2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A régi jobb, mint az új? Vagy csak szimplán rossz az új?

    Rendeltem egy végfokot Ibiza amp 300-ast. Van itthon két régebbi 3 utas dobozom Pioneer CS-210. A végfok előtt egy Technics SU-V4X stero erősítőmmel hajtottam a rendszert, plusz még egy 300/600w-os Crunch FatBoy 2-es mélyládát. Az új végfok 2x240w-ot tud 4 ohmon vagy pedig 8 ohmon 2x160w-ot.

    A felállás következő: rákötöttem a két 3 utast összetekerve az egyik csatornára a másikra pedig a mélyládát. Így a két 8 ohmos 3 utas doboz eredője 4 ohm lesz a mélyláda pedig alapból 4 ohmos. Tudom így oda a stereo hatás, de nem lényeges ez még most. Azt vártam, hogy majd le fog szakadni a fejem, de nem. Elég érdekes hangzás fogadott, mély szinte egyáltalán nem volt, sőt a két 3 utasban alig mozgott a mélynyomó membránja és így elég gyér volt... tovább kipróbáltam, hogy csak a mélyládát kötöm rá itt is elég kevés volt és minden jött rajta magas, közép, mély. Na most tisztába vagyok azzal, hogy a végfokon nem lehet állítani magasat és mélyet, mint a régi stereo erősítőmön ezért kell egy keverő.

    Folytatás...

    Gery15 11 éve 3

  • 1 Gigabyte

    1024 napja vagyok tagja az oldalnak. :DDD ;]

    Gery15 11 éve 8

  • Fortuna a kegyeibe fogadott

    És igen... végre!
    Nem kellet más tennem érte csak annyit hogy: facebookon egy képre lájkokat gyűjteni és az öt legtöbb szavazatot begyűjtők között helyezkedni. Meg is lett harmadik helyen végeztünk, így bekerültünk a sorsolásba és végül fortuna úgy döntött, hogy megajándékoz egy Asus VS247H monitorral.
    Ugyebár 20% esélye volt azoknak, akik megnyerhették a monitort, eddig ez a legértékesebb dolog, amit nyertem életem során. Nagyon örültem neki, amikor megláttam a nevét tesómnak. És íme a nyertes kép.


    Kattintásra nagyítható.

    Szerk.: Már át is vettem. 2012.06.20.

    Gery15 12 éve 0

  • Nagykorú lettem!

    Gery15 12 éve 28

  • Májusfa ?

    Ti szoktatok májusfázni menni? :D

    Gery15 12 éve 30

  • Őstag

    Őstag lettem. :DD

    Gery15 12 éve 5

  • Filmnézés 60 frame/sec-el

    Előzmények...
    Egy jó barátomnál jártam, megnézni az új Full HD tévéjét. (Márkáját nem tudom, ha feltűnik a hozzászólások között, akkor majd leírja.) Elkezdtük nézni a Transformers 2. részét és mutatott egy dolgot, amit tud a tv ez nekem nagyon megtetszett és el is gondolkodtam rajta, hogy biztosan meg lehet ezt oldani gépen is. Legalább is nagyon jó lenne. A "dolog" nem más, mint az, hogy a film a megszokott 24fsp helyett 60fps-el ment, így néztem :Y Bámulatos volt a film sokkal folyékonyabban ment simább volt nem darabolt ezért állatira meg tetszett. És rá kerestem...

    A program neve: SVP (Smooth Video Project)

    A programról kicsit bővebben: Lényege nem más, mint, annyi, hogy megnöveli a megjelenített frame-ek számát, így adva finomabb mozgásokat, döbbenetes részletességeket a filmek alatt. A program a két frame között ténylegesen egy új frame-et rajzol, ezért elég komoly hardveres teljesítményt igényel. Gondoljunk csak bele a szokásos 24 frame/sec-el futó film 60 frame/sec-el fog menni. Ezért is pl: egy Full HD filmnél szükséges az erős vas. Vannak emberek akiknek ez nem tetszik, de aki ehhez hozzászokik, annak nehéz lesz a visszalépés. (Engem már most zavar a "lassabb" film.) Röviden ennyi lenne az ismertetés plusz még annyi, hogy ezt a drágább tévék chipből oldják meg, és most lássuk, hogyan is működik ez a valóságban.

    Folytatás...

    Gery15 12 éve 122

  • Kölcsey melyik szemére is vakult meg?!

    Bal szemével ábrázolva.

    Jobb szemével ábrázolva.

