2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kipróbáltam: Sygic

    Röviden: nem jött be.

    Gondoltam adok ennek a programnak egy esélyt, ha már van egy 7 napos próbaidőszak. Igyenesen is lehet használni, akkor is van offline térkép útvonal tervezéssel, de hangutasítás nem jár hozzá. Jobb is, egy határozott férfinak senki ne mondja meg mit csináljon... :D Viccet félretéve, a fizetős verzió már megmondja merre menjél, meg van benne még némi extra, ez 15-20 € körül van.

    Igaz, alapvetően online navigációt használok, mert 10 GB mobilnetem van havonta. Viszont a telefonom Xiaomi, ami nem tudja a B20-as LTE frekvenciát, ezért néhol kihagy a net. Mondjuk nem tudom mennyi térerő lett volna egy olyan telefonnal a Bükkben, ami tudja a B20-as LTE-t. Gyanítom pont ugyanannyira semennyi :)
    Ezért néha jól jön egy offline navigáció, persze még biztosabb a nyomtatott térkép, ilyenem pont nincs.

    Valószínű, hogy az ember nehezen adja fel a megszokottat, ezért nekem nem tetszett a Sygic kezelőfelülete. Túl van bonyolítva, a navigáció képernyőjén meg kicsik a feliratok, ikonok. Nekem sokkal jobban bejön a Here letisztult formavilága. Eddig is ezt használtam, most vissza is raktam.

    Folytatás...

    barnam_ 7 éve 33

  • Első autóm első éve

    Tegnapelőtt volt egy éve, hogy a nevemen van az első autóm, gondoltam összefoglalom az egy év tapasztalatát.

    2016.01.23-án vettem egy 1993-as Mercedes-Benz 300D-t, mellyel gyerekkori vágyam teljesült felnőttként. Mindig is odavoltam a régi Mercikért, kezdve a "zöldséges" W123-tól a "bálna" W140-ig. Azonban mind közül a W124-es a kedvencem, talán ez az arany középút: se nem kicsi, se nem óriási.

    Ezek az autók megbízhatóságukról, tartósságukról híresek, ezért vágytam rá, nem a márkajelzéshez társított sztereotípiák miatt. Azonban az előbb említett tartósság egyben az ellensége is, hiszen minimális karbantartással, vagy akár anélkül is üzemképes, csak mondjuk közben exponenciálisan csökken a várható élettartam. A másik ellenség az idő vasfoga. A (dízel) motorok elmennek 1 millió kilométert is, ha a kötelező szervizeléseket megkapja, de mire ezt eléri, megeszi a karosszériát a rozsda. S nyilván, mire elér ekkora futásteljesítményt, négyszer visszatekerik az óráját, lyuk meg több lesz rajta, mint lemez. Elég megnézni Facebook-on a Mercedeses adok-veszek csoportokat, milyen emberek árulnak milyen kocsikat....

    Folytatás...

    barnam_ 7 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.