2023. február 8., szerda

Gyorskeresés

USB drótok

Írta: | Kulcsszavak: USB . USB kábelek . kábelek . néhai . valhalla

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Történt egyszer, hogy a számítógép és a Human Audio Tabla USB átalakítóm közé kipróbáltam néhány olcsóbb nyomtatókábelt. Meglepetésre különbözött a kapott hang. Nosza, megkértem "Néhai" Józsit, "Valhalla" Ákost, mint hazai ismertebb kábelgyárosokat, hogy szeretném kipróbálni, mit művelnek a kábeleik a hanggal. Ákos nagyon sokára ígért kábelt, addig a környezetemben fellelhető többi drótot próbálgattuk. Józsi rögtön adott III, IV, protoV kábeleket, közben Human Audiosok is adtak néhány prototípust.

Többször írtam hozzászólást ezekről, a megvásárolható kábelekről pár szavas összefoglaló:

Néhai III: kicsit lassú, mélybehúzó kábel, Józsi csövesnek hívja a stílusát. Alapvetően hosszan hallgatható kábel, még jót is tesz ideges, digitális hangú láncoknak.
Néhai IV: jóval gyorsabb, de magasba húzó karakter. Kiabál, nem szerettem
Az az Vös jelű kábele, ami nálam járt, úgy tudom, nem került sorozatgyártásba.

Human Audio Nexu: Semleges, nem szinez, pontos, teres közben zenei hangú. Jó a felbontása, dinamikája is. Néha kicsit ideges a hangja, ezen sokat segít a szűrő közbetét, ami talán külön eszközként piacra fog kerülni. Ezzel együtt egy hosszan hallgatható, élvezetes kábelt ad. Nekem egyik kedvencem.

Nagyon rövid időre járt itt egy Oyaide D+, gyors benyomás az volt, h áráért nagyszerű drót. Amibe összesen bele tudtam kötni, hogy a zene nem tölti be a szobát, nem nagyon válik le a hangszórókról a zene. Felbontása szintén jó, stílusa a Humanos kábelre hasonlít, csak attól térben elmarad. De nem is annyiba kerül.

Valhalla U2 nevű Y alakú USB kábele: nyugodt, mint az átalakítóval erősített humanos, zenei, kicsikét mosós. Mélyeket valamennyire kiemeli, itt nem annyira pontos. Viszont tud egy olyan trükköt, hogy vágyik az ember zenét hallgatni vele, és közben nem hallja azt sem,h a többiek kicsit nagyobb felbontásúak, csak szól a zene, ahogy kell. Nagyon szerettem. Digitális világban nagy szó az a jelző, hogy "analógos" a hangja.
Valhalla U2 Gold: Elméletileg csak árnyékolásában különbözik előzőtől, de a hangja alig hasonlít rá. Attól nagyobb felbontású, pörgős kábel. Sajnos egyúttal nem is vágyik annyira az ember hallgatni, mint az előzőt, és a következő Valhallákat, és nem is olyan hosszan hallgatható.
Valhalla AgPt: nekem saját jelenlegi abszolút kedvencem. Nem tudom a többiekhez hasonlítani, olyan, mintha egyesítené a többiek pozitív tulajdonságait. Pontos feszes mélyek, semlegesség, hatalmas tér, jó felbontás, már-már érzelmesség. Nekem élmény vele hallgatni a láncot, és keresgélni az újabb, addig ismeretlen zenéket.

Nyilván lánc válogatja, hogy máshol is így szólnak-e, a saját hangfalas láncomon, a saját zenéimmel ilyennek tűntek.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.