    Mint tudjuk Kölcsey Ferenc a bal szemére vakult meg, wikipédián is így van.[link] De az összes képen miért vagy úgy ábrázolva, hogy a jobb szemére vakult meg? Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója vagyok és minden festményen vagy akármin, ahol ott van a képe mindenhol a jobb szemére vak vagyis úgy van ábrázolva, de még is a balra vakult meg. Kérdezném azt, hogy ez még is, hogy van? A magyar tanáromat megkérdeztük ő azt mondta, hogy szerinte a jobb szemére vakult meg, holott ez téves, mert bal szeme világát gyermekkorában fekete himlő következtében elveszítette Akkor ez most még is mi? FAIL lenne? Vagy van valami magyarázata? Kérném aki tudja az közölje velem/velünk. :U

    Gery15 13 éve 11

  • Seventeen.

    Gery15 13 éve 27

  • Help 4

    Megtudnátok mondani, hogy az 5.1-emet miért zavarja, ha hívnak telefonon? Nagyon idegesítő hangot ad nem lehetne ellene tenni valami?

    Gery15 13 éve 22

  • Samsung Star II

    Csütörtökön. :U

    Gery15 13 éve 5

  • Aprilis 1.

    Mai nap alkotásai. :D

    Gery15 13 éve 11

  • Foxconn...

    Ilyet se kell venni... :((( :(((
    Nagybátyám gépe itt van ilyen szar lap van benne újraraktam és mire le szedi a drivereket kinő a szakállam. :((( Kemény 18KB/s sebességgel. Azt ne mondjátok, hogy ennyire menő márka, hogy mindenki most tölt drivereket és nem bírja az oldal... :(((

    Gery15 13 éve 17

  • Mozi....

    Megnéztem volna, hogy milyen filmek mennek mostanában és akkor tessék....Cinemacity

    Gery15 13 éve 11

  • Help 3

    Tudnátok segíteni nekem.
    Lekódoltam egy tömörített fájlt amibe iwiw üzenetek vannak nagyon fontos lenne számomra és nem tudom a jelszót elfelejtettem nem tudnátok segíteni? Hogy lehetne vissza fejteni?

    Gery15 13 éve 17

  • Help 2

    Segítsetek emberek!
    Mi a lószar lehet ezzel a szar géppel?, mert mindjárt ki vágom a hóra a..... :W
    Montanában állandóan azt csinálja ez a szar, hogy pl: Dirt 2-zök le teszem a tálcára, hogy valamit meg nézzek és amikor vissza nyitnám akkor ez fogad: Dirt2.exe leállt szoktam a játék alatt winamp-ból zenét hallgatni és egyszerre adják meg magukat.Eddig sose csinált ilyet.... Talán bekaptam volna valami vírust, férget vagy valamit? Segítségetek előre is köszönöm. :R

    Gery15 13 éve 5

  • Mi az?

    Négy lába van asztal, de nem szék.
    Mi az? KECSKE

    [link] :DDD :DDD

    Gery15 13 éve 29

  • Dark Rock Pro

    Olyan processzorhűtőket, amelyek 1 Kg körüli vagy az 1 Kg-os lélektani határt néhány grammal meghaladó súllyal érkeznek, már korábban is láthattunk, viszont olyat még nem nagyon, mint amilyet a be quiet! illetékesei a napokban bemutattak. A Dark Rock Pro névre keresztelt processzorhűtő óriási méretét és súlyát tekintve sem nevezhető kispályásnak: az újdonság 1550 grammot nyom a mérlegen és 133 x 150 x 166 mm-es mérettel rendelkezik.

    A felsőkategóriás processzorhűtők piacára szánt megoldás úgynevezett 3D-s hőcsövekkel érkezik, amelyek egy oxigénmentes réz réteget is tartalmaznak annak érdekében, hogy minél hatékonyabban juttassák el a processzor által termelt hőt az alumínium lamellákhoz, amelyek egyébként két különálló torony formájában vannak jelen a terméken. Az alumínium lamellákból összesen 44 darab áll rendelkezésre, a 6 mm-es átmérővel rendelkező hőcsövekből pedig hetet kapunk. Az alumínium lamellákat tartalmazó hűtő tömbök között egy 120 mm-es átmérőjű Silent Wings ventilátor helyezkedik el és az egyik tömb előtt – ahogy az a képeken is látszik – találunk még egy ilyen légkeverőt. A 120 mm-es ventilátorok PWM támogatással érkeznek, azaz pillanatnyi fordulatszámuk a rendszer pillanatnyi terheltségének megfelelően alakul, de sosem haladja meg az 1700 fordulat/perces értéket.

    Folytatás...

    Gery15 13 éve 21

  • Help.

    Lehet, hogy ezért nem kellene egy új blogot nyitnom, de nem tudom meg határozni a problémát se. Csináltam egy képet a problémáról és azt szeretném kérdezni, hogy lehet ezt megszüntetni eddig sokszor jártam már így akkor mindig újra telepíttetem, de gondoltam most megkérdezem, hátha tudnátok segíteni.
    [link] Esetleg, hogy lehetne ezt elkerülni?

