2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Telenor S520: mindent bele!

Szaporodnak a szolgáltatók saját nevükkel ellátott készülékek. Teszt alanya ezúttal a Telenoré...

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Az S520 egy teljesen átlagos kinézetű telefon. Méretei 106 x 46 x 13,4mm, súlya pedig 80 gramm. Ez nem éppen egy nehéz. Ez legfőképp annak köszönhető hogy kizárólag műanyagokkal van körülvéve a készülék. A kijelző egy 1.8 iches TFT kijelző, mely 65.000 szín megjelenítésre alkalmas. Nem mondható igazán hogy a kijelző a telefon erőssége lenne. Betekintési szög minimális, és ez a kis kijelzővel párosítva még inkább rosszá teszi a dolgot.

Anyaghasználat szempontjából szerintem jól áll a kicsike. Ugyan mindent műanyag borít, ám ezek nem olyan ótvar vackok. Különösen a hátlap nem. Selymes tapintású műanyag, ami nagyon rendben van. Az összeszerelési minőségre sem lehet panaszunk. De akkor járjuk is körbe a telefont!

Elölről tehát a kijelző, alatta a Telenor logó és felirat, feltette egy pici résen a másodlagos hangszóró illetve egy "FM" felirat van. A Navigációs gombok érdekesek. Ugyanis a zenelejátszó kezelőszerve is ez, és ennek megfelelően mintázták fel azt. Ha a zenelejátszó fut a háttérben, akkor hosszan lenyomva a gombot tudunk előre/hátra menni a számok között. Az összkép így egy picit jobb, mint az átlagos. A gombok jó tapintású gumik, amiknek a nyomáspontja lehetne egy leheletnyivel jobb is..

A hátlaphoz érkeztünk. Itt sincs tolongás, vagy zsúfoltság, de azért az átlagosnál itt is jobb a helyzet. Felül a 2 megapixeles kamera helye, mellette a hangszóró rácsa, közép-alul pedig a OneTouch felirat. Ezzel tényleg elárulta magát a telefon, honnét is jött valójában.

Oldalt nincs sok látnivaló, azon kívül hogy a fekete színt, egy ezüst csík dobja fel. Bal oldalon a kamera gyors gombja, egyben exponálásra is alkalmas, jobb oldalon egy micro USB csatlakozó van. És jöjjön a hab a tortán: felül egy 3,5mm-es jack csatlakozó. Újabb piros pont az Alcatelnek, a szabványosítás miatt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.