2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi 1s: kínai gyerek, amerikai szívvel

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Van ennél nagyobb, vékonyabb, gyorsabb, jobb fényképezős, de kellemes a hardver és korrekt az ár.

[ ÚJ TESZT ]

Belsőség

CPU: Qalcomm Snapdragon 400 Quad Core 1,6 GHz
GPU: Adreno 305
RAM: 1 GB
ROM:8 GB+MicroSD
Kijelző: 4,7” HD IPS LCD (720x1280/320dpi) 10 pontos multitouch
Kamera: hátsó: 8 MP(3264x2448) első:1,6 MP(1440x1080)
Wifi, 3G, Bluetooth, forgatásvektor-szenzor, fényérzékelő, giroszkóp, gravitációs szenzor, gyorsulásmérő, közelségérzékelő, lineáris gyorsulásszenzor, mágneses mező érzékelő, tájoló.

A hardvert nézve ez manapság a kellemes középkategória. A hasonló kiépítés valamelyik ismert gyártótól 70.000 forint vagy felette mozog. Én az 1 GB RAM-tól tartottam, volt már olyan telefonom, aminek kevés memóriája volt és az nagyon meg tudja keseríteni az életet, és könnyen könyörtelen és célzás nélküli falhoz vágás lehet a vége.

Vannak készülékek, amik Full HD kijelzővel is jönnek 1 GB RAM-mal. Én komoly erőfeszítések árán sem voltam soha közelébe sem annak, hogy a THL 2 GB RAM-ját kihasználjam. Szerencsére úgy tűnik, ehhez a kiépítéshez és rendszerhez passzol az 1 GB. Használat közben 82%-át sikerült eddig elfoglalnom úgy, hogy Fifa14+böngészés több ablakban, fényképezés és zenehallgatás amennyire lehet párhuzamosan és bezárás nélkül. Szóval működik.

A rendszer Andorid 4.3 a gyár saját felületével, amit MIUI-nak neveznek. Az volt a tervem, hogy megjön, format c: enter, majd új tiszta Android. De végül az történt, hogy minden megvolt és minden ott, mint az alap rendszerben, néhány helyen több opció, de logikusan és értelmes dolgok. Szóval csak letöröltem a pálcikás alkalmazásokat. Play áruház is volt rajta.

Van néhány olyan dolog, amivel pontosan nem vagyok még tisztában, de úgy tűnik, tartozik hozzá komoly felhőszolgáltatás, aminek még sehol nem találtam meg a tárhelykorlátját, lehet, hogy korlátlan? Ha igen, akkor respect és tisztelet a kis kínai barátaimnak.
Én főként telefonálni, e-mailezni, jegyzetelni, naptárat szerkeszteni, navigálni, híreket olvasni, Facebookon kommunikálni, fényképezni használom a telefont. Itt GPS végre vitán felüli, 4 mp alatt talál jelet és aztán 3 m-es pontossággal dolgozik üzembiztosan.

Nem sokat játszom, de ha új készülék kerül a kezembe, mindig kipróbálom az új játékokat, ez hajtja meg leginkább a vasat és mutatja meg a valódi képességeket. Sokat nem tudok írni minden, amit próbáltam (Fifa14, RealRacing3, Ironman3) teljesen folyamatosan és élvezhetően ment rajta, gyorsan betöltődött, ahogy kell. Van egy videóteszt: itt

A fényképező a THL után gatya, nem mondom, hogy rossz, de ez a gyengesége. Nekem már nem olyan fontos, mert ha fotózni akarok, fényképezővel teszem. Arra meg, hogyha látok egy 5 kerekű biciklit és meg akarom mutatni másoknak, vagy, hogy snapcheteljek az öcsémmel, jó lesz.

A képek beszéljenek inkább. A telefonnal készült képek és érdekes screenshootok.

Mindösszesen így, hogy a kezemben van, örülök, hogy ezt választottam. Van ennél nagyobb, vékonyabb, gyorsabb, mindent felsorolhatnék. De a Snapdragon 400 egy korszerű, nagyon korrekt megoldás és szerintem ennél jobb áron nem lehet hozzájutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.