2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Ericsson W200

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az előzmények Gondolkoztam, hogy mit is lehetne kitalálni "jóanyámnak" karácsonyra,...

[ ÚJ TESZT ]


Az előzmények

Gondolkoztam, hogy mit is lehetne kitalálni "jóanyámnak" karácsonyra, amit még használna is és nem csak egy értelmetlen baromság, amit kirak a polcra vagy bármi.... nézelődtem neten, forgolódtam városba, de semmi normális ajándékot nem találtam, ami megfelelt volna a kritériumoknak... Aztán böngészgetek tovább, egyik haverom kérdezett valamit egy mobillal kapcsolatban, felmásztam a magentás barátunk oldalára (alias T-Mobile) és egyik oldalon egy érdekes látvány fogadott... különböző egyszerű telefonok domino csomagban olcsón (5-10ezer magyar pénzmag...)
Jött az ötlet, mi lenne ha egy új telefont kapna anyuka, úgyis rendetlenkedik a jelenlegi... Egy régi SE T100-assal rendelkezett aminek az akksija az alatt az 5-6 év alatt amióta használja azért már kezdte megadni magát, ami azért nem olyan nagy csoda. Na de nézzük meg mennyibe is kerül ez nekem előfizetésesként?! Ledöbbenve nézem az oldalon: 990HUF
Újabb kérdés, mivan...!? de egy pár pislogás után rájöttem, hogy ez tény, nem én vagyok a hülye... namondom nyomok egy frissítést, hátha csak valami php hiba, de az is teljesen rendben volt.
Körülbelül ennyi kellett ahoz, hogy eldöntsem, jó, kész, ez lesz az ajándék.
Még néztem, volt jópár készülék potom pénzekért, nem is az volt a lényeg, hogy ennyiért vegyek, vettem volna drágábbat is ha az jobb, de igazából szerintem neki bőven elég ez is... kamerát úgyse használja ki soha, bluetooth-ról azt mondaná, hogy nem kell neki semmiféle túsz... szóval ez bőven elég lesz neki.
Nagynehezen el lettek intézve a dolgok, hazahoztam, anyuka előre megkapta, úgymond a "Mikulásbácsi" előbb meghozta, mert összefutott a Jézuskával... =P


Node lássuk magát a telefont...

A telefont először kézbe véve nagyon kellemes csalódás ért, nem azt a tipik "occsó" gagyi érzetet kelti. Sőt, nagyon is emlékeztett a régi W800i-mre ami mai napig a legjobb telefon ami valaha a kezeim között volt. Nem a tudása miatt, hanem az egész úgy egybe, ahogy van, nekem az a csúcs még mindig. Lehet tőlem Symbian, meg Windows Mobile meg minden szarság, de azt a telefont nekem még semmi nem múlta felül.
SIM kártyáról való számok átmásolása pillanatok műve volt, nem gondolkozott hetekig hogy mit hogyan mér, a régi SMS-eket amik szintén SIM kártyán vannak nyugodtan csücsülnek továbbra is ott és minden gond nélkül olvashatóak. Sokszor láttam már olyat, hogy az istenért nem lehetett előszedni azokat a SIM-en lévő dolgokat, amik voltak, de ezen szerencsére ilyen probléma nem volt. Ez is egy jó pont.
Anyuka kapott rá pár kedvenc Demis Roussos számot is, hamár ugye tud mp3-at azért akkor lőjjünk már be neki valamit amit szeret... =P
Itt kicsit kitérnék egy pár szóban a hangminőségre, amit csak úgy a saját kiváncsiságom kielégítésére próbára tettem. A kis hangszóró ami a készülékben található egyáltalán nem egy ócska darab, sőt, az én jelenlegi PDA-mat röhögve szólja le. Oké, tudom, hogy walkman teló meg minden, de azok közül is a legegyszerűbb, ezért nem feltétlen muszáj elvárni tőle, hogy így szóljon. Aztán próbára tettem, hogy mit tud a kicsike fülhallgatóval, de itt se csalódtam. Teljesen szépen és tisztán szól egy normális fülessel (a tesztalany egy Koss The Plug füles volt). Azt azért nem mondom, hogy szembeszállhat a legelső Walkman telóval, de azok akik nem azt várják, hogy egy házimozi hangminőségét hordozzák a zsebükbe, azoknak bőven jó.
Pár szó a kameráról, ami se nem jó, se nem rossz. Úgymond egyszerű. Elvileg 640x480-as felbontásban készít képeket, de van lehetőség egy úgynevezett "kiterjesztett" módra ami 1280*960-as felbontásig tudja "nyújtani" a képeket. Nem túl tiszta, de arra elég, hogy ha egy két olyan pillanatot ami emlék maradhat megörökítsük.


Összegzés

Összességében szerintem nagyon jó kis telefon, mert ezen az áron jobbat tényleg nem kap az ember. Egy egyszerű kis ajándék lehet bárkinek, akinek nem tudunk mit kitalálni és netán előfizetésesk vagyunk, de akár domino csomagban is hozzájuthatunk nevetséges összegekerét. Nem egy csúcskategória, de a saját árkategóriájában messze magasan ez a telefon viszi a pálmát, és azt se felejtsük el, hogy azért a SE nem ma kezdte a mobiltelefonok gyártását.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.