2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy új esély

    Van egy 12 éves tacskónk, Rudinak hívják. Egy-két hónapja nem volt étvágya, vagy amit evett, azt is kihányta, így jól le is soványodott. Kedden voltunk vele állatorvosnál, ultrahang és röntgen vizsgálat után kiderült hogy bélelzáródása van. Ilyenkor nem lehet tétovázni, így szerdán már meg is műtötték. Az orvos beadta neki az altatót, majd nem sokkal később el is aludt. Ezt olyan rémisztő volt látni, mert nem lehetett tudni felébred-e :(

    Két óra múlva telefonáltak hogy sikerült a műtét, mehetünk érte. Kiderült hogy egy kutyaszalámi csomagolás műanyag végét ette meg, az okozta a bélelzáródást. Hazahoztuk, szegénykémnek egy másfél órába telt, mire lábra tudott állni, de akkor is erőtlen volt még. Ma is sokat feküdt, de azért már mászkált egy kicsit, meg evett is. Reméljük a legjobbakat :)

    Köszönjük az orvosoknak :R


    Ez még júliusi kép, itt még picit dagi, most meg csont sovány...

    _________________________________________________________________________
    2010.12.13.
    Hiányozni fogsz kutyuskám, sosem felejtelek el :O

    barnam_ 13 éve 9

  • RockMelt böngésző

    A RockMelt egy Chromium alapú böngésző, melynek legnagyobb újítása, hogy megkönnyíti a közösségi oldalak használatát, vagyis állandó kapcsolatban van a Facebook-al. Ez a két panelben testesül meg, a bal oldali mutatja az elérhető chat partnereket, a jobb oldali pedig a FB és egyéb RSS feedeket. Ezek billentyűkombinációkkal elrejthetők, ha zavarnának. Tehát tulajdonképpen egy Chrome, beépített FB támogatással. Ezért működnek vele a kiegészítők is, és tud magyarul illetve magyar helyesírást is a böngésző. Hátrány hogy a plusz funkciók plusz erőforrást is igényelnek, ezért némileg lassabb a Firefox-nál. (Ez főleg lassabb gépeken megfigyelhető.) Itt egy videó amit tökéletesen szemlélteti, miről is szól az egész: [link]

    Jelenleg beta tesztelés folyik, az alkalmazást meghívásos alapon lehet beszerezni, elvileg a fejlesztő oldalán lehet kapni, de ha kell én is tudok küldeni. Pár órája használom a programot, de bugot, hibát egyelőre nem tapasztaltam. Pozitívum hogy egyből átvette a könyvjelzőket és jelszavakat a FF-ból.

    Folytatás...

    barnam_ 13 éve 13

  • Ef.Zámbó a Vaterán!

    Félreértések elkerülése végett: ezzel a bejegyzéssel nem reklámozni akarom a Vaterát (aki regisztrálva van, úgyis látja, aki nem, kétlem hogy emiatt tenné), csak fel szeretném valamire hívni a figyelmet.

    Tegnap ezt láttam a Vatera főoldalán:

    Mondom nem tudom ki az az Ef.Zámbó, de a csaj jónak tűnik, rákattintok :DDD
    Rákattintottam, és ez fogadott:

    Mint kiderült Ef.Zámbó egy képzőművész, és alkotásaiból befolyt összeget jótékony célra ajánlja fel. Ez mind szép és jó, de a csíkosra festett biciklit, vagy a tarkabarka hűtőgépet mindennek nevezném, csak művészeti kincsnek nem. Mondjuk a mikró még jól is néz ki. Az meg egyenesen szánalmas, hogy félig meztelen csajjal próbálják eladni azt az ocsmány biciklit :U

    barnam_ 14 éve 13

  • In Memoriam Kolontár

    Az elhunytak és a sebesültek emlékére:


    “Előtted a küzdés, előtted a pálya,
    Az erőtlen csügged, az erős megállja.
    És tudod: az erő micsoda? – Akarat,
    Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.”
    (Arany János)

    Sokat gondolkoztam leírjam-e a véleményem. Aztán gondoltam miért ne. Itt most nem kívánok a katasztrófa okaival és felelőseivel foglalkozni, Nem az én posztom eldönteni, és a monitor előtt ülve nem is lehet. Persze okoskodni lehet, de az nem szokásom. Engem inkább az a kérdés érdekel, hogy van-e élet ezután? Mert ami történt megtörtént, visszacsinálni nem lehet.

    Sok embertől hallottam hogy ő aztán vissza nem menne lakni oda. Na most ez felvet egy kérdést: ha nem megy vissza lakni, akkor hova megy? Albérlet, vagy esetleg saját lakás? Mert ha volt is biztosítás, a biztosító annyit biztosan nem fizet, hogy egy új házat fellehessen húzni belőle.

    Folytatás...

    barnam_ 14 éve 14

  • Mert másolni, azt lehet!

    Ami kicsapta nálam a biztosítékot, az ez a szám:
    Varga Viktor - Lehet zöld az ég... (és akkor arról nem is szólok milyen kis rossz buzinak néz ki ez a gyerek...)

    Na akkor tessék meghallgatni ezt a számot:
    War - Why can't We be friends

    Nem egyértelmű ez a hasonlóság?
    Miért van az hogy zenében, és írásban csak másolni tudnak (plagizálás)? Miért nem lehet használni a szürkeállományt?

    Nem vagyok szent, ha olyat olvasok, ami érdekes lehet mások számára, én is írok róla, de saját szavakkal!
    Szóval egyre többször látom hogy copy & paste átemelnek szövegeket, és ez birizgálja a csőröm...

    barnam_ 14 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.