2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Call of Duty 4: Modern Warfare

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Miután a Battlefield sorozat felhagyott eredeti felállásával, és áttért a modernebb helyszínekre,...

[ ÚJ TESZT ]

Miután a Battlefield sorozat felhagyott eredeti felállásával, és áttért a modernebb helyszínekre, missziókra, ezzel együtt megteremtett egy új légkört a gémerek számára, nem volt kérdéses, hogy más jól ismert játékok is élnek a lehetőséggel. Igy volt ez a Call of Duty esetében is, amely legújabb része a Modern Warfare alcímet kapta.


[kép]


Az Infinity Ward mint mindig, most is beletett apait, anyait a játék készítése során. A cégről röviden annyit érdemes tudni, hogy 2002-ben alakultak, az induláskor az EA-nak dolgoztak, majd később elegük lett és 2003-ban leszerződtek az Activisonhoz. Ez a lépés meghozta nekik a várva várt sikert, mert ezáltal gazdagodtunk két remek szoftverrel, ami kellő képpen is sikert aratott. Nevezetesen a Call of Duty első két részével. Ugyebár, ezt nem kell részletezni, híres, él, virágzik, és még a mai napig széles körű játékos körrel bírnak ezek a játékok. Azt még érdemes hozzátenni, hogy ezek a szoftverek több mint száz Game of the Year díjat és ötven Editor’s Choice serleget söpörtek be.


[kép]


A készítők nyilatkozatában a következők hangzottak el:

„Már a Call of Duty 1 megjelenése után is eszünkbe jutott, hogy ugrani kéne egy kicsit az időben” – nyilatkozta a játék leleplezésekor Grant Collier, az Infinity Ward háromfős vezetőségének tagja. „Valami ilyesmiről beszélgettünk: ’Kellene helikopter. Na de helikopterek a világháborúban?’ Aztán leültünk beszélgetni az Activision-nel, és megegyeztünk, hogy a második rész befejezése után szabad kezet kaphatunk a folytatást illetően. Így született meg a Modern Warfare ötlete.”


[kép]


A mostani nagy COD fanok-nak se fog csalódást okozni ez az új rész. Természetesen az Infinity Ward sok újítást vitt a szoftverbe, de a régi, jól bevált elemek is feltünnek majd benne. Nagy, komolyan kidolgozott játékterepek, új missziók, hatalmas ütkőzetek és ami a legújabb, mind-mind modern. Most elgondolkozhatunk azon, hogy vajon miért szakított a IW ezzel a jól bevált II. világháborús sémával. Bevallom őszintén, én igy hirtelen, amikor elsőnek kaptam a híreket az új COD részről megdöbbenve olvastam ezeket, és nem tudtam elképzelni a Call of Duty részt ilyen új köntösben. Nekem valahogy mindig is a nácik hentelése és a világháborús téma volt jelen a COD-ban. Hát nem tudom, majd meglátjuk mit hoz az új rész, mindenesetre az előzetes beszámolók bíztatóak.


[kép]


A Call of Duty: Modern Warfare-ban a játékos közel-keleti konfliktus helyszíneire kerül. Elsősorban városokban kell majd intézni ügyes-bajos dolgainkat, de olykor-olykor a sivatagba is találhatjuk magunkat, hogy ott folytassuk tovább a missziónkat. A városok közel-kelethez híven, lerombolt, nyomorúságos képet tükrözik majd, és ahogy a készítők kijelentették sosem lehet majd tudni, hogy melyik utcán szaladgáló kisgyerek derekára lesz bomba erősítve. Hm, hm. Biztató. Mind a földön mind a levegőben elég nagy lesz az élet. Láthatunk majd számos katonai helikopterek amint cikáznak az égen, vagy ahogy egy nehézbombázó éppen megsemmisítő csapást mér távoli célpontjára. A Battlefieldben jól bevált elemekhez hasonlóan, mi is használhatjuk majd a különböző járműveket. Mint például humvee, helikopter, tank, teherautó, buggy, szakadt merci, meg minden egyéb finomság, ami kihagyhatatlan egy ilyen játékból.


