2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Szeretet II. rész

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az I. rész folytatása A következő kérdés pedig az, hogy miért szeretnénk mi ennyire a...

[ ÚJ TESZT ]

Az I. rész folytatása

A következő kérdés pedig az, hogy miért szeretnénk mi ennyire a szeretetet, miért kell nekünk ez ennyire? Kétségbeesetten vágyakozik a szeretet után a világ. A múltból tudunk tanulni. Bonaparte Napoleon megpróbálta meghódítani az egész világot, és a következőket mondta: Nagy Sándor, Caesar, Sarlamén és én hatalmas birodalmakat alapítottunk. De mi volt mindennek az alapja? Az erő, az erőszakra alapoztuk ezt. És csak egyetlen egy valaki volt, Jézus Krisztus, aki az egész birodalmát a szeretetre alapozta. Ebben az órában milliók halnának meg érte. Jézus meggyőzte a világot a szereteten keresztül. Nem erőszakkal, nem hatalommal, hanem szeretet által.

Ma is milliók adnák az életüket érte. Ma is rengeteg olyan hely van a világban, ahol az emberek az életüket adják Jézusért. Nem sok évvel ezelőtt, Indiában volt egy misszionárus házaspár 3 gyerekkel, egy tinédzser lány, és 2 fiatalabb fiú. A 2 fiú és az édesapa elmentek egy evangélizációs útra, és nagyon szívesen fogadták ott őket, ahova mentek, egy másik helyen viszont az őrületbe kergette őket az a gondolat, hogy elvigyék oda az evangéliumot. Elment a férfi, körülvették az autóját fegyverekkel, meggyújtották a kocsit, és végignézték, amíg a 2 fiú, és az édesapjuk halálra égnek bent. Egyszerűen azért, mert az evangéliumot el akarták vinni a városnak. Ez ma is megtörténik. Azért, mert emberek azt mondják, hogy nekem Isten annyira valóságos, és én annyira szeretem őt, hogy hajlandó vagyok bármit adni érte.

Miért akarjuk ennyire a szeretetet? Miért lenne valaki képes arra, hogy odaadja az életét? Azért, mert a szeretet, az biztonságot jelent. Azért, mert amikor úgy érzed, hogy szeretnek, akkor biztonságban érzed magad. Azok a gyerekek, akiket szeretnek otthon, azok egyszerűen felvirágoznak. Akiket meg nem, azok meg nem, ennyire egyszerű. Egy teljes pszichológiai ágazat épül erre, azokra az emberekre, akiket nem szerettek. Freudi gondolkodásmód szerintiek. Az a gondolat, hogy nem szeretnek otthon. Amikor téged szeretnek, akkor biztonságban vagy. Hadd kérdezzem meg, hogy biztonságban érzed-e magad ma este? Biztonságban van-e az életed? Ha valaki igazából szeret téged, akkor annak nem kell bebizonyítanod semmit. Az a szeretet, amely igazából feltételes, az nem valódi szeretet. ''Szeretlek téged, ha...'' Isten szeretetének nincsen ''Ha'' kérdése.

Jeremiás próféta könyvében azt mondja Isten, hogy én egy örökké tartó szeretettel szeretlek téged. Ezért a szerető kedvességemmel vontalak magamhoz közel. Isten szeretete az nem időleges, hanem örökkévaló. Isten szeretete az, ami nem változik. Ez egy olyan dolog, amit nagyon nagyon nehéz a számunkra megérteni. Mert sokszor azt gondoljuk, hogyha mindenféle ilyen gyülis dolgokat (Megj.: gyülekezeti, vagy templomi, szóval egyházi) csinálok, meg nem mondom ezt meg azt a szót, és minden rendben megy, akkor persze, hogy Isten szeret engem. Azért, mert jó vagyok, tehát szeret engem. De ha valami rossz gondolatom támad, vagy éppen a rosszat csinálom, akkor biztos, hogy Isten nem szeret engem annyira. Ekkor elhibáztad a gondolkozást. Mert Isten szeretete feléd nem változik. Ma este ugyanolyan szenvedéllyel szeret téged, mint bárki mást. Isten szeret téged ha jó vagy, Isten szeret téged, ha rossz vagy, egyszerűen csak szeret téged. Azt mondja az Úr: ''Én tudom csak a tervemet veletek.'' (Megj.: Tuti valahol benne van a Bibliában.) Ezek olyan gondolatok, amelyek békességet, egy reményteljes jövőt terveznek a számotokra. Isten szeret téged, nem azért, amit teszel érte, nem azért, amit majd esetleg tenni fogsz érte, hanem azért, mert Isten szeret téged.

