2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Plantronics ML-20 multipontos headset

"Phone 1 connected, Phone 2 connected!" - egy egyszerű bluetooth-os headset, mely kiemelkedő minőségben teszi a dolgát.

[ ÚJ TESZT ]

Használat, üzemidő, értékelés

Kinézetre sem utolsó darab. Kellemesen barázdált felső rész, apró állapotjelző led, amelyet eddig én kéken és pirosan láttam világítani. Bekapcsoló gombja a jobb füles állás során alul van, el kell húzni, ilyenkor hangerőszabályzó gombjai a készülék tetején helyezkednek el. Az akasztó részen a műanyagba bele van marva a gyártó neve, ahogy ez megjelenik magán az eszközön is: „plantronics”.

Alul különböző tanúsítványok (köztük CE jelölés) láthatók, a hallójáratba illeszkedő rész, illetve a zsanéros megoldás, amiről az előző oldalon írtam. A hátulján a szabvány microUSB töltő csatlakozó nyílása található.

A dobozon rejlő információk szerint szél- és zajszűrős mikrofon (tényleg, egy sima headset mellett a túloldalon állandóan szélzajra panaszkodtak). Azóta valóban szeles időben is kipróbáltam, és a túloldalon azt mondták - amikor kifejezetten szembe szélbe fordítottam orcámat - hogy van valami, de simán hallani mindent, amit mondok.

Ez pedig egyenesen kiváló, hiszen én is hallottam minden egyes szavukat. A doboz egyébként elmondja még, hogy iPhone kompatibilis akkumulátor kijelzés is található benne, illetve hogy szöveges figyelmeztető hangot hallat.

Nos ez tényleg meglepő volt, de most már hiányozna, ha nem mondaná be minden egyes bekapcsolásnál az akkumulátor töltöttségét, illetve, hogy párosította a telefonokat.

A doboz szerint 11 óra beszéd és 16 nap készenléti idő érhető el vele. Nos ez utóbbit nem próbáltam, de valóban ütős akkumulátor lehet benne, hiszen csütörtök este feltöltöttem csutkára (kb. 1.5 óra alatt maxra tölt). Használtam pénteken - egész nap bekapcsolva, kb. 4 óra beszélgetés (nyilván nem egyben) - majd szombaton és vasárnap visszafogottabb használat, de készenlétben állt azért egész nap, majd hétfőn extrém terhelés.

Egész napi bekapcsolás és vagy 5 óra beszélgetés rajta (nem folyamatosan, hanem több híváson keresztül hol az egyik, hol a másik telefonon), majd kedden ugyanez és szerdán szintén ez folytatódott (és 13 óra környékén mondta be a kicsit gépies női hang, hogy az akkumulátor alacsony szinten van.

Eddigre én nagyjából 15-16 óra beszélgetést számoltam össze, és mellette 5.5 nap készenléti időt. Ez szerintem átlagon felüli. Hozzáteszem, hogy utána a benti számítógép terminál klienséről töltöttem fel szintén 1.5 óra alatt.

Kipróbáltam mi történik akkor, amikor az egyik telefonra beérkezett hívás alatt a másikra is jön egy hívás. Rendesen becsörög, mintha éppen nem is beszélnél, de persze pont annyira diszkréten, hogy értsd azért azt, aki beszél hozzád. Azt azonban nem tudtam kipróbálni, mit csinál olyankor, amikor az újabb hívást is felveszem - hogy akkor vajon mindkét felet egyszerre halom-e vagy addig mondjuk tartja az egyik hívást?

Verdikt:

11 gramm súlyú headset egyáltalán nem terheli meg a viselő fülét. Kényelmi szolgáltatásai ehhez az árhoz tökéletesek. Szél- és zajszűrő mikrofonja miatt minden időjárási körülmény alatt kiválóan hallottak a beszélgető partnereim. Egy szó, mint száz: MEGÉRTE, NAGYON! Az akkuidőről pedig csak szuperlatívuszokban szólhatok.

Azóta nem volt olyan nap, hogy ne használtam volna hosszabb, rövidebb ideig. Jól használható, és persze szabad mindkét kéz használat közben. Persze a buszokon most is rám csodálkoznak, de talán egyszer elterjednek majd annyira ezek az eszközök, hogy már ne nézzenek minket - a használóit - bolondnak...

Köszönöm, hogy elolvastátok a cikket, kérdésekre a fórumban szívesen válaszolok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.