2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

myShopi bevásárlólista okostelefonra

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy ingyenes "mit kell vennem a boltban?" típusú program, ami valóban jól használható, és nagyon hasznos.

[ ÚJ TESZT ]

Amióta elterjedtek az okostelefonok, egyre több dolgot azokkal szeretnénk megoldani. Minden napjaink részévé váltak, és már nem tudunk létezni nélkülük (sajnos). A telefonálás már csak egy kis részét képzi készülékek használatának.

Naptár, jegyzetfüzet, levelezés, játékok, fényképezés, tájékozódás……..stb. mindenre képesek és ott lapulnak a zsebünkben mindig.
Rengeteg programot tudunk ezekre letölteni és van közöttük egy csomó hasznos is.

Amikor én is megszereztem az első Androidos telefonomat, dúskáltam a lehetőségek között és hirtelen nem is tudtam, mit válasszak.
Aztán lassan rájöttem, melyek azok a programok, amikre valóban szükségem van.

Pl. egy jó Bevásárlólista.

A Drága Egyetlenemet is nagyon érdekelte ez a dolog. Van is ilyen nem kevés a Marketben vagy AppStoreban, de nagyon sok tökéletlen van köztük. Végig próbáltunk egy csomót, de egyik sem volt az igaz, mindig visszajutottunk a papír cetlihez.

A minap, amint a Market népszerű programjai között nézelődtem, rátaláltam egy számomra új bevásárlólistára, amit kíváncsiságból mindjárt ki is próbáltam. Hamar rájöttem, hogy ez végre valami igazán jó progi lehet, majd egyből szóltam Hitvesemnek is, hogy ezt érdemes lenne Neki is kipróbálni. Másnap már határtalan örömmel újságolta, hogy ez szuper és hogy végre megvan az amire vágyott.

myShopi

Ajánlom mindenkinek, aki cetlikre írogatja a bevásárolni valókat, amit aztán többször még át kell írnia és amit időnként elhagyunk, miközben ott lapul a zsebünkben a telefonunk folyamatosan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

A program előnyei:

Az alap adatbázisában már benne vannak a Magyarországon is fellelhető nagyobb áruházláncok pl. Spar, Lidl, Aldi, Tesco stb., de természetesen újabbakat is feltölthetsz pl. CBA, Coop stb.

A program felajánl egy cikklistát, ahol kategóriákban kis fényképekkel vannak illusztrálva a termékek. Sajnos magyar változat nincs, de ha van türelmed és időd, mindent átírhatsz magyarra. Ezt csak egyszer kell megtenned, utána már csak, ha újabb terméket szeretnél felvenni, akkor kell írogatni bele.

Minden termékhez, a netről letölt kis fotókat, ha pedig nem találod, akkor a saját fényképeződdel csinálhatsz hozzá.

Ha feltöltötted az adatbázist (ez a legmacerásabb rész) utána már egyszerű a dolgod. Amikor eszedbe jut valami, akkor bemész a programba és ráböksz a termékre, amit elment az épen aktuális listába.
Ezeket a listákat külön a boltokhoz rendelheted, tehát ha több helyre jársz, akkor mindegyiknél külön listád lehet.

A listákat favoritként is elmentheted és bármikor előhívhatod a memóriából.

Árakat is beírhatsz, ebben az esetben mindjárt tudod a végösszeget is, de szerintem annak nálunk nincs sok értelem.

Ha kész a lista, bemész az áruházba, előhívod az aktuálisat és elkezded a vásárlást. Amit a kosaradba tettél, arra ráböksz és máris eltűnik a listáról. Ha minden eltűnt, akkor ügyes voltál, mindent megvettél.

Az listákat átküldheted a Párodnak, akár SMS, akár levél formájában. Ha levélként küldöd, akkor a be tudja importálni a saját programjába egy link segítségével, és neki csak a fizikai részét kell elvégezni.

iPhone-ra és Androidra is ingyenesen letölthető.

Ezen kívül még rengeteg okos dolgot tudd és nem csak szupermarketek, hanem bármilyen más profilú üzletek árucikkeivel is feltöltheted a listát, természetesen az áruház saját logója alá csoportosítva.

A kész adatbázist (képekkel) SD kártyára kimentheted és egy másik telefonba beimportálhatod.

Hátránya:

Alapból angol nyelvű de más nyelveken is tud. Magyarul persze nem, ezért nem árt hozzá egy kis Angol nyelvtudás.

Ha már megtanultad használni, akkor gyerekjáték a kezelése és nem kell írogatnod egyáltalán. Az első bejelentkezésnél megkérdezi az országot, ekkor a United Kingdom-ot érdemes bepipálni, mert az legalább európai és angol nyelvű.

Jó vásárlást!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.