2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Beyerdynamic DT880 Bass Mod

Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

[ ÚJ TESZT ]

A kapott hang

A végeredmény nagyon kellemes, légies hang, kellő mennyiségű testes méllyel, melynek kevésbé száraz hangzása van, de ugyanúgy megőrizte textúráját. Az egész fejhallgató kevésbé hűvös és kimért hangú, de jobban V karakterű, mint előtte, ami nem a magas oldalon csúcsosodik ki, hanem a többlet mély miatt közepek tűnnek halkabbnak.

A nyíláson keresztül fülünkbe duruzsoló mély hangok egy kicsit elfedik a közepeket, de ez nem vesz el annak tisztaságából, csak hátrébb kerül. A magasak továbbra is "beyeresek", de így már tényleg nevezhető a DT990 nyugodtabb ikertestvérének

Visszatérve arra, hogy miért gondolom, hogy a két modellben ugyanolyan hangszóró van. A módosítás után is hallgattam több DT990-et, és a középhangoknál nem tapasztaltam, hogy a háttérben lennének, annak ellenére, hogy erősebben V karakterű a fejes. A mély mennyisége majdnem megegyező lett, ezen kívül csak a kitakarással járó csökkenést tapasztaltam a magasabb tartományokban, így szerintem, ha teljesen leszednénk a filc korongot, akkor már csak a hátsó rács lenne a különbség a két fejes között, melyet külföldi fórumok tapasztalatai is alátámasztanak.

DT990 esetében könnyebb az átalakítás, hiszen csak a driver elé kell tenni egy vékony félkorongot filcből, amit később bármikor kivehetünk, DT880 esetében az eredeti állapot kétségtelenül sérül, de szintén teljesen visszaállítható hang szempontjából.

Ajánlom bárkinek ezt az átalakítást, aki finomítani szeretne Beyer fejhallgatója hangján, kb. negyedórás munka. De ne feledd, csak saját felelősségre!

Köszönöm a figyelmet!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.