2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Amikor pedig kígyóval (röpirat)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Még Budapesten, amikor Ria néninél laktam, és Istenről semmit sem tudtam, volt egy álmom.

[ ÚJ TESZT ]

Amikor pedig kígyóval (röpirat)

[4. rész: Amikor pedig Zvolóval (röpirat)]

[3. rész: Amikor pedig Robival (röpirat)]

[2. rész: Amikor pedig Csigával (röpirat)]

[l1. rész: Amikor pedig Böcével (röpirat)]

Még Budapesten, amikor Ria néninél laktam, és Istenről semmit sem tudtam, volt egy álmom. Egy kígyó jött be a szobámba, féltem, a hátamon jeges veríték, borsódzott és próbáltam a hűvös, tekergődző állat elől menekülni. Majd a mennyezetről leesett egy fekete könyv, és elnyelte a kígyót. A Bibliát akkoriban még nem ismertem, miután úgy gondoltam, hogy megismertem, hosszú évek múlva jöttem rá, hogy még ma sem ismerem, de már bátrabb vagyok. A kígyóval semmi dolgom.

Ria néni nagyon kedves teremtés volt, anyám helyett anyám. Úgy kezdődött a mi (minek nevezzem)-unk, hogy véget ért egy 4 éves kapcsolatom. Az albérletet el kellett hagynom, mert a barátnőm miatt költözhettünk oda, az ő barátnője volt a tulajdonos. Mátéfi Róbert viszont, aki akkoriban az Etele téren könyveket árusított mellettünk, s végig szemtanúja volt a kapcsolatunk szétesésének, felajánlotta, hogy költözzek az anyjához Ria nénihez, mert ott van egy üres szoba. Ria nénivel nagyon jól kijöttünk, hamar rájöttem, hogy Ria néni lakása kész bűnbarlang. A volt férje hetente feljárt legalább egyszer, a Mátéfi Rudi. Hozott fel söröket, cigarettáztunk, ablakot nyitottunk, vihogtunk, ha Robi is ott volt, akkor Ria néni nem tudott nekünk parancsolni, versenytbüfögtünk. Hiába szólt rá nevetve a Rudira, hogy ÁRTÁNY TEEE :DDD

Ria néni főzött rám, mosott rám, és ellátott anyai tanácsokkal. Amikor véletlenül összejöttem egy 30 éves csajjal, s én voltam 22-23, akkor időben szólt, hogy ez nem lesz hosszú távú. A feleségemre való tekintettel nagyon nem szeretek írni az őt megelőző kapcsolataimról, de hülyét sem szeretnék csinálni magamból, meg belőle sem, de még sem egy Daniken könyv, hogy előző életünk, jövendő életünk. Szóval Ria néni jóslata bevált. A csaj vezető pozícióban dolgozott, 25 évesnek adta ki magát, és az orromnál fogva (próbált) meg vezetni. Én magamban már rég eldöntöttem, étteremből jöttünk, mentünk le a metróba, rám mosolygott, mielőtt beléptünk volna az ajtón, elengedtem a kezét. A mozgólépcsőről nézett vissza, késő volt, azóta sem láttam.

Mit jelentett Ria nénivel szimbiózisban élni? Nem tudom akkoriban hány éves volt, inkább tapasztaltnak nevezném, mint idősnek. Elmesélte, hogy Robi egyszer úgy bedrogozott, hogy 3 napig parázott és kuporgott a sarokban, olyan rémeseket halucinált, hogy…
De érted, egy anya, ha így látja a fiát.
Robi elefánt méretű pókokról mesélt utólag, aztán még rengeteg sztori.
Ria néni feltöltött energiával és attól volt életben, hogy mindig megnevettettem.
Nagyon szeretett nőisen gúnyosan kacagni rajtam és én elviseltem, de ez kölcsönös volt, mert nem bántóan mondta soha. Rudinak sem azért mondta, hogy Ártány, inkább hatott dicséretnek. Ha engem célzott meg, azt is kacagva és volt, hogy a könnyei folytak. Minen megfőzött ételt rajtam tesztelt le. Robi elköltözött és megnősült Anikóval, aztán született egy fiúgyermek, majd el is váltak.

