2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ön, maga, izé, te ott!

    Van egy velemszületett rendellenességem, vagy legalábbis anyukám súlyosan félrenézte a nevelésemet; arra tanított, hogy az emberekkel illedelmesen kell beszélni. Nálunk ez abban merült ki, hogy mindenkihez úgy szóltunk, amilyen viszonyban voltunk vele. A tanárnéninek azt mondtam, hogy csókolom, az osztálytársaimnak, hogy szevasz, mindenki másnak pedig később, amikor már hivatalos ügyek intézése is szerepelt az amúgy szűkös repertoáromban, hogy Jó Napot.

    Egészen jól elvoltam így évekig, aztán jött ez a fertő, a net és rájöttem, hogy nem mindenki az akinek gondolom. Sőt, a legtöbb ember 3 különböző egyén : akinek mondja magát, akinek én gondolom, meg aki valójában. Nincs is ezzel semmi probléma, de felvetült az a kérdés,hogy hogyan beszéljek akkor velük. Angolban ezzel nem volt semmi gond, egyrészt mert kis taknyos koromban már annak örültem, ha értenek, másrészt az más.

    Mit csináljak viszont a Magyar nyelvű emberekkel? Körülbelül egy fél év alatt kialakult bennem, hogy mindenkit tegezek. Azzal nincs semmi probléma, könnyebben fejezem ki magam, nincsenek fölösleges körök, ők se tudják ki vagyok, én se tudom ők kik, nincs belőle sértődés. Mindenki tegezett mindenkit, mert ez a nagy névtelenségben így tűnt helyén valónak. Így volt a legbarátságosabb, a legközvetlenebb és ami ennél is fontosabb, hogy ez volt a legegyszerűbb megoldás.

    Folytatás...

    Esmein 14 éve 11

  • A teknőc és a Humanoidja

    Nincs különösebb története a képnek(London Eye éjszaka), de azt hiszem ezt meg kellett osztanom a nagyérdeművel. :D

    Esmein 14 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.