2019. augusztus 21., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A világ legfejlettebb egere, Logitech MX Revolution

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Engedjétek meg, hogy bemutassam, legújabb szerzeményemet a Logitech új professzionális...

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Engedjétek meg, hogy bemutassam, legújabb szerzeményemet a Logitech új professzionális egerét, az MX Revolution-t.
Doboza átlagos méretű, szép képekkel és nagy marketing értékű feliratokkal van tele, például ''World's most advanced mouse''.
Mint a legtöbb Logitech dobozra és termékre, erre is igaz a mondás, ha egyszer kicsomagolod, nem lesz egyszerű visszacsomagolni eredeti állapotába.
Gondolom sokaknak ismerős ez a szituáció.
Az egeren kívül, a dobozból előkerül egy USB-s vevőegység és dokkoló, tápkábel, driver lemez és felhasználói útmutató.
Első ránézésre az egérnek szokatlan formája van, de amint rátesszük kezünket egy teljesen új érzéssel lehetünk gazdagabbak. Azt kell mondjam megérte az ergonómiai fejlesztés, tökéletes az egyensúly a rágcsáló és mancsunk között. Az USB-s vevőegység könnyen összekeverhető lenne a Logitech G7 egységével, ha nem lenne rajta egy hatalmas MX Revolution felirat. A dokkoló egység azonban kevésbé szimpatikus, formavilága nem illik az egérhez és nekem
jobban tetszik, a Logitech G7-nél megismert akkumlátor cserélgetéses töltési módszer. Pár nap használat után, még mindig nem sikerült megszoknom, hogy gép kikapcsolás után a dokkolóba rakjam az egeret.
A leírás és a driver cd nem túl érdekes, egyrészt sok újat nem tudunk meg, másrészt mindig érdemes a legújabb drivert használni, és található is a gyártó oldalán frissebb Setpoint szoftver a világ legfejlettebb egeréhez.
Miután sikerült mindent alaposan megnézegetni, itt az idő, hogy élesben is kipróbáljuk, mit is kaptunk a pénzünkért.
Bekapcsolás után felvillannak az állapotjelző ledek, a 6 gomb, a dokumentumváltó, a MicroGear™ Precision Scroll Wheel görgetőkerék, a Smartshift™ technológia, a gumírozott borítás, a lézeres érzékelő és a négy teflon talpacska készen állnak hogy eljutassanak minket az egerezés paradicsomába.
A bal és jobb egérgombunk nagyon hosszú, lent és fent egyaránt pontosan lehet vele klikkelni. A One Touch™ kereső gomb előnye, hogy bármilyen kijelölt szövegre egyből rá tudunk keresni a weben, így jó néhány kattintástól megszabadíthatjuk magunkat. Hátránya, hogy a Setpoint szoftverben 3 alap keresőmotor van beállítva, és ezen nem lehet változtatni, reméljük ez később javítva lesz.
A MicroGear™ Precision Scroll Wheel görgetőkerék szintén izgalmasnak ígérkezik. A fém görgetőkereket lendületbe hozva, akár 7 másodpercig képes önállóan pörögni, ezáltal több száz oldalnyit lehet lapozni, állítja a gyártó. A Smartshift™ technológia pedig automatikusan beállítja az épp végzett feladatnak leginkább megfelelő görgetési módot.
Nos itt már a szoftverben rengeteg beállítási lehetőség van, olyannyira hogy komoly percek telhetnek el mire sikerül végipróbálgatni őket, és megtalálni a számunkra legoptimálisabbat. Én picit el is vesztem ezekben a funkciókban eleinte, végül sikerült jól bekonfigurálni. Amiben viszont csalódtam egy picit, az a Smartshift™ technológia. Nekem sajnos valahogy soha nem sikerült eltalálnia, a helyes görgetési módszert, pont mindig fordítva csinált mindent, de lehet velem van a baj, talán én nem vagyok referencia egérgörgető emberke. Ezért én ki is kapcsoltam ezt a pluszszolgáltatást.
A baloldalon található dokumentumváltó gombról, azonban csak jókat tudok elmondani, sok fölösleges egérmozgást lehet vele megspórolni, ha gyakran változtatjuk asztalunkon az alkalmazásokat.
A dokumentumgomb fölött található még két gyorsgomb, amely default beállításon előre-hátra lehet vele lapozni, azonban ezek tetszés szerint konfigurálhatóak.
Használat közben az egér mindig stabil volt, nem dől egyik oldalra sem és jól csúszik elég sok felületen, köszönet ezért a jó minőségű teflon talpaknak. A lézeres érzékelő pontos, mindig hiba nélkül ment az egerezés.
Az egeret játék alatt nem volt még időm tesztelni, de ha legalább olyan jól viselkedik mint a G7, már nincs nagy baj. Munkára, netezésre szinte tökéletes, és ha még a Smartshiftet is meg tudjuk szokni senki nem fog csalódni benne.

HIVATALOS OLDAL:
[link]

NAGYMÉRETŰ KÉPEK:
[link]
[link]
[link]

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.