Van egy nagyon nagyon jó példa erre az Igében (Megj.: Bibliában), Isten fogta az egyik prófétáját, akit úgy hívtak, hogy Hóseás, a következőt mondta neki; Szeretném ha fognád magad, és elmennél és megházasodnál egy prostituálttal. Erre Hóseás, de Istenem, én egy próféta vagyok! De fogta magát, és elment, és megtette amit Isten kért. Gómer nevű lányt vett el feleségül, ahogy Isten kérte, Hóseás azt tette. De Gómer egy bizonyos idő után visszament a régi munkájába. Akkor Isten jött Hóseáshoz, és a következőt mondta; Szeretném, ha most elmennél, és visszavásárolnád őt. Menj, fizess érte, és hozd vissza őt, és legyen a feleséged. Hóseás pedig pontosan ezt tette. Miért? Azért mert Isten szeretett volna egy képet festeni neked, és az én számomra is. Isten hív téged, és kiválasztott téged. Szeretne veled lenni, és nem számít az, hogy mit tettél, akkor is utánad jön, azért mert szeret téged. Ő kiválasztott téged, elhívott, magához hívott téged, és ennél sokkal több még. Utánad ment egy olyan szeretettel, ami nem hagy téged nyugodni.

Van egy történet egy kisfiúról, aki elment a cukrosboltba, és látott egy mézeskalács emberkét. Aztán hazament, és azt mondta, hogy én majd megcsinálom ezt a mézeskalács emberkét magamnak. Megszerezte az összes hozzávaló anyagot, összekeverte, szépen kivágta, formára, berakta a sütőbe, és amikor kész lett, akkor egyszer csak pittyent egyet a sütő. Hirtelen kiugrott a mézeskalácsember a sütőből, és azt mondta, ''Én vagyok a mézeskalácsember. Te csináltál engem, de én sokkal gyorsabb vagyok mint te, fogj meg, ha tudsz!'', és elkezdett iszonyatos sebességgel szaladni. Ez egy igaz történet. (haha) Úgyhogy a kisfiú elkezdett szaladni utána, de a boltos ember kijött a boltjából egy hálóval, és egyszer csak felkapta a mézeskalács bácsit. Berakta a boltba, hogy eladja. Jött a kisfiú, és azt mondta, hogy az meg az én mézeskalácsemberem. Azt mondta a boltos, hogy hát figyelj, sajnálom, már ki van rakva, megveheted, ha akarod. ''De én csináltam őt! Mennyibe kerül?'' kérdezi a fiú. A boltos ember pedig megmondta neki. A fiú kivette a pénzét, és kifizette, és hazavitte az ő kis cukoremberjét. Aztán belenézett a fiú a szemébe, és azt mondta; Én csináltalak, azért mert szeretlek, és mostmár meg is vásároltalak. Az enyém vagy. Ez Isten szeretete. Ő teremtett téged, azért mert szeret téged. Elfuthatsz előle, de Isten ott lesz mögötted. Azért, mert érdekli, hogy mi van veled. Te meg én, el lettünk adva rabszolgának. Ez a rabszolgaság a bűnről szól. Jézus Krisztus pedig azért halt meg, hogy megszerezzen minket magának. Azért, hogy oda tudjon menni hozzád, belenézzen a szemedbe, és azt mondja, hogy én csináltalak, és most meg is vettelek. Az enyém vagy. Ez valóságosan az, amit tett. Isten szeretne téged szeretni. De miért? Nem tudom. A Biblia egyszerűen csak azt mondja; Csak úgy.

Volt olyan időszak az életemben, amikor kisebb voltam, és mondott valamit az apukám, és én mindig megkérdeztem; ''Miért?'' Volt már olyan, hogy ti is ezt tettétek? A következőt mondta; ''Csak azér, mer ezt mondtam.'' Utáltam, amikor ezt mondta. Na most már nekem is vannak gyerekeim, mostmár nálam van a hatalom, (gyakran ezt teszem, kérdezik, miért? Mer én azt mondtam! hahahahaha). De Isten, miért szeretsz engem? ''Csak azért.'' De ez igaz? Igen, ez igaz. Mert én csináltalak, és megvettelek, az enyém vagy. Isten szeretné, ha megtapasztalnád a valóságos szeretetet. Mert erre lettél készítve, azért vagy megcsinálva, hogy ezt érezd. Eddig futottál előle, de Ő egyszerűen utolért, és megvett téged. Nincs elmenekülés az Isten szeretete elől.