Egyik délután Robival és Rudival munka után betértünk egy közeli kocsmába, ahol csajok huncutkodtak velünk és körbeálltak. Robi akkoriban még csak járt Anikóval és egyébként sem azért, mert azt remélte, hogy testi kapcsolat lesz belőle, egyszerűen annyit ittunk már, hogy imponált neki a hölgykoszorú. Fizettek neki italt és felhívták az emeletre. A táskájában egy heti bevétel volt, szorosan magához ölelte, Rudival szóltunk neki, hogy Robi legyél már észnél, csak egyetlen sörre jöttünk, húzzunk már innen a fenébe! Robinak imponált, nem hallgatott ránk.
Miután lejött (még) a saját lábán, utána átmentünk a Gólya kocsmába, ahol a Roncsfilmet forgatták. Ott kikértünk 3 üveg Kőbányai Világos sört, és a székeket hátrébb húzva helyet foglaltunk. Robi inkább leesett a székre és akkor eszmélhetett. Hol a pénzem? Tele volt a Gólya kocsma olyan környékbeli emberekkel, akik nem a napon barnultak. Robi természetesen megvádolta az egész kocsmát és felállt, majd a kezében lévő sört a falhoz baszta. A kocsmában megállt az élet, Robi ordított, rájött, hogy üres a táskája, valaki kifosztotta. Rudival csak néztünk egymásra, hogy ez most mi ez? Bicskák nyíltak és székek emelkedtek a levegőbe, hogy azt mind a fejünkhöz vágják. A kocsmáros lépett közbe nagy hanggal, hogy te ismerős vagy nekem. Hozzám lépett és megragadta a pólóm, megtekerte a nyakam alatt, hagytam. Te nem a Garas Dezső fia vagy? De…., de….bólogattam zavartan, nem értettem semmit, de átjött, hogy nem letámadni akar, hanem megmenteni bennünket.
Kidobott bennünket a kocsmából, hogy a lábunk se érte a földet, megmentette az életünket.

Ria néni kedvenc és meghatározó korszakom, figyelembe véve, hogy előtte Gyulán milyen hányattatásokon mentem keresztül, s ezalatt nem azt értem, hogy valaki ledugta az ujját a torkomba, vagy csónak. Ria néni volt a 4 éves kapcsolatom után az a nyugvópont, ahonnan kiröpülhettem, mint méhecske és megkóstoltam virágszirmokat, majd visszatértem a kaptárba. Elmondom mi a helyes sorrend. Megkóstolni hölgyeknek virágszirmát a keresés fázisa, hogy tudjad mit keresel. Nekem hatalmas, Istentől eredő, tőle kapott szerencsém van/volt/lesz. Mindent kipróbáltam, nagyon mélyre merültem, néha nem is volt nálam palack, ha Isten nem létezne, ma sem lennék a felszínen. Szóval van a keresés és a megtalálás fázisa. S van egy sokkal keményebb, ami ezt megelőzi, az elveszítés.

Rocsják Katalinnak hívták, a lányt, akivel együtt éltem 4 évig. Oláh Zoltán unokatestvére, miután Budapestre költöztem, Zoli volt az egyetlen kontaktom. Vele voltam Monster of Rock-on, Helloween koncerten, Saxon, Iron Maiden, stb. Nagyon bírtam a Zolit, elég beteg dolgai voltak a HI-FI-t illetően, ilyen NAD sasszé és erősítőt is gyártott neki valaki, de egy fa lapon volt néhány tekercs és azt hallgatta fejhallgatón, a potméter bűn volt. Hangszínszabályzás élet ellenes cselekedet. Zoli jártas volt a hi-fi magazinokban, a nagymamájánál és a nagypapájánál lakott. A nagypapájának miután meszes lett az agya, elég sokszor elszökött otthonról pizsamában, a nagymamája mindig rendőrökkel kerestette.
Kati ott volt, amikor a nagypapája meghalt, akkor is ott volt, amikor meghalt a nagymamája és a mentők próbálták újraéleszteni. Katinak kijutott az anyja halála is, aki elmezavaros volt. Isten valamiért elszakított bennünket egymástól, nem kicsit egyszerű történet.
De, ha vele maradok, akkor most volna egy olyan gyermekem, mint Kati édesanyja. Tudod, a gének. Nagyon nehéz volt őt elengedni, nem is nyíltan tette.

Az egész az én okulásomra történt, nekem kellett tanulni belőle.
Mondom, azt, hogy bölcs az, aki felismeri, hogy soha sem lehet bölcs ember.
Ugyan mitől, amíg utolsó pillanatáig tanul és meghal, halála után meg mit adjon át? Mindenkinek a saját életéből kell tanulnia.

