2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az év utolsó szolgálati közleménye :)

    Az év utolsó szolgálati közleménye

    Nem is tudom hol kezdjem, talán illene az elején. Igen tartalmas volt ez az év is s talán ez hozta a legtöbb változást minden tekintetben. Részese lehettem (és lehetek - s ez remélem még sokáig így is marad :) ) egy kis közösségnek a PH-n belül, mely teljesen önkéntes alapon működik, - s mostmár mondhatom - mi alkotjuk, működtetjük, s a legjobb, hogy mindezt a közösség érdekében, sok fórumtársunknak örömet okozva, segítve ezzel. Száz szónak is egy a vége: Nélkületek ez nem sikerülhetett volna, ezúton is szeretném megköszönni áldozatos munkátokat! :R

    Ezúton is:

    Boldog Új Évet Kívánok!

    core2

    Neil Watts 11 éve 8

  • ASUS Xonar DS + OPA2604 - Egy rendszer újjászületése [intro]

    Sziasztok!

    Régen gondolkoztam már azon, hogy le kéne cserélnem hangkártyámat a gépben. Ez a gondolat tovább erősödött bennem akkor mikor megjött az Edifier rendszerem, de több mint egy évig nem volt rá keret sajnos, pedig ~10-11k nem nagy pénz ilyen hangzásvilágért, merem állítani. :)

    Szóval mikor úgy határoztam, hogy itt az ideje hangkártyát nézni körbeérdeklődtem külföldi fórumokon, a PH-n s egyéb médiákat is használtam az információ beszerzéséhez. :)

    Tudom, a latin nyelvben a media a medium többesszáma, de úgy helyesen a magyar nyelvtani szabályok szerint nem átültethetők ismereteim szerint.

    Szóval az interneten való kereséseim során a két nagy gyártó, az ASUS és a Creative műhelyéből származó kártyákt néztem elsősorban, éppen azért, mert ezekről nagyon jókat írtak a tesztek, főként az ASUS-ok képességeiről. A "Milyen hangkártyát vegyek?" topikot olvasgatva is győztesként jött ki az ASUS nind hangzás, mind pedig drivertámogatás terén.

    Folytatás...

    Neil Watts 11 éve 5

  • Támogatott AMD grafikus gyorsítók telepítése Ubuntu Linux 12.10 alatt egyszerűen és egyéb tapasztalataim

    Sziasztok!

    Történt a tegnapi napon, hogy hirtelen felindulásból telepítettem a Windowsom mellé Wubiban egy 12.10-es Ubuntut. Minden tök jól működött rajta, nagyon megtetszett, és arra gondoltam, mi lenne ha a Windows helyett elsődleges rendszerként kezdeném el használni? Így is lett, és fel is raktam az SSD-mre a rendszert.

    Ezúton szeretném megköszönni az Ubuntu Linux topik tagjainak munkáját ls segítőkészségét, s engedjérek meg, hogy külön kiemeljem Syl, lionhearted, és Kendek útmutatásait, hisz nélkülük nem tudtam volna beállítani a megfelelő paramétereket FSTAB-ban.

    Az utókor számára egy kis útmutatás innen:

    SSD esetén mindenképp vedd fel a csatolási opciókhoz az /etc/fstab -ban a discard és noatime opciókat, ez nagyon fontos!

    (sudo gedit /etc/fstab paranccsal kerül szerkeszthető állapotba a fájl!)

    Folytatás...

    Neil Watts 11 éve 7

  • 6 év :)

    Igen, ez is eljött. :) Bár nem órára és percre pontosan írom ezeket a sorokat, de a mai napon regisztráltam 6 éve az oldalra.

    Sok embert megismerhettem - még ha csak a fórumon keresztül is - s egy olyan közösséget találtam itt mely erős s ha kell összetart. Na, nem vagyok annyira a szavak embere, rengeteg minden történt az elmúlt években, felsorolni is nehéz.

    Mindenkinek köszönöm az eddigieket, s még legalább ötször ennyit ugyanitt. :))

    Neil Watts 11 éve 8

  • Raspberry Pi tapasztalataim 3 hónap után

    Üdvözlöm Kedves Olvasóim!

    Megelőzvén az izgalmakat le kell írnom előre: Úgy néz ki minden működik amit szerettem volna.

    A vágyam az volt, hogy legyen egy kis gépem ami fizikai értelemben is kis helyet foglal, legyen rajta Ethernet, microSD kártyát tudjon fogadni, támogatott legyen Linux distribúciók által illetve legyen rá egy jó multimédiás frontend. Mivel a célra fordítható összeg nem volt épp nagy, így olyan rendszert kerestem, ami olcsó, de megfelel a kívánalmaimnak. Ekkor találtam rá a Raspberry Pi-re. Mondanom sem kell, volt nagy öröm, amikor rendelhető állapotba került.. :)

    Egészen Júliusig kellett várnom, hogy az enyém legyen egy Model B, 256 MB RAM-mal, s hogy elkezdhessem az eszköz HTPC-vé való alakítását. Ebben először az OpenELEC egyik régebbi buildjét választottam társamul az úton, ugyanis az akkori legfrisebb verzióval nem volt kép a Scarttal csatlakoztatott képcsöves TV-men... Azt mondják, hogy minden kezdet nehéz, s azt kell mondjam, hogy ez nem mindig igaz. Nem a Linuxos előképzettségem hiánya - naponta foglalkozom Linuxos munkaállomások adminisztrálásával - hanem a kezdeti bugok nehezítették meg az életem. Az elején nagyon kezdetlegesnek éreztem a rendszert, mivel akkor még javában az is volt.

    Folytatás...

    Neil Watts 12 éve 4

  • Hacktivity 2012 - intro

    Sziasztok!

    Megérkezvén a Hacktivityről, felvetődött bennem egy élménybeszámoló összepakolása a következő napokban. Sajnos képek nincsenek, mert igen szépen megkértek mindenkit, hogy kép illetve hanganyag ha lehet akkor cask úgy ne készüljön. :) Eleget kellett tennem a kérésnek, mivel jövőre is szeretnék résztvenni az eseményen. :)

    Szóval volna rá igény?

    Üdv. core2

    Neil Watts 12 éve 3

  • Samsung 830 128 GB

    Sziasztok!

    Megérkezett, s így kb 2,5-3 nap használat után azt kell mondjam, hogy nagyon megérte :)
    A beszerelés is könnyen ment, a fantasztikus kialakítású házamnak köszönhetően! :R Nagyon hasít a rendszer. :)

    CrystalDiskMark kép:

    Üdv. core2

    Neil Watts 12 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.