2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Beyerdynamic DT880 Bass Mod

Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

[ ÚJ TESZT ]

A probléma

A DT880 fülpárnáit eltávolítva, a driver előtti keretben egy vékony kompozit szövet van, ez ér hozzá a fülünkhöz (mosható, cserélhető), ez alatt pedig egy kb. fél cm vastag, tömör filcréteg található, ezzel van a gond.
Korábbi, fejhallgatókon végzett kísérleteim, próbáim alapján azt mondhatom, hogy az ilyen szintű lefojtás a driver előtt nem szerencsés, több okból sem!

Az eredeti cél az volt, hogy a DT990 V karakterét enyhítsék, de ha megnézzünk néhány grafikont, ez alig illetve csak részben sikerült. Inkább a mély tartomány csökkent, a magas szekció továbbra is prominens.

A másik probléma a sűrű (jelen esetben tényleg az, tömör) szövettel, hogy a magas hangokat zavarossá teszi. Korábban azt tapasztaltam, hogyha ilyet teszek egy driver elé, akkor a tér szétesik, a magasak, áthaladva az anyag szálain torzulnak, szétszóródnak, elkenődnek, késnek, minden bajuk van. Ezt tapasztaltam itt is (bár nem olyan mértékben, mint az olcsóbb kísérleti fejhallgatókon). Maximum egy vékonyabb, puha, légáteresztő szivacs, ami elfogadható egy driver előtt, hangolni még a gyártás előtt kéne szerintem...

Az tény, hogy a filc réteg szerepe ezen kívül, hogy a magas hangokat is csökkentse, hiszen a frekvencia tartomány felső része tényleg nem annyira szúrós, de ehhez viszont nem szükséges teljes egészében lefedni a drivert egy filc koronggal (amit sajnos körben ragasztással rögzítettek, ezzel is csökkentve a légmozgás lehetőségét).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.