2022. május 18., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

WALKMAN telefonok áttekintése (2.rész)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Itt a WALKMAN telefonok áttekintésének második része. 2006. május 18 . A W850ivel...

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Itt a WALKMAN telefonok áttekintésének második része.

2006. május 18. A W850ivel egy napon került bemutatásra az első sportos Walkman, a kinyitható W710i. Persze a sportosság nem jelent egyet az ütésállósággal, tehát ne dobáljuk ha nem muszáj. A telefon legújabb funkciója, a Fitness, ami rögzíti napi sportteljesítményét. Futáskor méri a sebességet és a megtett távolságot, sétáláskor pedig a megtett lépéseket. A helyes testsúly megtartásához, még egy kalóriaszámlálót is tartalmaz. A hazai fitness-guruknak ideális telefon. Továbbá 2Mpixeles kamerát, 2×zoommal; hatalmas,kétszínű külső kijelzőt; Bluetooth A2DP és EDGE technológiát és egy speciális fülre akasztható fülhallgatót kapott.

2007. január 8. Bemutatták a Walkman telefonok legalsó szegmensébe kerülő W200i-t. Bár létjogosultságát sokan megkérdőjelezték, de azért érdemes pár dolgot megemlíteni. Belső memóriája 27MB,de M2es kártyákkal bővíthetjük; VGA felbontású kamerát és RDS képes FM rádiót is kapott. A legnagyobb hátránya az hogy már nem ''agybabedugós'' fülhallgatót adtak hozzá, hanem egy sima ''Bass Reflex''es felső részt kapott, de maga a haedset még így is két részből áll.

2007. február 6. Bejelentésre került a W610i, amit tekinthetünk a W810i utódjának is.
A teló mindössze 14 mm vastagságú és 2Mpixeles kamerát kapott autófókusszal(!).
A zenei részéről a 2.0ás Walkman lejátszó és RDS funkcióval ellátott rádió gondoskodik,
ami egy új szolgáltatással, a TrackID-vel egészül ki. Ez arra jó, hogy ha rádiózás közben egy általunk nem ismert zenét hallunk, és nem tudjuk az előadó, vagy éppen a szám címét, akkor fel kell vennünk egy darabot belőle és elküldeni a Gracenote szerverére. A szerver a dallamrészlet alapján beazonosítja az előadót, a szám címét és megküldi ezen adatokat nekünk! Sőt még magyar előadókat is ismer a szerver, tehát tényleg hasznos szolgáltatás. Adatátviteli része egészen jó: EDGE, Bluetooth 2.0 A2DP-vel, és infravörös adatkapcsolattal kommunikálhatunk a nagyvilággal.

2007. február 6. Sok találgatás és kémfotó után megérkezett a Sony Ericsson első penge telefonja, a W880i. A 9,4 mm vastagságú telefont rengeteg kritika érte a gombsora miatt, hiszen nagyon kicsik a billentyűk, és a nyomáspont sincs mindig a helyén. A kijelzője 320×240 pixeles, 262K színt vonultat fel, egész szép minőségben. Belső memóriája M2es kártyákkal bővíthető kikapcsolás nélkül. A minőségi alapanyagokból készült telefon 3G képes és előlapi kamerát is kapott. A hátlapon egy 2Mpixeles, fixfókuszos kamera figyel, ami mellett egy nagyon apró méretű és nem túl jó minőségű hangszóró kapott helyet. És még egy nagy mínusz: a rádió nem sima, vezetékes antennás, hanem HTML alapú, tehát ha rádiózni szeretnénk, akkor fizessünk az adatkapcsoltért.

[kép]

2007. március 15. A svéd-japán gyártó a CeBIT-en mutatta be a legújabb 3G képes W660i névre hallgató modelljét.
Az alapötlet a W610i volt, mivel ebben már 3G van, így valamit ki kellett spórolni belőle, ez pedig az autófókusz volt, mivel van. A készülék így is csak 14,5mm vastag, 2.0ás Walkman szoftvert, A2DP-t, RDS képes rádiót is pakoltak bele, de az EDGE sajnos már lemaradt.

2007. március 26. Megérkezett a második elcsúsztatható Walkman modell, ezúttal a fiatalabb korosztály számára, W580i néven.
Legújabb, szórakoztató funkciója a ''Shake and Play'', amivel a telefon rázogatásával lehet váltani a zeneszámok között. Gyakorlati haszna nem sok, de jópofa.
A fiatalos funkciókat tovább gyarapítja a telefon két oldalán megbújó színes LED csíkok, amik őrült színekben és ritmusban is képesek pulzálni. Fényképezni a tökéletes védelemben lévő 2 Megapixeles kamerával tudunk, Belső memóriája csak 12MB, de a csomagban találunk egy fél gigásat is, tehát nincs nagy gond! Adatátvitelből erős közepes: GPRS, EDGE és Bluetooth 2.0 (A2DP-vel) szerepel az adatlapon.

2007. június 14. Ez volt a gyártó nagy bejelentéseinek a napja. Csupa nagyszerű telefont mutatott be, köztük az első HSDPA adatátvitellel bíró Walkman mobilt, a W910i-t akit mindenki csak Shinobu-nak hív. Az elcsúsztatható kivitelű telefon mindössze 12mm vastagságú, 86 gramm tömegű és 40MB belső memóriát tartalmaz. További újítás az immáron 3.0ás Walkman lejátszó, amit -hála a telefonban elhelyezett giroszkópoknak- egy 90°-os döntéssel azonnal vízszintesbe hozhatunk. Kijelzője 320×240 képpontos és 2,4 inch átlójú. Továbbá ebben a modellben (és a K850iben) mutatkozik be a legújabb kezelőfelület, ahol már mindárom (a navigyűrű közepét is beleértve) főgomb külön funkciót kap, visszakerülnek a hívás kezdeményező és azt bontó gombok is, eltűnt a vissza gomb, de ezt a a jobb oldali softgomb fogja helyettesíteni. A hátlapon ''csak'' egy 2 MPixes, fixfókuszos kamera üldögél egymagában.

2007. június 14. A W910i-vel egy napon mutatták be a zenei modellek legújabb királyát, a W960i-t. A W950i utója sokkal kezelhetőbb, immáron benyomható gombokkal, és gigantikus méretű, 8GB(!) nagyságú memóriával rendelkezik. A Symbian UIQ kezelőfelületű modellben igaz HSDPA nincs, de WLAN igen. A hátlapon 3,2 Megapixeles kamera van, amibe már autófókusz is került. A mindössze 16mm vastagságú telefon kezeli a kézírásfelismerést is, és az előlapra érintésérzékeny médiavezérlő gombokat raktak, van Bluetooth 2.0 (A2DP-vel), RDS képes FM rádió és RSS hírolvasó is.

[kép]

Remélem a gyártó majd szorgoskodni fog jövőre vagy esetleg még idén is, és lehet ennek az összehasonlításnak 3.része is.
Mindenesetre annyit el kell mondani, hogy a Sony Ericsson ezzel a WALKMAN szériával tényleg magasra tette a mércét a többi gyártónak. Sok próbálkozás született innen is, onnan is, de még egyiknek se sikerült ledönteni a trónról egyik Walkman telefont se.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.