2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Búcsú az optikai telepítőlemezektől

    Meg nem erősített hírek szivárogtak ki az MS fejlesztő csapatától.
    A Windows 7 lesz az utolsó DVD-n kiadott telepítő.

    Az előzetes tervek szerint CF (CompactFlash) kártya fogja leváltani az optikai adathordozókat. A kártya többet fog tudni, mint egy hagyományos CF kártya, bonyolultabb a felépítése. Egy mikroprocesszort is tartalmaz, aminek feladata a jogosultságok kezelése és a felület adminisztráció. Több, valószínűleg 3 munkafelületet fog tartalmazni a hardver.

    A legmélyebb szintre az operációs rendszer telepítőkészlete kerül. Ez a szintet egyszer lehet írni. Az adatokat titkosítva tárolja le, közvetlenül nem is olvashatóak vissza. Idekerül az operációs rendszer egyedi azonosítója is. A továbbiakban nem lesz szükség termékkód kézi beírására.

    A középső szint az eszközmeghajtók és javítások, illetve szervízcsomagok tárolására kialakított felület. Külön érdekessége, hogy közvetlenül nem írható ez a felület. A munkafelület egy meghatározott könyvtárába kell letölteni a integrálásra váró frissítéseket és drájvereket. Miután a kártya ellenőrizte a valódiságukat és megbízhatóságukat, önállóan írja át a középső szintre.

    Folytatás...

    lorenzen 15 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.