2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P70-A - Powerbankba oltott erőgép

Nagyméretű akkumulátor, erős hardver, jó kijelző, minőségi összeszerelés, ideális méret, 235 euróért.

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, külső

Egy kis egyszerű, mondhatni már szabvány Lenovo dobozt kapunk a pénzünkért, benne a készülékkel, és pár figyelmességgel a gyártó részéről.

A dobozon már jelzik, hogy jár ajándék tok (eredeti Lenovo-s tok) + 1db fólia, emellett kiemelve a készüléket a következő tartozékok járulnak hozzá a könnyed mindennapokhoz: valamilyen okból kifolyólag fehér töltőfej (2A-os) USB-kábel, fülhallgató, USB-OTG kábel.

Emellett bőséges papír kínálat is helyet kapott a dobozban. Leírás, segédlet a hátlap leszedéséhez, garancia, és egyebek, mindenféle nyelveken, köztük magyarul is.

A készülék a doboz felső részében foglal helyet, szerencsére már gyárilag egy fólia ráhelyezve, buborékmentesen.

Szemből nézve a készüléket felül egy beszédhangszóró kap helyet, a rács bal oldali részén pedig egy értesítési LED-et is elbújtattak a mérnökök (jár a plusz pont), viszont jelenleg csak a nem fogadott hívásokra, üzenetekre és a töltöttségi állapotra hajlandó jelezni. Remélhetőleg ez később bővítésre kerül. (Jár a mínusz.)

5 MP előlapi kamerával akár saját magunkról is lőhetünk képeket. A hangszóró jobb oldalán távolságérzékelő és fénymérő szenzor is helyet kapott.

A hangszóró alatt egy Lenovo logo fogad minket, nem is igazán értem miért vették ilyen halványra a logotípiát.

A kijelző 5"-os , HD panel, amely szerencsére vékony kávát kapott, de azért nem túlzóan. IPS technológiát használ, 16 millió szín megjelenítésére képes, fényereje jó, napfényben is jól olvasható marad. Éjszakára kellően levehető a fényerő. Természetesen kapacitív és 5 ujjas érzékelést kapott.

Alul érintésérzékeny gombokat találunk, amelyek szerencsére halvány megvilágítást is kaptak.

A telefon síkjából picit kiemelkedik a kijelző, és az azt körbeölelő fekete keret, számomra picit egyedi megjelenésű emiatt.

Nagyon vékony selyemfényű krómkeretet is kapott a telefon, de ez nem fordul az oldalaira.

A telefon tetején kapott helyet a 3,5-es jack aljzat, illetve a zajszűrő mikrofon is, alján pedig két darab nyílás fogja közre az USB-OTG képes microUSB aljzatot.

A két nyílás kapcsán meg kell említenem, hogy csak az egyik a hangszóró, a másik a mikrofon szerepét tölti be. A hangerő megfelelő, és asztalra letéve sem kell attól tartanunk, hogy valami eltakarja a nyílást.

A készülék jobb oldalán találjuk a hangerő fel/le gombpárost, illetve a bekapcsológombot. A gombok jók, nem lötyögnek, minőségi az összeszerelés.

A készülék hivatalosan Midnight Blue színben pompázik, ez a hátlapon érhető tetten. Matt felület, viszont az ujjlenyomatok kicsit, de meglátszódnak rajta. A hátlap körbeöleli a készüléket, egészen az oldalakig.

Bal felül helyezkedik el a 13 megapixeles kamera, típusáról egyelőre nincsenek fix információim. Alatta a LED-villanó kapott helyett.

A hátlap leszedhető, méghozzá hátulról nézve a telefon bal oldalán kezdhetjük meg a boncolást. A művelet nem nehéz, relatíve könnyen megszabadítható a héjtól a telefon.

Középen fent találjuk a microSD bővíthetőség lehetőségét, amely mellett egy felirat is szerepel. Nem képes a hot-swapre, ennek okáról a gyártó nem adott információt.

Alatta egymással szembenéző microSIM foglalatok, a felületbe marva az egyes SIM-ek lehetőségeit.
SIM1: 4G/3G/2G | SIM2: 2G.

A készülék dual-standby technológiát használva van fent a hálózatokon.

A SIM foglalatok alatt kapott helyet a 4000 mAh kapacitású akkumulátor, amely otthoni körülmények között nem eltávolítható. Típusa: BL234, Li-ion Polymer.

Ezekhez az adatokhoz 71.8 mm x 8.9 mm x 142 mm tartozik, 149 grammos tömeggel.

A külső elemzése után térjünk rá a hardveres és szoftveres adottságokra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.