2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG G3 és LG G Watch R

Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

[ ÚJ TESZT ]

LG G Watch R

A kijelző egy 1,3”-os P-OLED érintőkijelző, ami napfényben is kiválóan olvasható.

A gyári szíj bőrből készült, illetve bármilyen 22 mm-es verzióra cserélhető, mivel a felfogatás szabványos, így nem vagyunk kötve az LG-hez sem.

Az óra viselése kényelmes, bár számomra egy picit nehéz 62 g-os súlya miatt is, illetve nem túl gyakran használtam karórát.

Kompatibilitás terén nem támaszt olyan elvárásokat, mint a Samsung okosórái, eme ketyere beéri egy 4.3-as androidos rendszerrel és egy Bluetooth kapcsolattal.

Az óra vezérlése érintőképernyőn történik, lentről felfele húzva a futó alkalmazások között válogathatunk, míg jobbról balra az adott alkalmazás menüpontjait érhetjük el.

Az óra jobb oldalán található gombot egyszer megnyomva kikapcsolja a képernyőt, hosszan nyomva, tartva pedig a következő funkciókat érhetjük el:

– a kijelző fényerejének változtatása;
– Bluetooth eszközök;
– az állandó ébrenlét funkciójának be- és kikapcsolása;
– a repülő üzemmód ki- és bekapcsolható;
– a gyári beállítások visszaállítása;
– kikapcsolás és újraindítás;
– az óra témázása;
– a névjegy megnyitása, melyben a rendszerről kapunk információt, illetve itt lehet a szoftvert is frissíteni.

A telefonra a Google saját alkalmazását kell telepíteni, az Android Weart, így a további okosítások terén rengeteg lehetőségünk van. Az órán az elérhető alkalmazásokat kétféleképpen lehet elérni:
– a START szó kimondásával, vagy
– az alap órára egyszer koppintva bejövő Google Speaknél lefele görgetve a lista legalján szintén megtalálható a START.

Érdemes minden új alkalmazás telepítése után az Android Wear alkalmazás beállításában resync-elni az appokat, így hamarább válik elérhetővé a listában. A lépésszámlálás már a heves karlendítést is számolhatja, nem tudom, más hasonló óra mennyire veszi figyelembe az ilyet, de érdekes volt számomra, ettől függetlenül szerintem hibahatáron belül teljesít. Zsebre tett kézzel is hasonló mérési eredményeket kapunk. A járművel való közlekedést nem veszi alapul.

Az órára kapunk értesítést, ha e-mail érkezik, illetve rezeg egyet üzenet érkezésekor is. Hívás esetén látjuk, ki keres, melyet el tudunk utasítani egy balról jobbra irányzott mozdulattal vagy lentről felfele húzva üzenettel is elutasítjuk. Az óra a pulzus mérésre is alkalmas.

Az Endomondo programot kipróbáltam, mire képes a karórával kiegészítve. Az órán lehet ellenőrizni a főbb paramétereket, így a telefon elővétele nélkül is meg lehet tekinteni a megtett távolságot, az átlag sebességet illetve egyéb információkat. Az óra segítségével akár el is indíthatjuk a futást, megállíthatjuk vagy be is fejezhetjük azt.

Az órára is megérkezett az 5.0-ás frissítés, mellyel pár dolog megváltozott. Fentről lefele húzva a bejövő értesítések fokozatait lehet három lépésben állítani (minden, prioritást élvező és semmi). Jobbra elhúzva tálalható a Theater mode, mellyel csak az óra jobb oldalán lévő gombbal kelthető életre a kijelző. Tovább görgetve a Sunlight mode jön, mellyel a kijelző 10 mp-ig a fényerőt emeli maximumra a jobb olvashatóság érdekében. A legutolsó lehetőség a Beállítások, melyet a jobb oldalon lévő gomb hosszanti megnyomásával is elérhetünk. Amennyiben kétszer koppintunk a kijelzőre a Speak alatt megjelenik az utoljára használt alkalmazásink, megkönnyítve azok elindítását. Most már a bezárt értesítést visszanyithatjuk, ha lentről fölfele húzzuk ujjunkat, viszont csak 5 mp van erre. Az áruházban külön szekció van az óra arculatainak. Eddig ezek külön alkalmazásként települtek most már viszont külön API áll rendelkezésre a fejlesztők számára, így sokkal hatékonyabban tudják megírni az új arculatokat illetve azok több funkcióval is rendelkezhetnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.