2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Az Assetto Corsa CPU- és VGA-skálázódás tesztje

Egy újgenerációs szimulátor, melynek fejlesztésénél a cél az autók élethű viselkedése, aprólékos kidolgozása volt.

[ ÚJ TESZT ]

Tapasztalataim a játékkal

Minthogy a tesztből kiderült, egy középkategóriás számítógépen is szépen fut a szimulátor. A grafikai beállításokat „kicsutkázva” bizony képes a GTX 780 is 30 FPS-es átlagra. A tesztben is használt beállításokkal és a GTX 580-nal bőven kellemes szórakozást nyújt és kinézetre sem rossz a játék. Órákat körözgetek a nordschleife-on vagy épp Monzán, bármennyi ellenfél ellen tartja a 60-80 FPS-es átlagot, ami annak fényében, hogy a használt piacon már gombokért megszerezhető, kellemes teljesítmény. Sajnos a mesterséges intelligenciának még sokat kell javulnia, előszeretettel forgat meg a gép vagy száll belém egy elnézett féktáv után.

Multiplayer esetén sokkal szolidabb a gépigény, kicsit hasonlít ahhoz, mint amikor egyedül körözgetek, mert a CPU-nak csak a kocsikat kell számolni, így rajtnál vagy nagy tömegben érezhető lassulás, de ahogy szétszóródunk a pályán, beáll az átlag FPS a maximális érték közelébe.

Ha engem kérdeztek, én az Assetto Corsához ilyen PC-t ajánlanék:
– i5-3470 v. újabb generációs i5 processzor
– min. 4 GB-os, 1600 MHz-es memória
– GTX 670 v. HD7970 videokártya

Ezen a gépen már mindenhol tudja az átlag 60 FPS-t még magasabb részletesség esetén is, egyedül a füstgenerálást és a tükröződés frissítését kell levenni, ami tényleg sokat ront a grafika élethűségén, de valljuk be, mikor egy több száz lóerős verdával határon csapatunk az előttünk hibátlanul körözgető gép után, nem nézzük, hogy mi csillan meg a kaszniján...

Pár link :
Assetto Corsa fórum itt a prohardveren.
Assetto Corsa Hungary a steam-en.
Assetto Corsa a Facebook-on

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.