2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Router -> debrick

Írta: | Kulcsszavak: openwrt . debrick . tp-link . router

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előzmények...

A nyákon való turkálás nem éppen szoftveres foglalkozás, így bátran kijelenthetem nem űzöm gyakran ezt a dolgot. Felszerelésem is eléggé gyenge volt. (csavarhúzó). Beszereztem a szükséges eszközöket (forrasztópáka, ón, szigszallag, ca-42 cable) és a szükséges ismereteket. Ezúton is köszönöm a segítséget: sztanozsnak, Speedfirenak, és lenrynek.

Tp-link wr941nd routert sikerült helyreállítanom, ezt fogom gyorsan felvázolni. A nokia ca-42 es kábellel kapcsolódni tudunk a router rs232 TTL serial bushoz. Először meg kell keresni a kábelen a Tx, Rx, GND, VCC pineket. Erről sok információ megtalálható a neten, mégis problémák voltak vele. Nincs ugyanis műszerem amivel bemérjem a pineket. Így hát rögtönöztem, természetesen nem jól. Na mindegy. Ami biztos. DKU-5-s ca-42es kábelnél a kiosztás: fehér - TX, kék - RX, fekete GND. A megfelelő driver telepítése után puttyban COM6-on 115200bit-en belőttem a konzolt.

A pcb-n a serial kiosztás egyértelmű és ezek ismeretében annyit kellet tennem, hogy beforrasztom a kábeleimet. Ja és a TX alatti jumpert zárjátok rövidre! Igen, elfelejtettem ezt is.

Összefoglalás:
- TX jumper rövidrezárása
- Serial bus TX pin -> Router RX && RX pin - router TX
- GND - GND

Természetesen, beütöttem egy firsboot parancsot, és bekonfigoltam immáron helyesen a routert. Köszi Logout! :R :R

Hozzászólások

(#1) wolfnet


wolfnet
tag

Amúúúgy, az para hogy 64K szabad hely maradt a flash chipen? :D

Privátban érdeklődj! :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.