2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A mezőgazdaság mint anyagi csőd!

    Ezt a bejegyzést teljes mértékű elkeseredettségem írja, mivel ezt a tényt sajnos évek óta egyre jobban és jobban érezzük a saját bőrünkön.( mármint azok az emberek akik a mezőgazdaságból SZERETNÉNEK megélni)

    Én személy szerint nem vagyok "nagybirtokos", vagyis nincsen több száz vagy épp ezer hektáras föld területem. Kb 1 hektáron dolgozunk (fóliaházakban) a családdal ( anyós, férj és én). Nekünk nem jár a földalapú támogatás sem. Mondjuk véleményem szerint azt senkinek nem is kéne adni, mert aki kapja az nagyon nem is akarja megdolgozni a földjét, csak a támogatásra hajt!

    Na szóval!

    Az az egy tény viszont igaz, még ha sokan nem is hiszik el, hogy a mezőgazdaság Magyarországon a csőd szélén vagy inkább már egy lábbal benne is áll!
    Az itt a probléma, hogy a mi kis kedves és önellátó országunk lett az Unió szeméttelepe. Ide minden szemetet be lehet hozni (mármint élelmiszert)! Más országban olyan még csak véletlenül sincs, hogy addig külföldről bármilyen terméket bevigyenek az országba, amíg az ott is megterem! Ha egy termék épp úgy áll a piacon, hogy talán maradna rajta valami kis haszon, az biztos, hogy pár nap múlva behozzák a külföldi szemetet fele annyiért! Igaz, hogy az szinte ehetetlen a Magyar termékekhez képest, DE sokkal olcsóbb!

    BorosiBrigi 16 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.