Rocsják Katalin és Zvolenszki Zoltán 4 éves viszonyában a domináns és meghatározó, akaratos személyiség a Zvolenszki Zoltán volt. Ez az énem a mai napig létezik, de Istennek hála, olyan feleséget rendelt mellém, aki nem alamuszi nyuszi és nagyot ugrik, hanem nyíltan szembe száll és ha kell, letöri a szarvam. Most mondanám, hogy Rocsják Katalin is megtehette volna, de úgy hatna, mint ha egy gimnázium 3. osztályos visszavágyna általános 6. osztályba. Épülünk lelkileg és szépülünk. Kati egyszer letérdelt előttem nyilvánosan, patakokban folytak a könnyei, a szájában volt a havi fizetése, és közeledett felém. Érthetetlenül artikulált, hogy tessék vedd el!

Erre azért emlékszem, mert fontos mozzanat volt az életemben, tükör, hogy milyen ember vagyok. Egy piac kellős közepén voltunk, ahol nem volt magánélet. A savanyúságos csajról tudtam, hogy előző este kivel ment el és ki dugta meg, másnap vigyorogva pakolt ki és frocliztuk eleget, hogy találtál otthon valami használaton kívüli uborkát, hogy ilyen széles szájú kisbéka vagy? A szembe velünk cigarettások csaj nagyon csinos volt és hajtottak rá a pasik, a férje ott volt mellette és itatta. Délre már ájultan horkolt a Mercedes hátuljában a fickó, a csaj meg rábízta a standot valami fullajtárra és a hátsó parkban csókolózott egy öltönyössel. Egyszer hugyoznom kellett, bemásztam a bokrok közé és még azt is láttam, hogy milyen bugyi van rajta, miközben dugták. A fickó délután felébredt hót bekómálva, a szíve úgy vert, mint a motolla, észre sem vette. Dülöngélve, öntudatlanul elpakolt a kocsiba, aztán nagy bátran beült a hátsó ülésre és mindenki röhögött rajta. Arra eszmélt, hogy mindenki nevet, s rajta. Rájött, hogy nem a kormánynál ül, hanem hátra. Elnézést kért, és motyogott valamit, aztán részegen a volán mögé ült. A felesége az anyóson.
Másnap csak a felesége jött, a fickót elvitte az alkohol és, ami furcsa volt, hogy az a szép asszony nem megszomorodott, ellenkezőleg, kivirult.

Kati is valahogy így lehetett velem, amint megszabadult tőlem.
Peti, akinek cigarettát árult, figyelt rá. Ügyelt rá.
A végén nyitás előtt együtt mentek áruért, nem vettem észre.
Peti előtte sportoló volt, nádszál, úgy vett magának feleséget, miután a sportot abbahagyta, 220kg-ra hízott, a felesége utálta, elhagyta, azt sem vettem észre, amikor velem kezdett ki, mert alapvetően monogám beállítottságú vagyok. Csak utólag raktam össze, hogy nem azért hívott a lakására, hogy bármit is megjavítsak, a férje, Peti már rég elköltözött és Katival kavart mögöttem. Alamuszi nyuszi nagyot ugrik.
Petinek születésnapja volt, nem tudom miért hívott meg, Katival együtt mentem. Metaxa-val kínált, ő úgy tett, mint ha velem együtt inna. Én nem úgy tettem. Lerészegedtem egy egész üveg után, megbíztam benne. Arra ébredtem, hogy az ágyon mellettem fekszenek, ölelgetik egymást és csókolgatják. Hatalmas ébredés, pofon! Katinak mondtam, hogy azonnal menjünk innen! Mint, ha ezzel bármin is változtathattam volna. Kimentünk, nőt soha nem ütöttem meg.
Pofon vágtam, és a kerítésnek nyomtam, hogy adjon választ, mert ezt nem érdemeltem meg!

Peti elhurcolta a Katit albérletbe, egy hónapig nem láttam, mikor kaptam tőle egy levelet, Ria néni adta oda, láttam az arcán, hogy valaminek vége, de még nem hittem el. Kimentem egy parkba, ott olvastam el és potyogtak a könnyeim. Ma már tudom, hogy nem Kati miatt sírtam, magam miatt könnyeztem.

Amikor a feleségemmel ugyanarra a vágányra vezényeltek bennünket, akkor az egésznek Ria néni volt a szenvedő alanya. Amikor odaköltöztem Ria nénihez, vásároltam neki egy kutyát, Néró, tököm se tudja miért adta neki ezt a nevet. Picur kis fekete gombóc volt, Kati után az első csajommal vittem sétáltatni a hegyekbe, rám jött a hasmars és nem vallottam be. Összeszorított szájjal mondtam a csajnak, hogy mindjárt jövök, lefutottam a hegyoldalon az erdőbe, letoltam az alsót és megenyhülten fellélegeztem. Néró futott utánam érdeklődve és csaholva, mind befalta, a csaj meg kutyabuzi volt, hagyta, hogy puszit adjon neki, a kapcsolatunk az nap ért véget, az okát a mai napig nem tudja.

