Hirdetés

2020. szeptember 28., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nyugodj békében, Lucasarts!

  Igazából csak a régi szép emlékek miatt jött létre ez a rövid bejegyzés, miután hivatalossá vált, hogy a Disney szélnek ereszti az egyik legnagyobb múltú PC-s játékiparbeli gárdát.

  Béke poraikra.

  @Gameinformer

  peterszky 7 éve 2

 • Jövünk!

  peterszky 11 éve 0

 • Magyar Népmesék

  Nem hosszú a mondanivalóm, de úgy gondolom, hogy megér egy címlapos írást. A fenti képre klikkelve...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 12 éve 7

 • Az utálat leckéje

  Na most mi van? Most, hogy a Ferencváros szurkolói végre megtudták, kik zárták ki csapatukat az NB I-ből 2006-ban? Mit csinálnak majd? Megvárják a licencbizottság tagjait a sarkon, s jól helybenhagyják őket? Vagy vizsgálatot kérnek? Mondván, nem minden bizottsági tagnak volt meg a megfelelő kompetenciája ahhoz, hogy dönthessen a Fradi sorsáról?

  És ezzel vajon mire menne a tisztelt ferencvárosi szurkolósereg?

  Az MLSZ licencbizottsága csak egy apró hivatali szervezet. A Fradi sorsáról pedig sokkal, de sokkal magasabb polcokon döntöttek. Alighanem a legmagasabb polcon. A központi bizottságok, az első titkárok magasságában, ott, ahol úgy köszönnek, hogy "jó napot, Horn elvtárs!", és "szervusz, Ferikém!". És az a megsemmisítő düh, amivel 2006-ban kizárták a Fradit az NB I-ből, nem előzmény, és nem hagyomány nélkül való. Rákosi volt az, aki 1950-ben elrendelte, hogy előbb változzon ÉDOSZ-ra, majd pedig Kinizsire az FTC neve. A klub színe pedig a zöld-fehér helyett piros-fehér legyen. Rákosi azt az öntudatos kispolgárságot akarta orrba vágni ezzel, amely 1899-ben megalakította az FTC-t. Elvégre a legfelsőbb pártvezetés szerint éppen ez a réteg volt a szocializmus legmegátalkodottabb ellenfele. De sok csasztuska szólt róla! Na és az a sok magyarkodás! Központi stadion hiányában ugyanis a válogatott mérkőzések jelentős részét a Fradi pályáján játszották, nemcsak a háború előtt, de utána is.

  Folytatás...

  peterszky 12 éve

 • Fradizmus és magyarságtudat

  Az írás nem az enyém, de nagyon jónak tartom.

  „Én úgy tanultam, hogy a világ az olyan, hogy az ember Fradi-drukker. A rendes magyar ember az Fradi-drukker. Vagy még egyszerűbb dolog ez: az ember fradista, ahogy a nap süt vagy a fű nő.” (Esterházy Péter)

  A Ferencváros Magyarország legnépszerűbb és külföldön legismertebb futballcsapata. Ezt kénytelen-kelletlen más csapatok szurkolói is elismerik – nem tehetnek mást, hiszen a fenti állítás számokkal, adatokkal bizonyítható. Ez azonban még nem számít kuriózumnak: minden országban van egy vagy két olyan egyesület, amely népszerűségben, ismertségben kiemelkedik a többi közül. Ami azonban a Fradit különlegessé teszi, hogy az általa képviselt értékek gyakorlatilag megegyeznek a tradicionálisan magyarnak, nemzetinek tartott értékrenddel, s ezáltal a Fradit a szurkolók, a közvélemény és sok esetben a média is a nemzet csapatának tartja. Dolgozatomban ezeket a fradizmus és magyarságtudat közötti párhuzamokat szeretném bemutatni.

  Szimbólumok

  Folytatás...

  peterszky 12 éve

 • Focimeccs

  forrás: 168 óra

  Akik egyenlőtlenebbek az egyenlőknél?

  Focimeccs: jellemző a zsidózás és a pogromhangulat?

  Nem szeretjük a szurkolókat. Hangosak, lármásak, fasiszták, magyarán éppen itt lenne az ideje annak, hogy a derék rendőrök jól elagyabugyálják a neveletlen suhancokat –gondolja egy derék, törvénytisztelő állampolgár.
  Újra lesújtott az igazságszolgáltatás a garázda futballszurkolókra az elmúlt egy hétben. Ezúttal egy teásdoboz eltulajdonítása miatt kapott letöltendő elzárást egy újpest szurkoló, Gusztos Péter zsidópogromokat vél felfedezni labdarúgó mérkőzéseken. Az újpesti fanatikus pár ezer forinttal megúszhatta volna, ha történetesen nem szurkoló, Gusztos Úr Monthy Piton szavaival élve „demagóg”. Neki éppen az általánosítás, a kirekesztés ellen kéne küzdenie – következetesen!

