2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogyan javítsunk AHCI problémás Windows-t

    Nemrég történt meg velem és gondoltam hasznos lehet még valakinek, ezért leírom ide:
    Ez a leírás XP-re vonatkozik, a többivel, nem biztos, hogy működik

    Szóval van egy szervergépem, amiben volt 1db sata vinyó normál sata módban, rajta feltelepítve egy 64bites XP, tök jól belakva, játékszerók rajta, minden beállítva, stb. Aztán sikerült szereznem még egy ugyanolyan vinyót, és gondoltam, hogy berakom a másik mellé RAID 0-ba, hogy gyorsabb legyen a rendszer. Ez még sikerült is, bár nem volt egyszerű. Na de miután szépen felépítette a RAID tömböt a vezérlő és újraindult, nem volt hajlandó elindulni az XP, újraindult a betöltőképernyőnél akármit csináltam. Persze egy kis idő után rájöttem, hogy a RAID miatt a vezérlő átállítódott AHCI módba, amit az XP nemigen tud kezelni, főleg, ha nem úgy lett telepítve... De nem adtam fel, pár nap múlva meglett a megoldás :)

    A megoldás:

    Először is letöltöttem a vezérlő megfelelő(nálam XP 64bit) RAID/AHCI driverét, majd ezt kimásoltam egy floppyra. Ezután el kell indítani CD-ről a windows telepítőt és nyomkodni az F6-ot. A nyomkodástól pedig fel fogja kínálni, hogy floppyról töltsük be a driver(eke)t ami kell nekünk külön. Utána betölti a windows telepítőt és választhatunk, hogy folytatjuk a telepítést, belépünk a Windows Recovery Console-ba, vagy kilépünk.

    Folytatás...

    gold007 10 éve 0

  • "Hordozható" Bluetooth-os hangfal házilag

    Készítettem egy sima center hangfalból egy Bluetooth-os, hordozható hangfalat igencsak impresszív hangerővel és kinézettel.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 10 éve 69

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.