János 15.-ben azt mondja Jézus, hogy nincs nagyobb szeretet annál, mint aki az életét adja a barátaiért. Sok évvel ezelőtt, volt egy hídkezelő férfi, aki felvonta, és leeresztette a hidat. Egyszer egy napon elvitte az 5 éves fiát, hogy megmutassa hogyan emelkedik, és süllyed le a híd. Micsoda álom ez egy 5 éves fiú számára, hogy végignézhesse mindazt, ahogy ezt az édesapja csinálja. Az ő édesapja volt az ő hőse. Az apa levitte a fiát a gépházba, hogy megmutassa a váltókat, tengelyeket, fogaskerekeket. A kisfiút lenyűgözte a gépház látványa. Aztán azt mondta az apa, na akkor itt az ideje, hogy felmenjünk, mert le kell engednem a hidat. Úgyhogy felmentek. Az édesapa elkezdte a munkáját, és hallott egy hatalmas kiáltást, és mindent megállított, és hallgatózott. Hallotta újra a kiáltást, mert pontosan felismerte a fia kiáltását. Az apa elkezdett kiáltozni; Merre vagy? Mire a Fia; Beestem a gépházba! Beragadtam! Ahogy az apa lemegy, és kinyitja a gépházat, azt látja, hogy a fia beragadt 2 tengely közé. Ebben a pillanatban mikor ezt meglátta, hallotta csengeni a harangot, amely azt jelenti, hogy azonnal le kell engednie a hidat. Látja a közeledő vonatot több száz utassal a híd felé robogni. Mit csinálsz? Beragadt a fiad, és rengeteg ember ül a vonaton. Leengedte a hidat, és a fia meghalt. A vonaton levő emberek életéért feláldozta a saját gyerekét. S ahogy hallod ezt, te most csöndben vagy. Te tudd azt, az egy baleset volt. De Jézus nem volt baleset. Jézus saját akaratával tette le az életét érted. Ő úgy döntött, hogy a saját élete, a teste elpusztuljon, hogy Te keresztül jöhess. Nincs ennél nagyobb szeretet. Isten nem akkor tette ezt, amikor a barátja voltál. Pál elmondja a Római levél 5.-ben, hogy Jézus akkor halt meg értünk, amikor mi még az ellenségei voltunk Istennek. Krisztus nem a barátaiért, hanem az ellenségeiért halt meg. Ellenállsz az Ő szeretetének újra? Meddig tudsz még menni, hogy hátat fordítasz neki? Meddig akarsz menni? ''Állj meg, állj meg, ne fuss tovább!'' Ezt mondaná neked ma Isten. Mert szeret téged. Saját hajlandóságából elpusztult érted. Mi a szeretet? Az Isten. Az Ő keze, amelyek kinyúlnak feléd, mindkét keze, teérted, ma. Azért, hogy tudj jönni, hogy lehetőséged legyen, és azt mondd, hogy akarlak Istenem, és szükségem van Rád. Istennek van egy terve az életedre, ez valóság, ez igaz. De attól nem leszel távolabb soha, ha szaladsz. Isten egyébként gyorsabb, mint te vagy, és szalad utánad. Eljött érted. Az életét adta érted. Figyelj rám; Azért vagy itt ma este, mert Ő szeret téged, ez az oka. Az a terve a számodra, hogy hallj erről a szeretetről.

Volt egy baptista szolgáló sok-sok évvel ezelőtt, néhány száz évvel ezelőtt, és ő az elnökkel volt barátságban. Volt egy ellensége a városban, aki utálta a pásztort, és mindazt, amit tennie kellett, és Istent is utálta ugyanakkor, és eljött az a nap, amikor ezt az embert elfogták, és halálra ítélték. Ez a baptista pásztor aznap 100 kilométert gyalogolt. 100 kilométert gyalogolt azért, hogy találkozzon a bíróval, aki a barátja volt. Azt mondta a bírónak a pap; Kérlek, mentsd meg ennek az embernek az életét. Isten szerelmére kérlek, hogy mentsd meg az életét. Azt mondta a bíró; Sajnálom, nem tehetem meg. Nem tudom a barátodnak az életét megmenteni. Erre a pásztor azt mondta; Ohó, ő nem a legjobb barátom, ő az ellenségem. Azt mondta a bíró; 100 kilométert gyalogoltál az ellenséged miatt? Azt mondja; Igen. Akkor azt mondta a bíró; Hát akkor fölszabadítom. Ez a szeretet. Krisztus akkor halt meg, amikor még az ellensége voltál. Kinyúlt az édesapja felé, és azt mondta, én szeretem ezt a személyt. Nem ítél el téged, nem vádol meg. Lehet, hogy azt mondod, hogy fogalmad nincs, hogy milyen dolgokat tettem, és ez igaz. De Isten tudja, és Ő még annak ellenére is szeret téged. Nincs ''Ha'' Isten szeretetében. Szeret téged. Ő a szeretet. Te szeretnél is szeretetet igazából, mert mindannyian ezt szeretnénk. Az egész világ kiált ezért. Minden területén az életnek, a művészetekben, a hétköznapokban ezért kiáltunk. Az igaz szeretet az Istenben található, és szeretné, ha ismernéd az Ő szeretetét. Szeretnék imádkozni most veletek. Imádkozzunk együtt. Uram, tényleg köszönöm szépen a Te hatalmas szeretetedet. Köszönjük Uram, hogy mikor még a Te ellenségeid voltunk, már akkor szerettél minket. Köszönjük Urunk, hogy hajlandó voltál elpusztulni miattunk. Itt vagyunk ma este Uram, és arra kérlek Uram, hogy a Te lelked szóljon most azokhoz, akiknek szüksége van a Te szeretetedre. Ámen.

Azóta történt

  • This is Life ...

    A Smith család átlagos családnak számított, teljesen normális életet éltek. Daniel Smith...

  • Mi is az élet? II.rész

    Mint igértem folytatom írásomat bár elég nehéz a sorrendet felállítani mert elég összefüggő...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.