    Gery15 13 éve 6

  • Kint voltam.....

    Igaz, hogy csak a teraszon meg, hogy csak -1 fok volt, de jól van az. Majd ha hidegebb lesz. ;]

    Gép:
    CPU: Intel C2D E8200 @ 4GHz 1,264v
    Lap: Gigabyte EP45-DS4
    Ram: Kingmax 2GB 1066MHz
    VGA: Sapphire 4850 700/1150
    PSU: Cooler Master M520
    HDD: Seagate 500GB & Samsung 1TB

    Csak simán kint terhelés nélkül:idle
    Prime 2,66GHz-en: load
    VGA 700/1150-en szőrös fánk: VGA load
    Proci 4GHz-en prime: CPU load
    HDS kicsit érdekes: ? :Y

    :): Ezek az eredmények tudom hogy nem szemléltetnek semmit, de ezek ki tesztelt eredmények most csak meg néztem, hogy milyen hőmérsékletet kapok.
    Poén: a vinyók 1-1fokon voltak aztán a Seagate egyszer csak eltűnt az Everestből, kérdezném én ezért, hogy az Everest nem tud mínusz értékeket mutatni? (pedig kéne neki)

    Gery15 13 éve 6

  • Mai napi jó cselekedetem.

    ...Ahogy ki csengetek 7. óráról mentem is volna haza, de meg álltam beszélgetni a haverokkal. A közelünkbe ott volt egy gyógyszertár és sétált kifelé egy ~50 év körüli bácsi aztán mikor elsétált előttünk egyszer csak összeesett. Néztük ott először, hogy feláll, segítsünk neki vagy részeg, vagy mi van vele?. Aztán el kezdet rángatózni mondom a fiúknak, hogy menjünk, szóljunk valakinek, mert igen csak rohama van a bácsinak. Bementünk a gyógyszertárba és szóltunk, hogy egy bácsi összeesett, segítsenek ki jöttek meg nézték, de nem mentek oda csak nézték az ajtóból. Aztán beszaladt egy hölgy és telefonált a 100m-re nem levő orvosi rendelőbe, hogy jöjjön át valaki. A legdurvább az volt, hogy mi addig ott álltunk és láttuk szegény embert szenvedni, rángatózni nem mertünk hozzá nyúlni vagy meg mozdítani, mert ki tudja, hogy ártunk neki vagy mégse, mert soha se látunk még ilyet. Amikor megérkezett az orvos hát mit ne mondja volt vagy 5perc, de az hagyján még azt a 100m-t is kocsival tette meg hát azt hittem, hogy a pofám leszakad, mert ki szál nagy vagányán a kocsiból látja, hogy ott fekszik a bácsi és rángatózik, de ő lazán hátra megy, kinyitja a csomagtartót kiveszi a cuccait. És utána kezdet oda szaladni a bácsihoz megvizsgálta, de ekkor már kezdet elmúlni a rohama kérdezte tőle hány éves, meg hogy hívják, hol lakik, stb tudott rá válaszolni a bácsi így hát eljöttünk.

    Folytatás...

    Gery15 13 éve 17

  • Help me!

    Emberek olyat mondtak ma nekem, hogy csak néztem.:|
    Létezik olyan vinyó ami úgy néz ki, mint az IDE csatis vinyó csak fordítva van.
    Vagyis a vinyóba vannak a lyukak és a kábelbe meg a tűk??
    Olyan a vinyón a csatlakozás, mint az alaplapon.

    Létezik ilyen??? Tesóm hardvertechnika tanárja azt mondta, hogy ő még ilyet nem hallott soha.
    Nos, van ilyen vagy nincs? Ha van mi a neve? :))

    Gery15 14 éve 5

  • Nem gyengén elütik!

    Gery15 14 éve 10

  • .

    Mai este egy nagy....... :O

    Gery15 14 éve 14

  • Pókszakértők ide.

    Reggel jöttem haza mamámtól és ezt láttam. Ez milyen pók lehet?

    [L:http://j.imagehost.org/0762/DSC00307.jpg][link][/L]

    [L:http://h.imagehost.org/0845/DSC00308.jpg][link][/L]

    [L:http://j.imagehost.org/0492/DSC00309.jpg][link][/L]

    Bocsi a képek minőségért, de csak teló volt nálam.

    Gery15 14 éve 27

  • Egy kis esti gondolkodtatás. :)

    Mindennek van.
    Mindennek volt.
    Mindennek lesz.
    Mindennek fog kelleni.

    Mi az? :P

    Gery15 14 éve 87

  • WTF?

    Ezzel szívatott a kurv@ játék.
    [link]

    Gery15 14 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.