2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy foggal kevesebb

    ....

    No de nem azért mert kiverték a számból! :DDD

    Jobb alső bölcsességfogam buta módon nekidőlve jött a világra. Tudtam, hogy ennek rossz vége lesz, mert láttam ahogy elkezdtek torlódni a fogaim. El is mentem fogorvoshoz (budapestdental.hu), 2 héttel ezelőtt kaptam időpontot tegnapra. El is mentem a megadott helyre a megadott időre. Egy pesti polgári ház egyik lakásában van a rendelő, ami tip-top. "Szemrevételezés", panorámaröntgen. A doki mondta, hogy ezt biza ki kell húzni, gondoljam meg és jöjjek vissza, de akár most is megcsinálhatja. Csinálja! - vágtam rá egyből (mert ugye a magán fogorvos alkalmanként tartja a markát, így az nekem csak jó, ha minél kevesebbet kell megjelennem) Felvázolta az eshetőségeket, árakat minkét esetre (ha fogóval kijön és ha fel kell tárni: 21/31k all-in (röntgen, konzultáció, beavatkozás). Imátkoztam, hogy fogós legyen a téma, mert EP kártyával akartam fizetni, amin 29.800 Ft volt :D

    Először egy vékony tűvel gyorsan ható érzéstelenitőt kaptam, utána pedig egy vastag tűvel megkaptam az ultracaine injekciót, ami össze sem hasonlítható a lidocaineal.

    Folytatás...

    varga.tamas 11 éve 9

  • Megint a rosszindulat

    megint a rosszindulat jön az emberektől.

    Feltettem egy kérdést gépfejlesztéssel kapcsolatban (a részletek lényegtelenek). Erre megjelent az épp ügyeletes fórumtroll és beszólt, hogy a config amit összeraktam a kategória alja és hogy ezt nem nevezné PC-nek. Itt tenném hozzá, hogy a config ára (CPU +cooler, alaplap, VGA, RAM) több mint amennyiből az ország jelentős része él. És ez a nagyker ára, tehát ÁFA nélküli összeg.

    Szép...

    varga.tamas 11 éve 9

  • Tanulság...

    Tanulságos eset esett meg velem este. :)

    Na szóval, tegnap észrevettem, hogy a Nagios (monitorozó rendszer) "null()" értéket ad vissza az egyik HP GL380 G6 gép fizikai állapotára (meghajtók, ventik, táp...stb). Minezt természetesen zöld, vagyis minden fasza státusszal.

    Nosza, megnézem mi a nyűgje, baja. Pár HP driver és utility hiányzott. Előtúrtam a CD, felraktam a szükséges toolokat, a Nagios megjavult, mindenki örül, ma sem hiába keltem fel... Persze újra kellett volna indítani a gépet, amit nem tehetek meg napközben, mivel használják (multi cég, kemény SLA-val). Kinéztem egy szabad időpontot, amikor nem fut semmilyen ütemezett feladat (0:00). Ezzel nincs baj, úgyis tolom a gamet legalább addig.

    Otthonról csak VPN-en keresztül tudok bejutni, erre pedig az Aventail nevű programot használjuk. Katt az ikonra, 4. próbálkozásra kitalálom a jelszavam, látszólag bent vagyok. Távoli asztal -> nem található a host. WTF? Megnéztem a hálózati kapcsolatokat (ugye a VPN létrehoz egy virtuális adaptert), de az Aventail nincs kapcsolódva. Nosza csatlakozok onnan is. #VPN Kiírja, hogy gond van a service állapotával, restartoljam a gépet és jó lesz.

    Folytatás...

    varga.tamas 11 éve 5

  • Rosszindulat

    Az emberek rosszindulatúak. Ennyi. Se több, se kevesebb.

    Csinálsz valamit, amit megosztasz a közösséggel és 10-ből 1 reagál rá elismerően, a többi pedig elkezdi generálni a flamet és megy a fikázás.

    varga.tamas 11 éve 8

  • Lehetetlen küldetés

    soDIMM 1 GB PC2700 DDR333 ramot találni. Lehetőleg 4-et... Legalábbis emberi áron elég nehéz.

    varga.tamas 11 éve 4

  • Lakásbérlés

    Érdekes a magyar lakástulajdonosok mentalitása, akik kiadják nem használt lakásaikat.

    Mégpedig azért, mert a döntő többség azt a - szerintem hibás - gyakorlatot, szokást követi, miszerint beköltözéskor a tárgyhavi bérleti díjat és kéthavi kauciót kérnek.

    Egy 60.000 Ft-os bérleti díjú lakásnál ez 120.000 Ft. Beköltözéskor le kellene tennem az asztalra (csak úgy pofára) 180.000 Ft-ot. Sajnálatos, de ennyi pénzt én még egyben nem láttam. A kaució okaként az esetleges jövőbeni károkozás fedezését jelölik meg többségében. A tulajdonos előre kifizetteti velem azt, amit feltehetőleg nem is fogok elkövetni, de én legyen olyan jó arc, hogy egy vadidegen embernek a fizetésem - majdnem - többszörösét adjam oda, jó esetben fél óra ismeretség után.

    Ha mégis kicsengetik a bérlők a kívánt összeget, akkor kiköltözésnél különböző okokra hivatkozva általában csak egy részét kapják vissza, ha egyáltalán visszakapják. Az még jobb eset, amikor a pénzt nem is tudja visszaadni egyből, mivel azt a sajátjának tekintette és elköltötte. Persze azt egyik se hagyja, hogy letétben legyen a pénz, miközben ahhoz a pénzhez neki semmi köze sincs, úgymond csak megőrzi.

    Én is nagyon örülnék, ha valaki csak úgy a kezembe nyomna egy marék pénzt 15-20 perc beszélgetés után... érthető. LooL

    Folytatás...

    varga.tamas 11 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.