2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Tamiya Unimog U300 - Reborn

Adott egy gépezet, ami már nagykorú és most szeretné újra hasítani a terepet. Ebben alkottam most maradandót, mivel megmarad a "kicsike"!

[ ÚJ TESZT ]

Fotók, videók, konklúzió

Pár kép a frissen elkészült Unimogról:

Sajnos a videók érthetetlen módon a Youtube-on már csak 360p-ben játszhatóak le, még jó, hogy Full HD-t töltöttem fel.

Konklúzió:

Személy szerint hat éve modellezem, mint elsődleges és leginkább egyetlen hobbi. Az utóbbi 4 évben, miután megszületett a kisfiunk, ez igazán háttérbe szorult, de ahogy cseperedik fel, úgy érdekli egyre jobban és jobban a technika. Ennek én nagyon örülök, mert így különösen nagy örömmel fogok hozzá egy kis barkácsoláshoz, ahol már Bence is aktívan segít. Sajnos a modellezés, mint hobbi, nem az olcsóbbik fajtából való, de mivel minden káros szenvedélytől mentesen élek, én ezt engedem meg magamnak Bence fiam legnagyobb örömére.

Az Unimogba életet lehelni fantasztikus buli volt. Összességében 8 órát tartott az építés, négyet az első fázisban, négyet a másodikban. Kicsit fura lett a végeredmény, azon tekintetben, mert a gép a nagybátyámé, aki az egészet (táv nélkül) valami 5000 forintért vette egy piacon. Na, most nem is kívánt több mint 5000-et szánni az életre keltésére, az már az én saram és a túlárazott modell technikáé, hogy ez a gép már majdnem átlépte a 40 000-et is.

Ennyit Ő biztosan nem fizet ki érte, nekem meg ennyiért is megéri, mivel kisfiamnak és nekem is egy remek kis szórakozás (építés nekem / játék neki).

Így vélhetően még sokáig marad az autó, apróságokkal van ugyan gond (eltört a visszapillantó tükör felfüggesztése, hátfal a platón már nem akad be rendesen stb...) de ha ma szeretnék egy ilyen modellt vásárolni az bizony nem áll meg 40-ből és nem is az én munkám gyümölcse.

A Carson kiadta a gép újkori változatát, 2,4 GHz-es rendszer, ugyancsak csörlő / tolólap kombó, és 55-60 ezer Ft az ára).

Amin szeretnék még egy egyszerű upgrade-et elkövetni az a kerék. A jelenlegi szett ugyan gumiból van, de egy gramm tömés sincs bennük és olyan kemények a köpenyek, hogy az autó a legkisebb terepakadályt is nehezen veszi, lévén differenciálművek vannak, de nem zárhatóak, így amint tud, rögtön elkapar.

Nem akarom a korabeli difiket szétbontani, valami házi gyurmás technikával lezárni, mert akkor azt a kényelmes fordulás bánja, inkább beszerzek négy 1/10 Crawler felnit, felhúzok rájuk 1,8-as papucsokat és kapnak valami közepes tömést, hadd tapadjanak. Vélhetően úgy, "Teknős" fokozatban nem lesz akadály, hacsak nem ér le a tolólap eleje... :D

Köszönöm annak, aki eljutott idáig, már megérte leírni ezt a betűrengeteget.
by: tom95ster

Gyártó honlapja: [link]

(A bemutatóban található leírások, képek, videók szerzői joghoz kötöttek, nem ér másolni őket)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.