2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Soul Sacrifice - PS Vita bemutató

Elégedettek lehetünk a Soul Sacrifice-szal. Aki maximumra akarja kipörgetni, az igen komoly játékidőre számíthat.

[ ÚJ TESZT ]

Játékmenet, Multiplayer

A játékmenet az újszerű harcrendszer mellett nagyon szórakozható és élvezetes. A dolgot egyedül az árnyékolja be, hogy a nehézség nem mindig kiegyenlített. Ezt pedig úgy oldja meg, hogy a szörnyek nagyon sokat bírnak, esetleg többet berak egymás mellé. (Ehhez kellett a kreativitás, tényleg!) Időnként pedig ez komolyan frusztráló. Viszont, ha sikerül egy olyan karaktert alkotnunk, akivel tudunk haladni, akkor jó darabig le fog kötni a Soul Sacrifice.

A mesterséges intelligencia nem túl ravasz, rendszerint brutális és gyors támadásokkal igyekszik kiiktatni minket. Idővel ezekre találni jól működő taktikákat. A társaink rendszerint jól kisegítenek a harcban, de valamilyen rejtélyes oknál fogva az ugró ellenfelek csapásaival nem nagyon tudnak mit kezdeni, és alaposan leveszik az életüket. Ehhez kapcsolódik egy hasznos extra, ha társunkon valamilyen átok vagy égés/fagyás van, elszívhatjuk tőle, ezzel plusz sebzést nyerve.

A másik ami kicsit zavaró elem, az a kamerakezelés, ami nem a Boss harcok alatt jön elő, hanem több kisebb ellenfél esetén. Ilyenkor ugyanis a pontos célzás elég körülményes.

Alkalmanként szükség is lehet rá!

Zenei téren eléggé vegyes az összkép: a harcok alatt eléggé gyászos, majdhogynem semmitmondó dallamok hallatszanak, ami a környezethez passzol is. A magam részéről kicsit változatosabb kínálatra számítottam, egy kis epikusság, pörgősség a végső pillanatokban. Összességben elfogadható. A hanghatások és a szinkronok viszont hozzák a kötelező szintet.

A küldetések rendszerint a kisebb és nagyobb ellenfelek lezúzásában merülnek ki, de időnként felütik a fejüket az emlékkeresgélős feladatok (ezzel küldetések is kinyithatók). Az is előfordul, hogy megkötik a kezünket, mint hogy nincs feláldozás, vagy fejezzük be 8 perc alatt. Ami még érdekes extra, hogy a harcok alatt különböző achievementet ad mondjuk sikeres blokkolás, vagy kritikus találat esetén. Sok értelme nincs, maximum ösztönöz minket a haladásban.

A célzás nem épp egyszerű, de ha sikerül komoly előnyünk lehet belőle

A játék tartalmaz Multiplayert (Network Passhoz kötött, amit még nem aktiváltam), ilyenkor co-op lehetőségben lehet maximum 4 játékossal nekiesni a szörnyeknek, kifejezettem felhasználóbarát a felület, és ha nem lesz komoly lag probléma, akkor egy remek hentelésnek nézhetünk elébe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Watch Dogs PC Dedsec kiadás

    A Karórakutya nagy dobozban érkezik: a 2014-es év legtöbbet hype-olt játékáról néhány gondolat, és a Dedsec-kiadás bemutatása.

Előzmények

  • Final Fantasy XIV - A Realm Reborn

    Bátran ki merem jelenteni, hogy az utóbbi idők talán legjobb MMORPG-jét készítette el a Square Enix csapata, garantáltan leköt!

  • The Last Of Us Bemutató

    Egy újabb zombiapokalipszis, világvége, ebből mi új sülhetne ki? A válasz igen csak meglepő!

  • PS Vita bemutató

    50.000 forintba került számomra a készülék a kiegészítőkkel együtt, de nagyon elégedett vagyok vele.

  • Beyond: Two Souls PS3 Bemutató

    A mi világunkon túl is van élet, csak még nem ismerjük! Bemutató a szerintem eddigi legjobb játékról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.