2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Falhoronymarás

    Ha nem muszáj ne álljatok neki. Köszi. Építkezünk fateromékkal, és eljött a pillanat, hogy villanyszerelési munkálatokat készítünk elő, ehhez pedig ki kell vésni a kábelek helyét a falban. A szerszám király dolog, csak a silka téglát nehezen viszi. Plusz hogy ne fulladjunk meg a kivezető csonkjára egy ipari porszívót eszkábáltunk rá, ami nyeli a szart ameddig csak bírja. Ami pozitívum: elkészül a fal. Ami negatívum (ezekből több van): por, zaj, por, zaj, fulladás, nehéz. :R De azért lassacskán eltelik ez az év is, nincs más hátra mint barátnőzni, holnap ismét melózni a háznál.

    OFF: eladó sorba van 2 laptop procim, komolyan szinte ingyen. Komolyan nem kell senkinek se? :D (hardverapro -> wolfnet :R )

    -->

    wolfnet 11 éve 4

  • Things

    Hazaértem a rokonlátogatásokból, a karácsonyi zabálásokból. Nagy élmény ez. Több óra mosolygás az asztalnál azoknak akik "szeretnek" téged, de igazából nem értem miért kell megjátszani magunkat. Persze király kapni dolgokat, de látszik rajtuk hogy ők sem szeretnek, és te se őket. De itt ez a karácsony dolog és muszáj szeretni egymást. Hmm. Hát én is szeretek ma mindenkit. Most már viszont itthon, kedves családommal, akit igazán szeretek. Az összképből csak barátnőm hiányzik, de néhány nap és őt is láthatom.

    -->

    wolfnet 11 éve 3

  • Téli szünet

    Megérkezett az egyetemen is a megérdemelt vizsgaidőszak, avagy téli szünet. Valakinek ez munkás két hónap, van akinek kicsit könnyebb, illetve van az is akin már nincs mit segíteni, szóval neki innentől jövő szeptemberig tart a téli szünet. Igazából pont azért szép, mert december közepe még egyformán néz ki mindenkinél. Aztán majd alakul. Nekem személy szerint rengeteg dolgom lesz, de előbb karácsony, szeretet, buli, szilveszter. Kellemes ünnepeket kívánok :R

    -->

    wolfnet 11 éve 5

  • Munka és pihenés?

    Lehetséges, hiszen jelenleg a munkám a pihenésem. Az egyetemhez viszonyítva természetesen. Igazából mindent félretéve azért a családdal és a barátnőmmel jobban szeretek lenni, mint dolgozni, de most más a felállás. Sikeresen megírtam a megírhatókat, analízis PIPA, csütörtökig ücsörgés helyett úgy döntöttem dolgozom tovább a kontroll panelemen, aki esetleg lemaradt Tesztelőket keresek VPS szolgáltatás tesztre. Teljesen free a dolog, priviben hszben részletek. Igyekszem a fontosabb dolgokat kiposztolni, mert reményeim szerint lesznek izgalmas megoldások, amelyekről érdemes írni. Egész pontosan a login classemről szeretnék írni már most, de még várat magára. Valószínűleg estig, nem tovább. Akkor részletezem a programozási szokásaimat, valószínűleg dög unalmas lesz. Tesztelésről bővebben korábbi poszt. :R

    -->

    wolfnet 11 éve 24

  • VPS

    Egészen véletlenül megint dolgozok. Jó hír, hogy tele vagyok erővel és lendülettel. Megcsináltam a napi integrálási feladatokat, szóval jöhet az igazi kihívás. Itt pedig arról beszélek, hogy a napom, hetem, hátrelévő évem fő témája a virtuális szerverek lesznek. Ez az új nekem továbbra is. Októbertől álltunk rá a céggel ugyanis, hogy foglalkozzunk vele és egyáltalán forgalmazzuk ezt a remek technológiát. Arról van szó, hogy üzembe helyeztünk egy szervert, amelyről kiosztjuk a virtuális szeleteket, amelyen a júzer a saját oprendszerével dolgozhat, saját környezetében. Ez szép és jó, de nem minden. :)) Annyira boldog vagyok. Készül az én kis kontroll panelem ahonnan ez az egész rendesen vezérelhető lesz. Az a nagy tervem, hogy minden munkás nap után összefoglalok egy kicsit belőle. Most legyen annyi elég, hogy az intel VTx technológiának köszönhetően szuper gyors szervereket kreálunk. Ráadásul az egész dedikált. Dedikált 3.3Ghz cpu magokat osztunk ki, dedikált memóriákkal, amelyeket ti nem láttok, mert a xen bios nem köti az orrotokra. Linuxnál mindenkinek jár swap meghajtó, amely természetesen a fizikai gépen sem ugyan az a merevlemez egység. :R Sőt. Mivel már mondtam nektek, hogy akkor sem használnék Microsoft cuccokat, ha ingyen lenne - pedig ingyen van, ezért természetesen linuxozunk. Poén kedvéért és mivel szeretem a kihívásokat Ubizunk. Tudom sok baromsággal tele van tömve, de szerethető.

