2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Audio GD Reference 5.2 - Mytek Stereo 192 - Antelop Gold (Voltikus)

    Fejes láncom élére új dacot szerettem volna venni. Időm nem volt még egy dacot építeni, meg nem árt, ha van otthon egy referencia dac. Ezért a meghatározott pénzkereten belül meghallgattam 3 bolti dacot. Elég különbözőek így 3an (diy dacom ugye nem piaci szereplő, őt kihagyom). Teljesen más felfogásban készültek, más mérnökök, chipek, más árak, ennek megfelelően hangjuk is teljesen más. Mindegyiknek megvan a maga előnye, akármelyiket meg tudom érteni, miért pont őt választják. Ez saját vélemény, kéretik nem válaszolni rá.

    AudioGDre azért voltam kíváncsi, mert a legjobb digitális hangot egy olyan CDből hallottam, ami ugyanarra a chipre épül, mint a kínai. Nyomokban emlékeztet rá. USBje ennek Tenor volt. Hát, ezt gyorsan kipipáltam. Kínaiak viszont elég korrektek, olcsón lehet modernebb alkatrészekkel helyettesíteni. Van hozzá más reciver (WM helyett dir9001), más USB(32bit 384kHz), más óra, fillérekért. Ennek így most meleg hangja volt, kellemes énektartománnyal rendelkezett. Mélye elkent, kevéssé kottázható, és némileg a közepe is koszos. Magasa is inkább visszahúzódó. Ennek ellenére, azt gondolom, hogy áráért a hangja rendben van. Kedves, hosszan hallgatható hangja van, tere ennyiért szuper. Középtartománya, és tere az erőssége, de nem egy hifizős, villantós, lehengerlő valami. Énekeket szívesen hallgatnék rajta, ez fekszik leginkább neki.

    Folytatás...

    bajnokpityu 11 éve

  • USB drótok

    Történt egyszer, hogy a számítógép és a Human Audio Tabla USB átalakítóm közé kipróbáltam néhány olcsóbb nyomtatókábelt. Meglepetésre különbözött a kapott hang. Nosza, megkértem "Néhai" Józsit, "Valhalla" Ákost, mint hazai ismertebb kábelgyárosokat, hogy szeretném kipróbálni, mit művelnek a kábeleik a hanggal. Ákos nagyon sokára ígért kábelt, addig a környezetemben fellelhető többi drótot próbálgattuk. Józsi rögtön adott III, IV, protoV kábeleket, közben Human Audiosok is adtak néhány prototípust.

    Többször írtam hozzászólást ezekről, a megvásárolható kábelekről pár szavas összefoglaló:

    Néhai III: kicsit lassú, mélybehúzó kábel, Józsi csövesnek hívja a stílusát. Alapvetően hosszan hallgatható kábel, még jót is tesz ideges, digitális hangú láncoknak.
    Néhai IV: jóval gyorsabb, de magasba húzó karakter. Kiabál, nem szerettem
    Az az Vös jelű kábele, ami nálam járt, úgy tudom, nem került sorozatgyártásba.

    Folytatás...

    bajnokpityu 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.