2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Audio-GD NFB-28 DAC - A lényeg

    A lényeg

    A magyar Audio-GD forgalmazó jóvoltából megismerhettem néhány új Audio-GD készüléket. Konkrétan hármat, a Master 1 előfokot, a Master 3 végfokot, és az NFB-28-as DAC+előfokot.
    A kapcsolat onnan ered, hogy tavaly leváltottam a Mytek 192-t egy Reference 5-re, majd amikor nagy teljesítményű végfokot kerestem, jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a Master 3-at is, hátha hasonlóan tetszeni fog. Aztán kaptam kölcsön előfokot is, meg DAC-ot is

    Audio-GD-ről először is pár szóban: egy kínai hifi manufaktúra, ahol a jó ár/értéket és a megbízható működést tűzték ki célul. Igen, kínai, de nem piaci kínai. Nem esik szét, nem romlik el, nincsenek furcsaságok se hangban, se működésben. Manufaktúra. Ez lehet előny és lehet hátrány is. Előny, mert többet adnak a pénzért, mint a bejáratott márkaneveknél, hátrány, mert a külső designban korlátozottak a lehetőségek.
    Általában jellemző a márkára, hogy nem spórolják ki az anyagot. Masszív készülékház, sok, jó minőségű alkatrész belül. Szintén jellemző, hogy hatalmas a termékpaletta a DACokból. A forgalmazó oldalán éppen 15 típus szerepel. Nem akarják megmondani, hogy melyik chipet szeresd, és mennyid legyen rá, hanem, ha tudod, hogy kb. mit szeretnél, mennyiből, akkor adnak egy tippet.

    Folytatás...

    bajnokpityu 10 éve

  • Human Audio DAC-ok

    Human Audio jóvoltából két készüléküket hallgathattam meg. A Muto, és a Muto-X DAC-ukat. A magyar vállalkozást régebbről ismertem már, a Tabla USB-SPDIF átalakítójukat lassan két éve használom boldogan. A két készülék kívül is, belül is sok szempontból hasonló. Legfontosabb differencia, hogy a Muto-X kapott két analóg kicsatoló trafót, valamint szimmetrikus a kijárata.
    Mindkét készülék LiFePO4 akkumulátorokkal működik. Az akkuk töltése automatizált, semmi teendő nincs velük. A két készülék külsőre is nagyon hasonló. Mindkettőjüknek 2-2db S/PDIF bejárata van, egyik BNC, másik RCA aljzat. Kimenetük egy pár RCA analóg kijárat. A készülékeket Tabla USB->S/PDIF átalakítóra kötöttem, és alapvetően iOS alatt M2tech Young driverrel használtam.

    Milyen a nagyobbik testvér, a MUTO-X hangja: feltűnő a nyugodtsága, bizalmat gerjeszt, hogy érdemes rá figyelni, nem fog bántani. Digitális forrás létére kifejezetten analógos. Fogódzkodókat keresek, és többedik próbálkozásra is zenehallgatás lesz belőle. Egyszerűen folyik belőle a zene. Ez jó buli lesz!

    Folytatás...

    bajnokpityu 10 éve

  • Mytek 192 vs Teac UD-501 (2013. aug)

    Mytek stereo 192 dsd dac.

    A gyártó stúdiós múlttal rendelkezik, elismert névnek számít. A Mytek Digital termékskálája két részből áll, professzionális, és HI-FI kategóriákra, a készülék elődje a Mytek 96 DAC még professzionális kategóriába tartozott, a 192 már HI-FI besorolású.

    A gyár úttörő volt a DSD átvitelt támogató DACok fejlesztésében. A készülék hátlapján firewire, 2 fajta USB, AES szimmetrikus digitális, spdif koaxiális, és toslink digitális bemenetek, valamint rca, és xlr analóg kijáratok vannak. Ezen kívül 2 BNC aljzat is helyet kapott, ezek órajelek szinkronizálására használhatóak, valamint felszereltségtől függően a 192 vagy 2 csatornás SACD digitális bnc csatlakozókat, vagy egy pár analóg RCA bejáratot kaphat. A készülék natív DSD feldolgozáson kívül, a dsd over pcm (DOP) technikát koax, firewire, és usb bemenetén támogatja, ezáltal aránylag olcsón profitálhatunk a modernebb átvitel előnyeiből. Akár a meglevő zenéinket is át tudjuk alakítani DSD formátumú jelfolyammá, amivel rendszerint jobb hangot érhetünk el, a szokványos PCM hanghoz képest.

    Folytatás...

    bajnokpityu 10 éve

  • dacolás folytköv

    Az előző irás után beszereltem az audio-gd reference 5.2be egy modernebb VIA chipes usb-t, valamint a WM reciver chip helyett egy DIRt. Azonnali jókora előrelépés volt. Mosottság nagy része eltünt, egész jó lett a belső USBje. Minimális összegért...

    Ez a dac így egyben már nagyjából a Mytek 192 hangminőségét tudta. Jóval olcsóbban. Úgyhogy el is kezdtem árulni a Myteket, közben néztem a külföldi aprókat: reference 5 dacra vadásztam. Olyan szerencsém volt, hogy találtam is egy 2-3 éves Reference 5ös dacot, kifejezetten jó áron. Ebben 2 R magos trafó van, külön az analóg, külön a digitális résznek, ellenben ebben pont nem volt belső USB. Írtam a gyártónak, hogy lehet-e bele tenni. Igen lehet, de nem könnyű. Dac megérkezett, és mi a bánat, még jobb a hangja,mint a Reference 5.32nek. Nem óriási különbség, de a minél több jó táp elméletem itt igazolódott. Megette a Myteket....

    Miben jobb? Nincs fémes énekhang, feszes,pontos mélytartomány, és mintha a magasa is jobb lenne. Szinpadmélység sokkal pontosabb. Hihetetlen, ennyiért. Szereti ő is a melegítést,de nem veszélyes. Az eddig próbált dacok közül számomra ez volt kegközelebb a saját DIY dacomhoz.

    Zenész cimborám véleménye: "basszus,mint egy igazi zongora."

    bajnokpityu 10 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.