2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Nagy használt VGA vásárlási tanácsadó

Avagy megateszt GeForce 8500 GT-től GTX 980 Ti-ig, mert a nagy videókártyás cikkem után 3 évvel újra kedvet kaptam!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Assetto Corsa

Műfaj: Autóverseny szimulátor
Megjelenés: 2013.11.08.
Hivatalos minimum VGA: DirectX 10.1 (AMD Radeon HD 6450 / NVIDIA GeForce GTX 460)
Hivatalos ajánlott VGA: DirectX 11 (AMD Radeon HD 7870 / NVIDIA GeForce GTX 660)
Mérési módszer: 2

Az Assetto Corsa-t az első olyan vérbeli autószimulátorként harangozták be, amelynél a látványra is különös hangsúlyt fektettek, és valóban meglehetősen szép grafikával szórakoztat minket a játék. Ennek ellenére alacsony részletességgel nem kell hozzá erőmű, elég lesz egy DirectX 10.1 kompatibilis kártya, vagyis a dx10-es GeForce-ok ezúttal nem rúgnak labdába.

Nem hiába nevezik ezt a játékot next-gen autószimulátornak, hiszen maximális részletességgel igencsak képes megizzasztani az erősebb kártyákat is. Szerencsére a grafika jól skálázható, így a gyenge hardverrel rendelkező versenyzők sem maradnak hoppon. A 250 FPS körül mutatkozó processzorlimitet rengeteg kártya elérte alacsony részletességgel, sőt a cikk legerősebb kártyája még közepes beállításokkal is megközelítette. Ilyen beállításokkal ezúttal a Radeon R9 290X is jól szerepelt, hiszen majdnem a 980-as GeForce szintjét hozta, ám a közepes beállításokkal való lassabb sebessége (szokásos driver gond) folytán mégis hátrébb szerepel a grafikonon.

Alacsony részletesség mellett gyakorlatilag a leglassabb kártya kivételével mindegyik tesztelt modellen (és az Intel IGP-n is) játszható sebességet kaptunk, de oda kell figyelni arra, hogy a játék DirectX 10.1 támogatást igényel, vagyis a Radeon HD 2000-es modellcsalád, valamint az összes DirectX 10-es NVIDIA kártya kiesik a képből. A közepes részletességi szinthez (amely jelentős javulást jelent a játék kinézetében) szintén nem kell egy vagyont kiadnunk, hiszen egy 10000 Ft körüli összegért hazavihető kártyával már élvezhetően fut a Corsa ilyen beállítások mellett. A maximális részletességnek viszont kőkeményen megkéri az árát a játék, itt nem árt a csúcs Keplerek, vagy a GTX 960-as, illetőleg AMD fronton az R9 280X/285 környékén kezdeni a nézelődést, ami nagyjából 50000 Ft-os kiadást fog jelenteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.