2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Nagy használt VGA vásárlási tanácsadó

Avagy megateszt GeForce 8500 GT-től GTX 980 Ti-ig, mert a nagy videókártyás cikkem után 3 évvel újra kedvet kaptam!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Assassin's Creed Unity

Műfaj: Akció / kaland
Megjelenés: 2014.11.11.
Hivatalos minimum VGA: NVIDIA GeForce GTX 680 / AMD Radeon HD 7970 (2 GB VRAM)
Hivatalos ajánlott VGA: NVIDIA GeForce GTX 780 / AMD Radeon R9 290X (3 GB VRAM)
Mérési módszer: 2

Az Assassin's Creed sorozat legújabb része a cikk méréseinek kezdetekor az Unity alcímet viselő epizód volt, ami képes igencsak megizzasztani a modernebb vasakat is.

A cikk egyik leginkább teljesítményigényes játékában a lista elején hatalmas NVIDIA fölénnyel találkozhatunk, a Radeonok alighanem a szokásos driver limitáció miatt nem igazán tudják kifutni magukat alacsony részletesség mellett, de magas minőségi szinten azért ott vannak a 290-esek a 780-as GeForce közelében. 1 GB memóriát tartalmazó kártyákkal maximum csak alacsony grafikával játszható a játék, a közepes, vagy a magas részletességhez minimum 2 GB VRAM szükséges. Emellett a Fermi-s GeForce-ok szokásosnál gyengébb szereplése érdemel említést, ezúttal igencsak helyben hagyták őket a Terascale 2-es Radeonok. Természetesen az eddigiekből nyilvánvaló, hogy az Intel IGP-vel esélyünk sincs játszható sebességet kapni ebben a játékban.

Pénzügyi szempontból ez a játék az egyik leginkább megterhelő a cikkben, hiszen eleve csak DirectX 11-es kártyákon indul el, ráadásul azok közül se éri be akármivel: az első generációs csúcsvasakkal is maximum csak alacsony részletességben reménykedhetünk. Itt érdemes az AMD kínálatából válogatni, hiszen a 15-20000 Ft között hazavihető Cypress vagy Barts magos modellekkel már játszható sebességet kapunk. A közepes grafikai részletességhez már egy minimum 2 GB memóriával rendelkező modellre lesz szükségünk, nagyjából a 25000 Ft körüli árszinten. A játék maximális részletességgel, Full HD felbontásban való élvezetéhez pedig igencsak a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen ezekkel a beállításokkal csak a 40000 Ft-os GTX 660 Ti, vagy AMD fronton a 45000 Ft körül kapható 7950-es képes megbirkózni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.