2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung U600

  • (f)
  • (p)
Írta: |

...jobb mint a Nokia N95? Hülye vagyok én? Áhh dehogy... Csak egy Nokia N95-t leváltottam...

[ ÚJ TESZT ]

...jobb mint a Nokia N95?

Hülye vagyok én? Áhh dehogy... Csak egy Nokia N95-t leváltottam Samsung U600-ra! Lötyögős tégla vs. fekete szépség :)

Miután az N95-m naponta lefagyott, újraindult, lassú volt és semmelyik extra tulajdonsága sem volt jó ezért váltanom kellett. A kamerája ugyanazon a szinten áll, mint az U600-é - ez halál komoly! Carl Zeiss, vaku és 5 MP ide vagy oda, semmi extrát nem tud felmutatni. A GPS fizetős és kb. 30 perc mire talál egy műholdat.. no comment.. A fülese pedig egy kalap sz*r, azonnal kukába vele. Egyedül a WLAN ami még használható, bár a böngésző egy "komolyabb" oldal megnyitásakor memóriahiányra hivatkozva leáll.

Megszereztem az U600-at. És még egy XBOX 360 Arcade árára is maradt pénzem :) A teló hipergyors, egyedül a kameránál és a zenelejátszónál lassul be, de ez az 1 gigás microSD kártyának is betudható.

A tartozékok: füles, amely sokkal jobb mint az N95-é; USB adatkábel, ami meglepő módon még tölti is a tellát és a sok papír és egy CD. A fülesen kívül még a beépített hangaszóró is jól szól, meg merem kockáztatni, hogy ez a mono változat egy szinten áll az N95 sztereójával. Az U600-ban RDS-es rádiót is találunk, amelynek használatához füles szükséges, de ha ezt csatlakoztattuk, akár ki is hangosíthatjuk a telefonunkat.

A kameránál N95-szintű beállításáradat vár minket: többet között ISO, fehéregyensúly, zárhang, szituációmód, vakumód, képkeretek, makró, 4× digitális zoom van a repertoárjában.

A kijelző valami fantasztikus. Felbontásában megegyezik az N95-ével, ami nem kis teljesítmény így a középkategóriában. A Samsungot erősíti, hogy az azonos felbontás mellett kisebb méretű a kijelző, így a kép jóval élesebb, reészletgazdagabb. A telefon, üzenet, naptár és szervező funkciókban a szokásos Samsungos színvonalat hozza.

Egyetlen egy dologtól féltem: az érintőgomboktól, de pozitívan csalódtam! A kijelző alatti 2 softgomb és a híváskezelő gombok érintőgombok, tehát elég az ujjunkat odanyomni és máris teszi a dolgát. Nagyon jól megoldották, mert kb. 2-3 nap használat után már teljesen
hozzászokunk, tehát nem kell megijedni tőle.

Végül a vékonyságról! A telefon 10 mm vékony, tehát majd' 3× vékonyabb mint az N95 és a súlya is jóval kisebb. Szerintem gyönyörűen néz ki vékonyan, feketén, fémhatású billentyűkkel, érintőgombokkal és tükröződő kijelzőjével...

Azóta történt

  • Samsung U600 - Ultra gagyi

    Történt egyszer, hogy 2007 júliusában elérkezett az idő, hogy lecseréljem egy éves Sharp 770SH-mat...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.