2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Am2 + X1950 3D01

    Sziasztok ! :)
    Ez egy amolyan bemelegítő írás lesz. A platform is egyszerű viszonylag, de inkább nekem kell belejönni ebbe kicsit ! ;)
    Gyorsan összedobtam egy konfigot, egy Am2-es csúcs processzor (Athlon X2 6400+) és egy X1950 Pro 256-os lesz a főszereplő. A lap egy Gigabyte 790X-ud3p, a ram slotokba egy 2x1 -es Super Talent páros kapott helyet. A cpu-ra kompresszoros hűtést raktam, mert ezek az Athlonok nagyon szeretik az alacsony hőfokot, sokkal jobban mennek alacsonyabb hőfokra, mint magasabb feszültségre. Miközben írok, jókedvűen pattog a cd-rom, települ fel az Xp.



    Fent is van a Win, itt van a rendszerünk, úgy néz ki semmi probléma nincs, szépen, stabilan működik ! Lássunk néhány alapórajeles eredményt, hogy lássuk, mennyit sikerül javítanunk.

    Folytatás...

    Alpi. 7 éve 8

  • Hobbim a pc tuning ! (bemutatkozás)

    Sziasztok !

    A nevem Mészáros Alpár, egyszerűbben Alpi ! Ebben a blogban a hobbimról szeretnék mesélni.
    Pár éve kezdtem el foglalkozni a pc-k tuningolásával. Egy aprócska fsb emeléssel kezdődött és észrevétlenül vált szerelemmé. Ezt a bármennyi időt és pénzt felemészteni képes, azaz tökéletes hobbi-t szeretném kicsit bemutatni az én szemszögemből ! Bízom benne, hogy szolgálok majd időnként érdekes dolgokkal is számotokra !
    Időm nagy részében régebbi hardverekkel foglalkozom. Ennek kezdetben anyagi okai voltak, de aztán egyre inkább ébredt bennem a vágy, hogy újabb és újabb platformokat ismerjek meg.
    Lga775-el indult az egész. Egy ilyen gépet használtam, amikor fene tudja miért, elkezdtem olvasgatni a neten a pck tuningolásáról. Újabb és újabb alklmasabb alkatrészek beszerzése mellett léptem 1155-re (2600K, később 3770K), később 1150-re, 1151-re. 1150 mellett viszont elkezdtem, régebbi platformok irányába is érdeklődni. 775 előtti gépekkel nem igazáb volt tapasztalatom, kíváncsi voltam, mit tudhatnak, milyen fejlődésen mentek keresztül az általam nem tapasztalt generációk. Így kerültem kapcsolatba egy sor "oldschool" platformmal, illetve addig kizárólag "Intelesként", életemben először kóstoltam bele az Amd világába !
    Egymás után jöttek az újabbnál újabb platformok ! Am2, Am3, S478, S939, Socket A.

    Folytatás...

    Alpi. 7 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.