2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

TomTom webes útvonal tervező

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az alábbi összeállításban a TomTom webes felületű útvonal tervezőjéről olvashattok, melyet ma jelentett be...

[ ÚJ TESZT ]

Az alábbi összeállításban a TomTom webes felületű útvonal tervezőjéről olvashattok, melyet ma jelentett be a navigációkat gyártó cég.

A Route Planner alkalmazás (http://routes.tomtom.com) hat nyelven fogadja a látogatókat (angol, német, holland, spanyol, francia, olasz). A vetélytársakéhoz hasonlóan alkalmas ország, város, utca vagy fontosabb pont megtalálásara. Továbbá ezen találatok között legrövidebb útvonal megtervezésére. A felhasználónak lehetősége nyílik a megtervezett útvonalat kinyomtatni szöveges és mini térképes változatban egyaránt. De mivel nyújt többet a Google vagy a Yahoo nyújtotta lehetőségeknél?

Most térjünk a rá a WBRP (Web Based Route Planner) lelkére. Három fontos elemet kell megemlíteni. Név szerint IQ Routes™, HD Traffic™ és MapShare™.

Az IQ Routes™ biztosítja azt a számítási folyamatot ami kiszámítja két pont között a leggyorsabb (nem legrövidebb) utat a hét adott napjához és órájához viszonyítva. A gyakorlatban egy hatalmas adatbázis tárolja minden szakasz és utcaköz áteresztő képességet 24 órára lebontva. Ezeket összevetve adja meg az általunk választott indulási időhöz a leghatékonyabb útvonaltervet. Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy a Moszkva tér és Ferihegy közötti táv nappal és éjjel eltérő útvonalon tehető meg a leggyorsabban. Ugyanez igaz a hét egyes napjaira is. Tehát út szeletenként 24x7=168 bejegyzést tárol a rendszer.

Az HD Traffic™ nem más, mint az idén bevezetett forgalom információs szolgáltatás. A három percenként frissített adatokat a Traffic Message Channel (TMC) és egy mobil szolgáltató által nyújtott cella információk biztosítják. Ez a szolgáltatás már elérhető pétdául a TomTom Go 730, 930 PND-ken. Jelen pillanatban Magyarország része a lefedett területeknek azonban a TMC itt is elérhető.

A MapShare™ szolgáltatás teszi lehetővé hogy a használt térkép naprakész legyen. A TomTom PND-ket használóknak lehetőségük nyílik térkép javítást beküldeni amely lehet irány változtatás, sebesség korlát változtatása, utca lezárás vagy felszabadítsa, és név módosítása . Ezek ellenőrzés után egy javítócsomagba, úgynevezett patch-be kerülnek amit más felhasználok letöltetlenek az eszközükre. Ezt a javítást alkalmazza az online térkép is.

Az oldal még magán hordja a béta jelzőt ami abban is tetten érhető hogy login képernyő fogad minket. Ez statisztikai célokat szolgál mielőtt teljesen kinyitják az alkalmazást.
Ez azon senkit ne tartson vissza, mert egy ingyenes és kötöttség nélküli regisztráció után minden funkció elérhető.

Mindent összefoglalva egy modern TomTom navigáció webes változatát ismerhetjük meg ami betekintést nyújt a felsorolt szolgáltatások működésébe.
Kellemes időtöltést hozza.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.