2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Roccat Ryos MK bemutató

Multimédiás, mechanikus, magyar: e kritériumokat csak 3 billentyűzet tudja abszolválni, amelyből egyik a következő bemutató alanya.

[ ÚJ TESZT ]

Driver

A Roccat a Razer megoldásával ellentétben még mindig a különálló driveres megoldást használja, azaz nekünk magunknak kell letölteni és feltelepíteni a meghajtóprogramot, nem végzi el ezt helyettünk egy külön keretprogram. A jó megoldásokat nem szégyen lemásolni, főleg ha az a felhasználói élményt fokozza.

Külsőre a megszokott kék-fekete ablak tárul a szemünk elé. Az első fülön az alap billentyűzetbeállítások mellett lehetőség van kikapcsolni szinte az összes funkcióbillentyűt, nem csak a megszokott Windows gombot. A Ctrl vagy az Alt kikapcsolásának nem sok gyakorlati hasznát láttam, de előfordulhat olyan helyzet, amikor nagyon nagy hasznára válhat majd ez a funkció a felhasználónak.

A Key Assigment fül alatt állíthatjuk be az egyes gombok elsődleges (normál leütés) és másodlagos (Easy-Shift) funkcióját. Meglepő módon fel is lehet egymással cserélni a billentyűket, kellemes perceket szerezve vele az ártalmatlan áldozatnak. Azok számára akik játszanak ugyanannyira hasznos és működőképes az Easy Shift, mint az Alt vagy Ctrl billentyűkombinációk, csupán kell egy kis idő, míg “rááll” az ember keze.

Akik pedig inkább dolgoznának vele a lehetőségek határtalan tárháza nyílt meg, hiszen az egyszerű Ctrl+Shift-től a legösszetettebb makrókig minden hozzárendelhető egy kombinációhoz.

Az űrlapok kitöltésénél egy előre megírt makró hozzárendelésével egyből beíródik az emailcímünk vagy más adat a szövegdobozba, vagy akár az aktuális mai dátum is megvalósítható. A Photoshopban megírt szkriptekhez billentyűkombinációt rendelhetünk vagy írhatunk egy makrót, ami újra lenyomja helyettünk az Alt+Tabot, ha túl sok megnyitott ablakkal dolgoznánk. A lehetőségeknek tényleg nincs határa, szinte bármi megvalósítható a keystrokeok vagy makrók hozzárendelésével.

Nem hiányoznak a multimédia funkciók sem, habár sajnos a dedikált gombokat nélkülözni vagyunk kénytelenek, mivel a laptopokhoz hasonlóan billentyűkombinációval érhetjük el a némítást vagy a zeneszám léptetését. Azonban ez a funkció is kikapcsolható, hasonlóan a Windows gombhoz.

Most sem maradhattak el az Achievementek, melyekből 16 db van. Emellett a drirver külön számolja a WASD, 3 szóköz alatt lévő és az Easy Shift leütésének számát. Hasonlóan a Kone XTD teszthez, most is elég brutális számok jöttek ki, valószínűleg másokat is mosolyra fog késztetni, ha megnézni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.