2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • TL-WR2543ND nyomtatószerverként

    A napokban vettem egy TL-WR2543ND routert, főképp azért is, hogy nyomtatószerverként használjam régi, HP LaserJet 1022-es nyomtatómhoz. Legfőbb célom az volt természetesen, hogy wifi-n keresztül is elérjem a printert.

    A gyári leírás szerint pikk-pakk kellett volna működnie a dolognak. Jó szokás szerint nem is foglalkoztam a gyári CD-vel, egyből a TP-LINK honlapjáról töltöttem le a megfelelő segédprogramokat. Ami kell hozzá:

    http://www.tp-link.com/app/usb/PC%20Utility.zip

    Installálás után a taskbaron megjelent az usb printer controller, rákattintva láttam a routert és a nyomtatót. Oké, de hogyan tudok rá nyomtatni? Két nap szenvedés után a megoldás:

    Miután feltelepítetted az usb printer controller-t, auto-connectáld egy BÁRMILYEN printerhez, ami telepítve van a gépedre (én pl. a faxhoz rendeltem hozzá). Ezután nyomtass egy tesztoldalt azzal a printerrel, amihez csatlakoztattad az usb printer controlleren keresztül a routerhez kapcsolt nyomtatót (tehát én a faxszal csináltam egy tesztoldalnyomtatást). Természetesen semmi értelme nincsen a dolognak, ám ekkor azt történik, hogy telepítődik a megfelelő nyomtató driver (természetesen ennek már a gépeden kell lennie, korábban telepíteni kell a gyári leírás szerint is), majd kinyomtatódik a tesztoldal a routerhez kapcsolt nyomtatón...

    Folytatás...

    Hawk74 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.