2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Cyberpunk 2077 2. rész

A végjátékot befolyásoló küldetések és szerelmi szálak ismertetése erős spoiler alert mellett!

[ ÚJ TESZT ]

Hogyan épül fel a történet?

Korábbi Cyberpunk 2077-es tesztcikkemben említettem, hogy a mellékküldetéseknek milyen fontos szerepe van a játék történetét és annak befejezését tekintve. Illetve a játékban az indított karaktered nemétől függően van lehetőséged szerelmi szálakat kezdeményezni bizonyos karakterekkel. Ezeket a témákat fogom most jobban kibontani. Így lássuk elsőként…. SPOILER ALERT!

A Cyberpunk 2077 nem egy hagyományos RPG történetvezetést követ, itt amennyiben eléred a játékban az úgynevezett „NoReturnPoint”-ot, vagyis a végjátékot, és elindítod a küldetést (beszállsz a liftbe), onnantól már a hagyományos értelemben vett Open World lezárul, nem tudsz mellékküldetést vállalni, nem tudsz mászkálni a városban. Hogy az ezt követő eseményeket — vagyis a végjátékot — kinek az oldalán kívánod végigjátszani, rajtad áll.

Cyberpunk 2077 - Teszt, vélemény

Nos, most, hogy túlestünk azon a tényen, hogy a következő soroktól már spoilerekkel folytatom, nézzük meg a játék idővonalát.

Fontos kiemelni azt, amit az előző írásomban is hangsúlyoztam. A Cyberpunk világának egyik alapszabálya, hogy a világ elhiteti velünk a választás illúzióját. Ez az illúzió a végjáték során kezd felrepedezni, megtörni, és végre valódi döntést hozhatunk, mely tényleges hatással van ránk.

A játék történetének elejét már felvázoltam, így nem ismételném a már leírtakat, a lényeg, hogy kiválasztottuk a karaktert, belecsöppentünk V életének legnagyobb kalandjába, és megvolt az első komolyabb meló. Az ereklye.
Innentől válhat a játék érdekessé, frusztrálóvá, idegesítővé, felemelővé, megmosolyogtatóvá, érzelmessé. Ha hagyod, de máris vázolom, miről is van szó.

A játék fő történetszála közel 20 órányi játékidővel szolgál, de jelen esetben nem azok a rohanó játékosok vagyunk, akik akár még skippelnek is átvezetőket, csak gyorsan a végére érjünk a játéknak. Jelen esetben több, olyan „mellék” küldetés van, amely befolyásolják a történetünk végét, így mindenképp érdemes velük külön is foglalkozni. Már most tisztáznám, ennek a játéknak a vége, bármelyiket is válaszd… szomorú! De erről később.
Az ereklye és a játék fő küldetésének szálai átfonják és szorosan kapcsolódnak a történetet is befolyásoló mellékküldetésekhez, melyek kezdeti pontjaira katalizátorként hatunk. Az ereklye megszerzéséig csak hagyományos mellékküldetéseket tudunk vállalni, melyek nagy része ötletes és jól kidogozott. De az igazi fordulópont, a történet szálainak szétágazása az ereklye megszerzése után történik. Ekkor csatlakozhatnak be azok a karakterek, akik befolyásolhatják a végjátékot. A következő oldalakon a fő- és mellékkaraktereket fogom jobban megismertetni, és részletezem a szerelmi szálakhoz való leírást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Cyberpunk 2077 egy év után

    Megannyi frissítés, csiszolás, újrakiadás és ígéret után lássuk, érdemes-e karácsonyi ajándékként gondolni rá?

  • PolyCore Defense bemutató

    Amikor egy játék nem akar több lenni kategóriájában, mégis ezt olyan minőségben teszi, ami miatt érdemes róla beszélni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.