[kép]


A fegyverek terén is rengeteg újítás lesz a szoftverben. Mint köztudott a teljes fegyver arzenál is áttér a modernebb fajtákra. Mily meglepő módon. A jó ''öreg'' távcsöves puskák, rakétavetők, páncéltörők, füstgránátok, sőt távirányítós rakéták is felsorakoznak a játékban. Ha már jól magunkba szálltunk a vereség közelgő kudarcától, akár légi segítséget is kérhetünk majd a GPS segítségével. És woala pár perc múlva jön is majd a segítség egy nehézbombázó kiséretében.


[kép]


Érdemes tisztázni a csapatok felállásait is. Mi ugyebár az amerikai hadsereg révén vonulunk be majd a közel-keleti káoszba. Az ellenfeleink között afgán terroristák, iraki felkelők, orosz fegyverkereskedők, magányos forradalmárok, és egyéb hasonló rosszfiúk lesznek az ellenségeink, akik persze mind szívből gyűlölik az amcsikat. Már most megemlítek egy nevet, amellyel garantáltan meggyűlik majd a bajotok a játékban. A híres, nevezetes Zakhaev, aki zsoldosseregével azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az amerikaiakat kifüstölve a sivatagból egymaga teszi rá a mancsát Saddam olajmezőire. Barátságos típus. Nem kell félni, meglesz itt a kellő izgalom. Óriási játékteren, egy óriási csapattal fog lecsapni az egész amerikai hadseregre, hamburgerestől, mindenestűl.


[kép]


A küldetés során egy földgömbön sasolhatjuk meg a különböző helyszíneket, missziókat, és igy mindig képben leszünk. „A világtérkép nagyon fontos részét képezi majd a COD4-nek. A gép előtt ülő játékos itt kap információt a feladatáról, és ez teszi mindenkinek világossá, hogyan épül fel a játék története, és milyen kapcsolatok vannak a különböző megbízatások között.” – mutatta be saját ötletét Jason West, az Infinity Ward egy másik vezetője.


[kép]


Már hozzászoktunk rég a gondolhathoz, hogy a Call of Duty harmadik része nem jött ki PC-re. Egye fene, egyszer élünk, és most itt lesz nekünk a negyedik. Valamint a Warfare kijön még PS 3-ra, Xbox 360-ra valamint természetesen PC-re is. Az optimizálásra nagyon törekednek a készítők. Nem kellett eddig se csalódni a IW munkájában. Óriási játékterek, nagyon profin kidolgozott katonák, élethű robbanások, villanások, minden ami kell. A trailerekből is már megláthattuk, hogy nem fogunk most se csalódni. Nekem speciel nagyon bejöttek a játékról készült előzetesek, a cikk végeztével, majd közlök veletek egy linket is, ahol megtekinthetitek. A készítők a nyilatkozatukban megemlítették, hogy a részletek annyira a helyükön lesznek, hogy még a gépfegyverünkből kipattanó töltényhüvelyek is dinamikus árnyékolást kaptak. Bíztató, nemde? A játékról még röviden annyit, hogy az Unreal 3 engine fogja hajtani, ami már alapjában véve elég klassz dolognak tünik.


[kép]


Az idei ősz bőséges termést fog hozni, gondoljuk csak a Bioshock-ra vagy akár a Medal of Honor új epizódjára, amelyről egy kicsit régebben írtam egy előzetest. Na de ami a meglepő ezek közül, az az, hogy több külföldi újságíró meggyőződése, hogy az elmúlt 10 év legjobb modernkori FPS-e lesz a Call of Duty 4. Én személy szerint erre kiváncsi leszek, de az előzetesek sok jóra csábítanak. A CoD: Modern Warfare méltán esélyes több díjra is, mint a korábbi részek, ez a ''modern köntös'' meg még imponálóbb lehet a gémerek számára, én már nagyon várom.

Hivatalos site:
[link]
Trailer:
[link]


mongi_

Azóta történt

  • Az év játékai

    Mostanában nagyon sok olyan neves játék folytatása jelent meg, melyek méltán híresek a...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.