2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P70-A - Powerbankba oltott erőgép

Nagyméretű akkumulátor, erős hardver, jó kijelző, minőségi összeszerelés, ideális méret, 235 euróért.

[ ÚJ TESZT ]

Akkumulátor

Elérkeztünk a telefon telepéhez, amely a hosszú üzemidő záloga lehet.

Már anno a P780-as idején is kiderült, ha a gyártók akarnak, tudnak nagyobb akkumulátort beépíteni, ezáltal hosszabb üzemidőt garantálva a felhasználónak.

Nálam aktív használattal, /folyamatos mobilnet kapcsolat, energiatakarékosság és ki-be kapcsolás nélkül/ simán hozta a 2 napot. Ez tényleg aktív nyomkodást jelent, netezést, Facebook, Messenger, eBay, Gmail, és még sok egyéb alkalmazás használatát. Visszafogottabb használattal 3-4 nap is elérhető.

Mindez tényleg felhasználófüggő, a telefon topikjában is sokan más üzemidőről nyilatkoznak, de az biztos, hogy erős hardver mellett hosszú üzemidőt garantál a készülék.

Természetesen próbáltam minél jobb teszteredményeket összehozni, de a szintetikus labor-eredményeket nem preferálom, ezért egy jó megközelítést hoztam. Az ötletet kelzsoca adta.

BSPlayerrel elindítva egy filmet, végtelenre állítva, WiFi bekapcsolva, 50%-os fényerőn, mivel a készülék már alapból is elég jó fényerővel rendelkezik.

Ezzel a módszerrel 10 óra 11 percig ment a készülék, 100%-ról 1-2%-ig merítve.

Amit viszont egy ilyen, jól kalibrálható telefonnál fontos szempontnak tartok, az az időzített be/ki kapcsoló, amivel éjszakára kikapcsolhatjuk a telefont, reggel pedig akár az ébresztő is lehet, ami visszakapcsolja a készüléket.

Illetve az Energiakezelőben tovább tudjuk állítani, igényeink szerint, Képernyő és GPU energiatakarékosság bekapcsolásával, és a már említett Intelligens helyszín funkcióval is tovább spórolhatunk. / Beállítások - Személyek menü /

Ami még sokat lendíthet az üzemidőn, az a Tartózkodási hely kikapcsolása.

Mindenkinek a saját igénye szerint kell beállítani, a szokásai alapján. Egy okostelefon ezért is okos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.