fogunk civil áldozatokat (főleg a vezetős részeknél), így elég nehéz lesz a morálunkat megfelelő magaslatokban tartani.

A Splinter Cell: Conviction-ben debütált dinamikus fedezékrendszert a Ubi sikeresen átültette eme játékába, s ez által nem csak a harc vált sokkal gördülékenyebbé, jobbá, hanem módunkban áll lopakodva is megközelíteni, s harcképtelenné tenni az ellenfeleinket. Erre egyébként a legtöbb helyzetben szükség is lesz, ugyanis a Watch Dogs még normál fokozaton is meglepően nehéz. Sajnos itt sem teljesen problémamentes a játék.

Az olyan küldetések során (pl. beszivárgás-megbízások), melyeknél egy adott területre kell behatolni, és kiiktatni egy célszemélyt, hiába lopakodunk oda észrevétlenül, s tesszük el azt láb alól, a többi őrködő katona onnantól kezdve automatikusan észrevesz s megtámad majd minket. Ilyen amatőr tervezési hibát a Ubisoft nem engedhetne meg magának.

Első lépés a next-gen felé

Bármennyire is vártam a Watch Dogs-t, egyszerűen tény, hogy ezer sebből vérzik. De ha van valami, ami említést érdemel, és ami valóban next-gen, akkor az a single player és a multiplayer játék összemosása. Bármikor beszállhatunk ugyanis egy másik, éppen aktív játékos világába, és adatokat lophatunk tőle, vagy megnehezíthetjük a dolgát az által, hogy a kezünkbe vesszük a város irányítását, és ellene fordítjuk azt. Persze ezt éppúgy ők is megtehetik velünk. Nem egyszer fordult elő az, hogy rajtamütött egy hacker, és ezt követően próbáltam a nyomára bukkanni, s levadászni őt.

Felettébb szórakoztató része ez a játéknak, de természetesen kapunk hagyományos multiplayer módokat is. Van free-roam, online verseny maximum nyolc fővel, és egy adathekkelésre kihelyezett mód is, melyekben csapatok esnek egymásnak, s a cél egy fájl meghackelése/feltörése. A napokban pedig megjelent egy tablet-ekre készített ingyenes alkalmazás is, mellyel bárki beszállhat a játékunkba (az is, aki egyébként nem birtokolja a játékot), s borsot törhet az orrunk alá (nem éppen kellemes dolog, amikor nyugodt autókázás közben valaki úgy dönt, hogy felrobbant alattunk egy gázcsövet, vagy épp elsötétíti a várost).

A multiplayer tevékenységért pedig pontbónuszban, vagy pontlevonásban részesülünk, teljesítményünktől függően, a pontok mennyisége pedig meghatározza, milyen multiplayer-specifikus képességek válnak számunkra elérhetővé (például nagyobb sebzés járművek ellen, vagy tovább tartó nitró online versenyek esetén).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • TITANFALL

    Óriás robotok, falon közlekedő pilóták, jetpack és tucatnyi hi-tech fegyver a Respawn Entertainment játékában.

  • Heavy Rain PS3 bemutató (18+)

    Első látásra beülnék a moziba egy adag popcornnal, de aztán kiderül, hogy ez mégiscsak egy videójáték!

  • Playstation 4 egy PC gamer szemével

    A nextgen konzol vásárlással szerintem nem érdemes túl sokáig várni, el kell hagyni a mostani generációt!

  • Beyond: Two Souls PS3 Bemutató

    A mi világunkon túl is van élet, csak még nem ismerjük! Bemutató a szerintem eddigi legjobb játékról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.