2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Microsoft XNA Game Studio Express - Játékfejlesztés tömegeknek

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ezmiez? A Microsoft ezzel az új megoldásával a hobbi programozókat, tanulókat és a kisebb...

[ ÚJ TESZT ]

[kép]

Ezmiez?

A Microsoft ezzel az új megoldásával a hobbi programozókat, tanulókat és a kisebb garázsfejlesztő/független játékfejlesztő csapatokat célozta meg, lehetőséget teremtve arra, hogy gyorsabban, egyszerűbben tudjanak/tudjunk játékokat fejleszteni a Microsoft Windows és Xbox360 platformjára. Az XNA Frameworkon alapuló Game Studio Express(továbbiakban GSE) egy segédeszközöket tartalmazó kiegészítés/csomag Visual C# 2005 Expresshez...

Mire van szükségünk?

A fejlesztéshez szükségünk van egy Windows XP-re(Vistan még nem támogatott, de ott is megy), a Microsoft Visual C# 2005 Express Edition-re( [link] ), az XNA GSE-re( [link], ami tartalmazza a különböző segédprogramokat is( pl. XACT )), a legfrissebb DirectX környezetre( [link] ), programozási és matematikai tudásunkra... Ha tesztelni is szeretnénk elkészült játékunkat, akkor egy minimum Shader Model 1.1(ajánlott Shader Model 2.0) képességekkel felvértezett videókártyára is szükségünk lesz. Ha sikeres volt a telepítés, akkor a VC#->New Projectnél megtaláljuk az GSE-hez tartozó templateket.
[kép]

Egyebek...

A GSE segítségével Windowsra fejleszthetünk kereskedelmi játékokat, de ha Xbox 360-ra is szeretnénk kereskedelmi játékokat fejleszteni, akkor szükségünk lesz egy XNA Creators Club( [link], további információ az oldalon ) előfizetésre, ami egy évre 99$(~18-20 ezer Ft).

Linkek

Legfrissebb verziók, hírek

XNA Team Blog [link]
XNA Developer Center [link]
XNA Game Studio Fórum [link]

Tutorialok

XBOX 360 Homebrew [link]
XNA Spot [link]
Learn XNA [link]
XNA Resources [link]
XNA Tutorial [link]

Végszó

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a kis bemutatást. Ha érdekel titeket a téma, akkor következő részben belevágunk a lecsóba!

GyMisi

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.