  Mit kíván a magyar nép?

  Nem szeretjük a szurkolókat. Hangosak, lármásak, fasiszták, magyarán éppen itt lenne az ideje annak, hogy a derék rendőrök jól elagyabugyálják a neveletlen suhancokat –gondolja egy derék, törvénytisztelő állampolgár. A rendőrség ennek a kérésnek többnyire eleget is tesz, elvégre gyakran hallhatunk összecsapásokról, előállításokról, a bíróság pedig osztja a letöltendő elzárásokat a garázdáknak.

  Folytatás...

  peterszky 12 éve 7

 • Rick Roll yourself

  http://www.youtube.com/watch?v=3HrSN7176XI

  ┏┫ ┏┓ ┏┓ ┣┓  ┃┃
  ┗┫  ┃  ┣┛ ┏━━┻┃
   ┃ ┗━━━┛ ┃ ┣━━ ┃
   ┗━━━┳━━━┛ ┣━━ ┃
  :D

  peterszky 12 éve 1

 • Betelt a pohár

  peterszky 12 éve

 • Kisteleki

  A kerti törpe, akinek hajnalonként harmatos a heréje, most odavágott és nagyon büszke magára.

  Kisteleki, egy senki vagy.

  forrás: FTCPE.hu
  teljes írás megtekinthető: itt

  peterszky 12 éve

 • A ligeti fa

  Vasárnapi séta közben figyelmes lettem egy idős bácsira, aki szokatlanul nagy figyelmet fordított egy óriási fának, körüljárta, nézegette, csodálta, simogatta.
  Néztem én is, hátha megértem érdeklődésének okát, de nem igazán láttam
  mást, mint egy öreg, tényleg magasra nőtt fát, aminek méltóságteljes
  törzse és jó pár igen vastag ága volt. Furcsa, néha megmagyarázhatatlan dolgokra képes a természet - gondoltam, mivel vegyesen, csak úgy összevissza helyezkedtek el a friss levelekkel teli és a korhadt ágak.
  Mintha egyszerre élő és halott lenne ez a fa, de a rajta üldögélő
  madarakat ez nem nagyon zavarhatta, mert ültek itt is, ott is, nem tettek különbséget ág és ág között.
  A bácsi meghatottan simogatta a törzset, teljesen átszellemült, láthatóan nagyon aggódott. Látva csodálkozásomat megosztotta velem a fa történetét.

  Uram; mondta, ezt a fát több, mint száz évvel ezelőtt ültették, jelen volt a nagyapám és az édesapám, ők is ott voltak azok között, akik a kicsiny fát öntözték, nevelgették, végignézték, ahogy felcseperedik.
  Sokan minden hétvégén elzarándokoltak ide, aztán már hétköznap is, eltöltöttek az árnyékában jó pár órát, igazából nem tudták megmondani az okát, csak azt érezték, hogy a hétvégén, ha esik, ha fúj el kell indulni, meg kell nézni, hogy hozott-e új hajtást, rendesen növekszik-e.
  Mindenki egy kicsit a sajátjának érezte, óvták, szeretgették, büszkék voltak rá.

  Folytatás...

  peterszky 12 éve 5

 • HungaroTelefon

  Az imént hívtak a vezetékes vonalon a HungaroTelefontól:

  - Jó napot! A HungaroTelefontól hívom, ön a T-Com előfizető?
  - Miért?
  - Ön az? Mert xy van felírva nekem.
  - Nem xy vagyok, mit szeretnének tőle?
  - Adja kérem, vele szeretnénk beszélni.
  - _Mit_ szeretnének tőle?
  - Talán szájbabaszni a jó kurva anyádat.. biip-biip-biip

  Gondolom komoly ajánlat lehetett...

  peterszky 13 éve 4

 • Miért...?

  ...kell az eredeti filmek elé egy 2 perces ejnye-bejnye, hogy ne warezolj/másold/vetítsd?
  ...nem lehet ezeket átugrani?
  ...azt szivatják, aki megveszi a boltban a filmet?

  peterszky 13 éve 13

 • PC-s játékaim

  Talán a hobbimnak/szenvedélyemnek is mondhatnám már a játékgyűjtést, rengeteg...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 1

 • Monkey Island - A kalandjáték sorozat

  Eme írásomban szeretném megosztani veletek azt a rengeteg élményt, amit kaptam a LucasArts...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.