2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Rácsosház CaseCon - Tervek, ötletek

    Régóta nagy álmom, hogy építsek egy saját PC házat, teljesen a nulláról, a nyers lemezből. Nemrég végre rá is szántam magam erre (hogyhogynem épp amikor érettségire kéne tanulni...) de még -éppen az érettségi miatt- nem fogtam hozzá az építéshez. Az alkatrészek egy része már megvan és amikor épp időm engedi mindig kicsit finomítok a terveken, átírok valami részletet. Így megy ez már lassan 2 hónapja, ugyanis ha belefognék az építésbe semennyit nem tanulnék, ahogy ismerem magamat. Na de térjünk vissza magára a házra.

    Mint a szalagcímben olvasható, egy eléggé minimalista, "industrial design" stílusú házikót szeretnék összedobni. Mindigis megfogott az egyszerű, de nagyszerű elv. Szóval az alapötlet az, hogy az egész ház ebből a méhsejtrácsos acéllemezből fog állni, csak a legszükségesebb helyeken használok mást. Amikor megláttam egy hirdetést ilyen lemezről, egyből megjelent a fejemben egy komplett számítógépház ebből.

    A következő igényeim/szempontjaim vannak hozzá:
    》Relatíve kicsi, csinos legyen, hogy az asztalon elférjen
    》Ebből adódóan mATX-es lapot és SFX méretű tápegységet lehessen belerakni szabványosan. Mind a kettő eléggé elterjedt, így csak pénz függvénye és akár i7-est is lehet bele rakni valami komoly vga-val. SFX tápokból lehet kapni komolyabb 4-500 wattos modulárisakat is, szóval egyszerűen bővíthető.
    》Legalább 2db 3,5"-es vinyó beleférjen

    Folytatás...

    gold007 9 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.