Néró már akkora volt, mint egy kisboci, hatalmas állat. Este fáradtan és akaratlanul vittem le sétálni. Felnéztem a csillagos égre, hogy Uram mit keresek én itt? Mim közöm ehhez az egészhez, ki vagyok én? S eközben Néró jó városi kutya módjára levizelte a ház sarkát, hogy napsütésben feketéllett és bűzlött, valamint görnyedt, amikor szarnia kellett és akkoriban nem volt divat összeszedni utána. Nehéz időszak volt, a feleségemnek, amikor másodjára találkoztunk, annyit mondtam bóknak, hogy már megint ugyanaz a ruha van rajtad? Elmentünk kirándulni, és ő elmesélte, hogy vallásos. Bementünk egy kocsmába, vörösbort ittam rummal és utána elmeséltem neki egy szűzmárjás viccet, hogy az Isten baszta meg! Érted nem?

A feleségem akkoriban már volt olyan lelkiállapotban, hogy minden mindegy, csak férjet adjon az ég. Segíts ég! Feles ég. A magyar nyelvben Isten észrevétlenül jelen van, aki ezt a nyelvet beszéli, bár nem tud róla, de Isteni nyelven beszél. Közösség? Közös ég. Ha valaki együtt akar lenni valakivel, s vágyik utána, akkor eggyé szeretne válni, nem ketté. Ha valaki egyedül van, akkor egyed vagy kegyed egyedül ül, és az szomorú. Ilyen nincs jelen a többi nyelvben, az angol nyelv például a Sátán találmánya. GOD vice versa DOG. Van néhány ilyen szó, ami Isten tiszteletét övezi, de megfordítva a Sátán imádata, s te még is büszkén kitolod a mellkasod, hogy megtanultad, tudsz. Kinek, kit szolgálsz angolul? A magyar nyelv ismerete mióta hátrány, ha anyanyelved, miért is vagy büszkébb arra, hogy az angolt érted, ha azzal sem vagy tisztában, hogy a magyar mit jelent?

Ria néni azért volt szenvedő alany, mert szerette tudni, hogy hova dugomn a farkam, szerette ha megosztom vele, elmesélem esténként és a cigifüst áll a szobában, majd a híradó szignálja alatt szélesre tárja a körfolyosóra az ablakot. Amikor a nejemhez kezdtem járni, azt titok övezte, bár a világra haragudtam, Ria néni volt az elszenvedője, aki oly sok éven keresztül ellátott tanácsokkal és óvott. Eltitkoltam előle mindent, fog összeszorítva távoztam egész hétvégékre, direkt nem szóltam neki, hadd egye, a fen és furdalja a kíváncsiság. Őt büntettem, aki a legjobban féltett engem.

Ria nénit nem abból a fából faragták, egyszer csak szemrehányt és megállított, hogy hol a bánatos picsába jársz hétvégenként? Én még jobban zokon vettem, nem árultam el, hogy semmi köze hozzá, csak hímeltem, hámoltam, de akkoriban már Balassagyarmatra jártam a feleségemhez. Világra szóló lagzi volt, Ria néni és Robi és Rudi is meg lett hívva, sőt az egész világ, kb. 150 emberre emlékszem, a világon a legszebb esküvő és a legszebb lagzi, úgy szálltunk emberről emberre, mint a pillangó. Hajnalban elraboltam a nejem, megszámoltuk a pénzt és átöltözött menyecske ruhába. Azóta is boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Soha nem mondtam azt, hogy könnyű volt, vagy nehéz, nem mondtam semmit. Automatikusan alakult úgy, hogy ez a kettőnk élete, senkit nem terhelünk vele. Ha nehéz volt, akkor egymásnak sírtunk, ha könnyű, akkor egymásnak nevettünk, de a válla egyikőnknek sem finom, inkább terhes.

