2020. november 27., péntek

Gyorskeresés

Húsvéti quadozás ! (2016.03.28. beszámolóm)

Írta: | Kulcsszavak: quad lga775 tuning Alpi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Húsvéti quadozás ! Ez egy immár 2 éves beszámoló, amit most megosztok Veletek itt a blogomba !
Kaptam 2 db. 775-ös quadot tesztre. Egy Q8300-ast és egy Q8400-ast. Sajnos az én Giga P45-öm úgy néz ki már fentről figyel minket. :( Kölcsön kértem Norbi (Northsys) P45-UD3R -jét. Pont ugyan az, mint az én lapom csak ddr2-es.
Nos, nekiálltam ! Nagyon jó volt megint UD3-assal dolgozni, hiányzott már nagyon. Hihetetlen, hogy milyen sima 500 fsb-t képes stabilan alárakni egy 4 magos procinak. 4-5 restart és 500 fsb-n win install. Hamar ment, mert a 2 lap hihetetlen, de mindenben pont ugyan úgy viselkedik. Század voltokra azonosan kell működtetni. Sajnos a melegre nagyon háklis nb is ugyan úgy itt volt, 525-ös fsbn megmelegedett és véget is ért a móka, 520-as fsb fölött nem lehetett használni a procit. :(
Nem kell óriási melegre gondolni. kb. 32-35 fokos volt nb borda, sajnos ez már pont véget vet a mókának. Ezek a lapok nagyon alkalmasak 4 magos procik tuningjához, de mindennek tökéletesnek kell lenni, nem lehet erőszakkal semmire rávenni. Én mindig egy kis blokkot raktam nb-re, mikor quadot hajtottam az ud3-ba, pont ezért. Léggel ugyanis ott ért véget, amikor kezdett volna érdekes lenni. :) Node, ez kölcsön lap, nem álltam neki össze-vissza ekkenteni. :) Szépen kiköltöztem a teraszra a konfiggal. Erősen ventiztem nb bordát. Szépen lehűlt 15 - 18 fokra. És lám-lám ez a kis hűvös begyújtotta a rakétákat. Minden a helyére került. Megvillant a Giga P45. Ahogy már írtam, ha sikerül minden összetevőt ideális állapotba imádkozni és közepesen hozzáértő a kezelő, akkor az isteni UD3 működni kezd. Aztán csak működik, működik. Cpu határáig el lehet menni így. Q8300 jobb darab volt. Sokkal később kezdte el kérni Vtt-t, vcore-ban is szebb igényei voltak. Q8400-as elég hamar letestelt. Azért mindkét eredmény vállalahtóra sikerült !. :)

Alpi


Hozzászólások

(#1) flymi


flymi
őstag

Haladjunk a core-ral, eljárt már felette az idő. :)
Ha nem láttam volna a bejegyzés mellett a neved, arra gondoltam volna, hogy vettél egy négykerekű terepre valót.
Mennyi volt a kinti hőmérséklet, hogy 15-18°C-ra hűtötte a két venti a nb-et?

Hó vége felé érkezik az "új Q9650 proci" (és a ddr3 ramok) a tesztlaphoz. Kíváncsi leszek mit hoz majd a QX6850-hez képest, első körben mondjuk alacsonyabb fogyasztást azonos órajelen. Tuninghoz nem értek, sosem volt rá szükségem, de ahogy elnézem elég babán húzható mindkettő, van bennük tartalék. Persze egy P4 celkához semmi sem mérhető.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#2) Zicokuka


Zicokuka
senior tag

Elment biza az az idő,de azért még használható.

(#3) sqpp válasza flymi (#1) üzenetére


sqpp
őstag

Nálam ez így is volt :D Azt hittem valami esemény ez, hogy quadozni megy minden húsvétkor a haverokkal. -

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.