2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Soul Sacrifice - PS Vita bemutató

Elégedettek lehetünk a Soul Sacrifice-szal. Aki maximumra akarja kipörgetni, az igen komoly játékidőre számíthat.

[ ÚJ TESZT ]

Grafika, Harcrendszer

A látvány számítógépen nézve lehet nem az igazi, de a Vita kijelzőjén igazán korrekt. A tájak látványosak és változatosak. A karakterek is szép kidolgozásúak, folytonos mozgásúak. Az effektek is jól néznek ki. Azon apróságok, amikbe bele lehet kötni, hogy a föld egyes helyeken látványosan pixeles és egyes terepek kisebb méretűek. Valamint, hogy sok ellenféllel és csapással a képernyőn érezhetően visszaesik a sebesség.

Szép, szép, de úgy sem fogunk sokat látni belőle...

Mitől érdekes a Soul Sacrifice? Nincs a hagyományos értelemben vett közelharci rendszer, csakis mágia áll a rendelkezésre. Itt nincs ész nélküli agyatlan kaszabolás, helyette tervezés, beosztás, és kemény döntések vannak. Mágiák komoly választéka áll rendelkezésre: közelharci fegyverek idézése, közel-középtávú varázslatok, távolsági csapások, pajzsidézés, lényidézés, gyógyítás, csapdák. Csapások esetén pedig külön van, tűz, jég, villám, kő, méreg elem.

Mindegyik másként hat az ellenfelekre. Mindezeket 6 foglalaton elosztani. A sorrend tetszőleges, de alapos meggondolást kíván. Persze ebbe beletartozik a játékos egyedi stílusa, hogy mit preferál, és miben jó. A mágiák elsütésének fő része, hogy mennyi ideig töltjük, ugyanis így adjuk meg a hatótávolságot. A sebzés minden esetben azonos marad.

Időnként kellene még 1-2 foglalat

A varázslatok azonban nem örök életűek, limitált mennyiségben hívhatóak elő. Sőt, túl sokszor használva azokat, végleg kimeríthetjük, és csak Lacrima segítségével használhatjuk újra. Továbbá, ha idézés közben megzavarnak, a felhasznált hívás elvész. Szerencsére ezen lehet javítani, de erről egy kicsit később. Folyamatos célzás is rendelkezésre áll, erre pedig szükség is lesz. A visszatöltésre pedig két módszer van. A pályán vannak elszórt helyek, ahol a mágiánk tölthető vissza (mindig az összeset töltik), esetleg páncél, vagy fegyver hívható elő.

A másik a játék a címéből következik, ha mentünk, az életünk töltődik. Ellenben, ha feláldozunk, mágiánk töltődik. Ha Bosst mentünk meg, akkor választható társunk lehet a későbbiekben! De ha feláldoztuk, akkor sincs nagy baj, mert a küldetéseket újrajátszhatjuk, és felülírhatjuk döntéseinket, vagy szinteket léphetünk. Áldozás és mentés esetén pontokat szerzünk, melyekkel szintet léphetünk.

A limit 100-as szint, mely életre és mágiára együtt vonatkozik! Tehát sosem lehetünk egyszerre szívósak, és erősek.

Nem egyszerű a választás, annyi biztos

A védekezés, ugyanolyan fontos, mint a támadás, ennek rendszerint négy módja van. Az első a futás, ez a kisebb hatósugarú sebzések ellen hatásos, és a különböző tárgyak összeszedésénél hasznos. A második a kitérés, ezt fogjuk a legtöbbet használni, mivel egyes csapásokat kitérés közben is ki lehet védeni. A pontosan irányított ugrásokkal könnyen jó helyre kerülhetünk egy ellentámadásra. A harmadik a pajzsidézés, több kisebb ellenfél esetén hatásos, azonban nagyobb bestiák, vagy Boss harcosok ellen nem sok hasznát veszi az ember, hamar átütik, és menekülőre foghatjuk.

Az utolsó pedig a lényidézés. Egyik hasznos képesség a gólemidézés, mely ugyan nem tud mozogni, de komoly sebzésre képes. Vele fel lehet tartani az ellenséget, míg rendbe szedjük magunkat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Watch Dogs PC Dedsec kiadás

    A Karórakutya nagy dobozban érkezik: a 2014-es év legtöbbet hype-olt játékáról néhány gondolat, és a Dedsec-kiadás bemutatása.

Előzmények

  • Final Fantasy XIV - A Realm Reborn

    Bátran ki merem jelenteni, hogy az utóbbi idők talán legjobb MMORPG-jét készítette el a Square Enix csapata, garantáltan leköt!

  • The Last Of Us Bemutató

    Egy újabb zombiapokalipszis, világvége, ebből mi új sülhetne ki? A válasz igen csak meglepő!

  • PS Vita bemutató

    50.000 forintba került számomra a készülék a kiegészítőkkel együtt, de nagyon elégedett vagyok vele.

  • Beyond: Two Souls PS3 Bemutató

    A mi világunkon túl is van élet, csak még nem ismerjük! Bemutató a szerintem eddigi legjobb játékról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.