Ria néni hiába kérdezett, bár már a feleségemmel egy vágányon voltunk, nem árultam el, őt büntettem azzal, hogy titkot csinálok belőle, mint ha mindenről ő tehetne. Csak aggódott miattam, féltett, nem azért kérdezte, hogy felelősségre vonjon. Amikor az esküvőnk volt, akkor enyhült meg és engedett le, hogy látta mire megy ki a játék, nem hiába bántottam őt, nem hiába féltett. Nem ismertem a játékszabályokat, éjfél után a menyasszony elrablása az én dolgom volt, valami csodálatos élmény volt, az ölembe kaptam, még a menyasszonyi ruha volt rajta. Mindenki játszotta a szerepét, én elraboltam őt, ölembe kaptam, ő hagyta és bevasalta a tömeg elismerő pillantását, a menyasszony, akit elrabolnak. Utána együtt számoltuk a pénzt, ami menyasszonytáncból bejött. Ez azóta sem múlt el, bármilyen Forint érkezik a házhoz, együtt számoljuk, hogy nincs jelentősége, nem a pénz számít, hanem az, hogy van kihez bújni. Ma például hívott, hogy menjek vele fürödni, hárítottam, ideges voltam.
Fürdés után megmutatta magát, olyan kekszibekszi piros szexi bugyi volt rajta, amibe mindig is szeretek beleharapni, de nem mentem. Illegette magát egy darabig, kellette magát, hogy gyere. Hajnalban már volt egy ilyen közeledésünk, és nem mint ha nem tudnék vele betelni, az okát magam sem tudom. Akkor nem mentem, mindennek megvan a maga ideje.
Zsákisák, zsámoséj.
Ria néni az esküvőnkkel lett kárpótolva, mindent akkor és ott tudott meg, amiről addig nem tudott és valószínűleg óvott volna, de Isten elrendelte.

Még, amikor Ria néninél laktam, albérlet, azt álmodtam, hogy kígyók között. Felkeltem, s elkezdtem menekülni, a kezeimmel hadonásztam. Ria néni másnap mesélte el, hogy hajnalban megjelentem a szobájában nyitott szemmel, felkapcsolta a villanyt, üvöltöztem, nem ébredtem fel. Mátyás királyt emlékeztem, kiabáltam a nevét. Másnap megbékéltem, hogy az egész csak álom volt, holott világosan emlékeztem rá.

Mindig is két úton jártam. Nem szégyellem bevallani Isten előtt, holott azzal is tisztában vagyok, hogy számára nincs nagyobb bűn, mint aki ingadozik. Van testem és van lelkem. E kettő között ingadozok, nem a lehetetlen között, amit nem teremtettél. Hol testi vagyok, egy állat, hol lelki és magasztos, a többit tedd ahová akarod. Láttam elég embert megbüntetve, azért hálás vagyok, hogy én békében vagyok. Másoknak gyereke nincs, ha van, nem a sajátja, ha a sajátja, akkor el van válva, nem mellette ébred a gyerek. Vagy az asszony más után jár, vagy a férje máson legelteti a szemét. Tudod mit? A feleségemre való tekintettel nem írom le részletesen, hogy milyen izzó parázsként léteztem és mentem lányok után. Nem trófeákat szeretnék felmutatni, sőt. A nejem barátnője, Emő kérdezte, hogy te ilyen hódító voltál? Nem. De soha nem adtam fel próbálkozni. Erre a nejem a példabeszéd, ahogy neki megmutatkoztam, mint egy páva. Állandóan a farktollaimmal ékeskedtem, s ő észrevette.

Amikor pedig kígyókkal nem múlt el. Nádszál, a szél fújja és ide-oda lengedezik, hol a testnek, hol a léleknek eleget téve. Ezt csak azért írom le nektek, mert, hogy ebben az állapotban leledzem Isten előtt, aki ezt nem tolerálja. Az egész emberiség történelmében az kapta a legnagyobb büntetést Istentől, aki olyan volt, mint én. Ingadozott. Ha megkérték rá, hogy írhatnál már valami gugás számtech cikket, ilyen emberközel, ülőfürdőt, akkor értette, hisz kisujjból kirázta a saját hírnevére való tekintettel és imponált neki, hogy guga. Te vagy az Isten. A lelke mélyén pontosan tudta, hogy Isten ki, de azért bevasalta.

Isten nem kétfejű, nem ismeretlenek a szándékai, Istent még az is ismeri, aki tagadja, hogy létezik. Sőt, a legnagyobb igazságkeresők a legnagyobb Istent megtagadók közül kerülnek ki, a többi vallásos közegben végzi.
Ria néni gúnyos kacaja olyan szép volt, hogy én is elröhögtem magam.
Incselkedett.

[oktatófilm]

Azóta történt

  • A két

    A kisfiú a drót túloldalán irigyelve nézte, ahogy szalad a másik, vágyakozott ő is, hogy köztük legyen.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.