    Folytatás...

    wolfnet 11 éve 9

  • Fáradt vagyok

    Elég hosszú nap után vagyok egy még hosszabb napon, legalábbis úgy tűnik. Jó kis délutáni rohangálás közepette például elmentem pénz nélkül boltba, elfelejtettem hogy van kaja ebédre, sőt első körben a forgalmiért is visszarohantam. Ma este már lazulás várható, helyenként azért még megerősödhet a szél és eleredhet az eső. Szóval tulajdonképpen ma kedves barátomnál fogom tölteni az estét egy üveg Wiskey társaságában, és arról fogunk beszélgetni, miért is szívás a modern élet, hogy mindenhol meg kell felelni, mindenhol a maximumot kell kihoznunk magunkból, ha nem akarunk éhen halni, stb stb... a ma este viszont nem kapkodásból fog állni, hanem kifinomult udvarias társalgásból és pihenésből. De azért ma sem alszom ki magam ^^ Plusz most kaptam a legjobb hírt, kollégám és legjobb barátom aktiválta a BIS-t a blekijére szóval a mindennapjaim még pörgősebbek lesznek :R

    -->

    wolfnet 11 éve 0

  • Szívességek

    Ma arról lesz szó, hogy elvállalj-e szívességeket barátoknak. Igazából mit nyersz vele? Tiszteletet, megbecsülést talán... szóval erkölcsileg fontos dolgokat. Mit veszítesz vele? Időt. Például azt az időt amit a többi barátodra, családodra fordítanál. Jelen esetben a barátnőmre szánt idő ugrott. Ebből természetesen hepaj van. Mire érzékeny egy nő igazán? Sok dolgon kívül talán legjobban arra, ha nem az van amit ő eltervez. Ez nagyon ciki így, mert én egész délelőtt programozok. Amúgy izgalmas volt. Írtam egy mini neptun rendszert havernak, aki így nem bukik meg az egyetemen. Persze ő ettől hülye marad, de milyen kedves vagyok nem? Szóval suck's az egész én mondom.

    -->

    wolfnet 11 éve 8

  • Hmm

    Én lehetek idióta, de muszáj megcsinálnom az elvállalt melókat. Lassan éjfél, és még nem tartok sehol. Vagyis DE igen. Szerverterem azonnal ellátott a csodás kvm-mel aminek köszönhetően egészen gyorsan orvosoltam a loop modul hibáját, és már pörögnek is a vpsek a szerveren. Amint ezen túl vagyok befejezem a két megrendelést és lehet pihenni. Végül is csak két linux konfig van hátra a mai napi teendőkből. Megyek iszom egy kávét. :C

    wolfnet 11 éve 11

  • A legfontosabb a levegő!

    Amikor úgy érzed, hogy besokaltál - mint én a rohadt xen bridge programozásból -, annyi marad neked, hogy kitárod az ablakot és veszel egy hatalmas levegőt. A legfontosabb a levegő! Tapasztaljátok meg ti is! Mert jó! Szívd magadba a friss levegőt, nyugodj meg és folytasd tiszta fejjel az életed! Természetesen ma is találkoztam hülye és idegesítő emberekkel, akik említésre sem méltók. Ami említésre méltó az a szerelmemmel töltött délután. Hosszú napok után végre újra találkoztunk, és önfeledten nevettünk és szerettük egymást.

    -->

    wolfnet 11 éve 0

  • Én ehhez értek

    Rendhagyó módon magamról írnék most egy kicsit. Az életemben a legfontosabb a zene. Minden szabad percemet ennek szentelem. Szeretem, hogy van nekem, hogy rajta keresztül kifejezhetem magam. Nem a szavak mestere vagyok, nem tudok hosszú rossz bejegyzéseket írni, pedig nagyon próbálkozom. Azt ami igazán belül van csak az fejezi ki, amit alkotok a hangszeren. Kérlek kedves olvasó, hogy ha már itt vagy, - és azért mert kíváncsi vagy - szánj tíz percet az életedből rám.

