2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AMD Athlon II 250 - Az új belépő

Az AMD a nyár elején felfrissítette alsókategóriás kínálatát. Nézzük mennyit fejlődött...

[ ÚJ TESZT ]

Audio- és videokonvertálás

Két program segítségével vizsgáltam meg három különböző formátumot.

Az audio tömörítéshez egy ingyenesen terjeszthető, magyarosított programot használtam, mely az XRecode névre hallgat. Ennek segítségével mértem meg, hogy mennyivel gyorsabb az új Athlonon az MP3 és OGG konvertálás, mivel támogatja a többmagos CPU-kat is. A nyersanyag egy teljesen hétköznapi album, ami elsőként akadt a kezeim közé (TATU - 200 km/h in the wrong lane).

Azonos órajelen az MP3 tömörítés hálálta meg jobban az új architektúrát, az OGG nem hatódott meg tőle. Ellenben a magasabb órajel hatására hirtelen szárnyra kapott az is.

Videókonvertáláshoz szintén egy ingyenes programot (ill. programcsomagot használtam), az Auto Gordian Knot 2.55-ös verzióját. Ennek segítségével könnyedén át tudom alakítani a TV-ből felvett filmeimet Xvid formátumba, mindenféle számolgatások nélkül a kívánt méretre. Jelen esetben a "Királynőért és a hazáért" című Denzel Washington film volt a tesztalany, amit DVD/5 méretre (896MB) alakítottam át.

A mérést többször is elvégeztem és a különbség megdöbbentő. Azonos órajelen a Regor közel fél órával kevesebb idő alatt végzi el az átalakítást, mint a Brisbane! Az már csak hab a tortán, hogy tuningolva a tömörítés időtartama lecsökken 53 percre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.