2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Film: Kiadatás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kegyetlen rossz színészi játék ellenére elgondolkodtató történet.

[ ÚJ TESZT ]

Igazi összeesküvés-elmélet jellegű filmbe futottunk a hétvégén. A történet röviden: Adott egy robbantás, valamint egy ártatlan ember, akit a gonosz CIA megvádol azzal, hogy terrorista majd eltűnteti a föld színéről és megfosztja minden jogától.

Maga a történet két ok miatt is elgondolkodtató. A nyugati ember számára civilizálatlannak is tekinthető arab világ máig képes vallási fanatikusokat nevelni modern, az internet korábban élő, felvilágosultnak mondható fiatalokból. Más részről ott a civilizáltnak mondott nyugati társadalom, amely képes minden emberi jogától és méltóságától megfosztani bárkit a legkisebb gyanú alapján is.

A színészek alakításával messze nem voltam megelégedve. Reese Witherspoon inkább hisztis klimaxosnak tekinthető, mint férjéért foggal-körömmel küzdő családanyának. Jake Gyllenhaal alakítása pedig leginkább Joey-ra emlékeztet a jóbarátokból, egyetlen arca van és azzal próbál megélni az egész film alatt, ami nagyon rosszul sikerül neki.

A film két kontinensen játszódik, végig a kettősség jellemzi és a végén ehhez próbáltak kapcsolni egy nagynak szánt csattanót, azonban ez inkább összezavarja a nézőt, mint elgondolkodásra készteti. Sajnos a befejezés nem kerek, kérdéseket hagy az emberben, nem pedig lezárja a történetet.

Előzmények

  • Film: Next

    Amikor Nicolas Cage szuperhőst alakít...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.