    My Life

    Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.

    John Lennon

    :R

    wolfnet 11 éve 23

  • Ki amihez ért

    Ugye kollégiumban élek. Elég vegyes itt minden maradjunk annyiban. Meleg-hideg vegyesen éri az embert. Sok intelligens ember van körülöttem akikkel lehet beszélni rengeteg dologról. Tapasztaltabbak is nálam, tanácsokat tudnak adni sok dologban, tudjátok jó ha felnézhet valakire az ember. De nem mindenki ilyen. "Namármost". Történt egyszer, hogy rájöttem kik is a szomszédaim. Lány neműek. Gáz tudom, de idióták. Nagyon. Van az úgy, hogy semmihez sem ért valaki...mert buta... van ilyen... ne értsetek félre, tisztelek mindenkit. Komolyan, akivel beszélek és kiderül róla, hogy legalább beszélgetni lehet vele, mert művelt annyira, megdobban a szívem és elhiszem, hogy van még remény... de ez rájuk nem vonatkozik. Iszonyat, nyávogj nyávogj... fúj de undorító vagy. Általános véleményezési mission -> Complete! Nem tudom, hogy bírnak hülyén élni. Nem panaszkodom hiszen kell ilyen is a világunkba, ettől lesz kerek tudjátok. Ja nem is tudják, hogy a holdfogyatkozás miatt tudjuk hogy kerek a föld mi? Mindegy. Jó nekem magamban!

    It could be worse
    I could be alone
    I could be locked in here on my own

    --->

    wolfnet 11 éve

  • Online és Windows?

    Hej. Online vagyok. És tényleg! Hányszor hallom idiótábbnál idiótább emberek szájából ezt a kifejezést. Akad, aki egyszerűen csak azért játszadozik ezzel a szóval, mert van egy ócska androidos szarja amivel kedvével tud az internetre fellinkelni. Ajj. Túl szakmai, túl szakmai. Hiszen számukra ez csak Online. Nem tudják, hogy mi zajlik le a kezükben néhány ezred másodperc alatt, nem tudják hány évnyi ügyeskedést tartanak a kezükben, semmit nem tudnak. Csak károgni tudnak, hogy miért kerül sokba egy készülék. Gondol arra egyáltalán valaki, hány féle szabadalom, technikai megoldás, és licenszelt szolgáltatás található meg egy modern mai telefonban? Nem, de nem is érdekel. Na aki tudatlan, azoknak ez elég. Maradjunk annyiban, hogy véleményem szerint a Microsoft legnagyobb lépése volt a WinRT verziója még ha egy kalap szar is. Az android eladásokból több haszna van a Microsoftnak mint a Google-nak, ugyanis rengeteg olyan megoldás van amiket tőlük licenszelnek. Namost ha készítek egy oprendszert és kiadok egy telefont amelynél magamtól licenszelem a szabadalmaimat, az a legnagyobb biznisz. Konkurenciát csinál, okosan, profitra éhesen. Mert sajnos a tapasztalat az, hogy túlzottan sok munkát azért nem ölnek bele a fejlesztésekbe. Akárhogy is, de megélnek valamiből. Tegyük fel veszek egy windowsos telefont, - nem fog előfordulni, de a blog kedvéért alaposan utánanéztem és használtam egy-két hétig.

    Folytatás...

    wolfnet 11 éve

  • Szóval...

    nem vagyok író és nem szándékozom ezen a tényen változtatni. Egyszerű egyetemista vagyok, aki tanulgatja az informatika apró fejezeteit. Néha kibontakozom ezen a területen, néha egészen más ötletem támad. Annyiból jó lesz ez az egész, mert szeretném növelni a logout karmám, szeretnék nem csak egy idegen lenni a szájton, szeretném megmutatni az egyéniségemet ezen a felületen is. Nincs más hátra, mint a világ orrára kötni, hogy az a fajta ember vagyok, akinek mindenről van azonnal véleménye, és sajnos ha ezt közlöm veled tutira meg foglak bántani. Direkt keresem a hibát az emberekben, mert én sem vagyok tökéletes, de ha az előtt a tudtodra adom, hogy vesztes vagy mielőtt neked kialakulna egy véleményed rólam, elvesztetted a harcot. Mindazok számára nyitott ez a téma akik azt hiszik nyerhetnek. Ezúton üzenném mindazon hülye idiótáknak akik a kollégiumban körülöttem élnek, hogy öljék meg magukat. Egyszerűbb lesz nekik, de főleg nekem.

    -->

    wolfnet 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.