2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • CP 2077 nyelvtörőm : BUG vagy vagy nem vagy ?

    Emlékeztek a Vízipók-ba, mikor a Kislány minden alkalommal "kimentette" a tóból és a kerti csapra tette ? Ő meg dühösen kiáltotta, Engem nem kell megmenteni !

    CP 2077 A játék, amit talán leginkább vártunk, a játék, ami minden rekordot megdöntött nyitásnál és a játék, ami jelenleg talán a legtöbb hozzászólást okozza a világ nyílvános forumain. Többnyire nem pozitiv véleménnyel vannak, de ez nem meglepő, a negativ dolgok sokkal dominánsabban jelennek meg mindig. Az, hogy köszönöm, teljesen jól vagyok, nem történt semmi különös nem annyira érdekes és nem is érzi úgy senki, hogy közölnie kéne, hogy megint minden rendben van, pont, mint tegnap ilyenkor.
    Nem is kívánok itt személyes véleményt megosztani a játékkal kapcsolatban, mindenki tegyen szert a sajátjára én azt mondom. Másrészt még ha szeretne is valaki, képtelen megmenekülni a sok meme, stb. elől. Óhatatlan módon is belebotlik mindenki, bármerre is jár-kel. :) Ami viszont megdöbbentett és el is szomorított valahol az az egyik leginkább emlegetett Amd-t érintő "SMT bug". Amikor először láttam, nem is nagyon foglalkoztam vele, egy Reddit bejegyzés volt, simán átpörgettem. Aztán rá egy napra, egy általam mondjuk úgy, átlagnál jobbnak tartott oldalon, mit látok ! Az "SMT" bug-ot cikk formájában, Kis kép, ami a hibát mutatja (bele tudok kötni. :D De ezt majd később).

    Folytatás...

    Alpi. 3 éve 26

  • Karácsonyi játék !

    Sziasztok !

    Arra gondoltam, hogy így ünnepek idején mindenkinek egy picit több szabadidő áll rendelkezésére és marad idő foglalkozni a birtokolt számítógépek egyikével, másikával. Ki-ki vérmérséklete szerint.
    Aki magára ismert a leírásból, az olvasson mindenképp tovább, ugyanis kitaláltam egy kis könnyed játékot !
    Kíváncsi vagyok, hányan fognak részt venni, remélem azért 1-2 nevezés érkezik ! :)
    A választásnál fontos volt, hogy, minél szélesebb kört érintsen és ne a "kinek milyen drága gépe van" irányba menjünk. Ezért esett a PcMark04-re a választásom. A tekintetünket nem a csillagos ég felé kell vetni, hanem ez amolyan "target oc" lesz ! A "target" azaz a cél így Szilveszter közeledtével, legyen 2019 !!
    Nincs más dolog, mint letölteni a [PcMark04]-et, ami ingyenes, keresni egy gépet és kezdődhet is a móka ! Bármilyen alap lehet, az órajeleket állíthatjuk fel, le, ahova tetszik, a cél, hogy a végén a pontszám minél közelebb kerüljön a 2019-hez, ne adj Isten pont 2019 legyen !! Aki nem ismeri ezt a benchmarkot annyira, annak elmondanám, hogy kb. bármilyen ezredforduló után készült gép alkalmas a pontszám elérésére. :K

    Folytatás...

    Alpi. 5 éve 23

  • Sikerült egy rgb-s, gamer konfigot összedobnom ! Mindezt akaratom ellenére !

    Összeállt egy új gép nálam. Érdekes story kicst, mert több olyan alkotó-eleme is van, ami "nem tervezetten" érkezett. A ramok simán a ddr4-esek idióta árazása miatt kerültek megvételre. G.skill-eket nézegettem egy jó ideje, de nem hogy nem lettek olcsóbbak, még emelkedtek is az árak picit. Ph-n meg felbukkant egy Corsair 2x8 kit 55K-ért és Bala (Achilleus) bőven megvételre alkalmasnak mondta, úgyhogy írtam is az eladónak. :) A másik meglepetés hardvare a lap. Történt ugyanis, hogy valami nonszensz áron kerültek ki IX-es Apexek pár bolt polcára !! Pratlan lap lga1151-re, nem hinném hogy be kell mutatni és mikor megláttam ezeken a nevetséges árakon, vételi kényszerhelyzet állt elő. 7600K-m megvan már egy ideje, azon a fronton egyelőre kivárok. Végére hagytam a vga-t. Rég óta vágyok valami hasonlóra, szerencsére volt pénzem is éppen mikor Jani (Jones965) feldobta a csapatba, hogy ha megbeszéljük és elvisszük mindkét vgajat, akkor megbontja a konfigot. A vga-k, 980 Ti Matrix-ok, vízesblokkal. Nem volt kérdéses. Nem hasonló volt ahhoz, amit keresgélek, hanem pont olyan ! :)
    Itt van egy kis izelítő, hogy mire is elég ez így együtt.
    Amugy kezd egyre kevésbé zavarni Rgb... Még a végén meg is tetszik !

    [Tesztelgetés]

    Folytatás...

    Alpi. 6 éve 2

  • Húsvéti quadozás ! (2016.03.28. beszámolóm)

    Húsvéti quadozás ! Ez egy immár 2 éves beszámoló, amit most megosztok Veletek itt a blogomba !
    Kaptam 2 db. 775-ös quadot tesztre. Egy Q8300-ast és egy Q8400-ast. Sajnos az én Giga P45-öm úgy néz ki már fentről figyel minket. :( Kölcsön kértem Norbi (Northsys) P45-UD3R -jét. Pont ugyan az, mint az én lapom csak ddr2-es.
    Nos, nekiálltam ! Nagyon jó volt megint UD3-assal dolgozni, hiányzott már nagyon. Hihetetlen, hogy milyen sima 500 fsb-t képes stabilan alárakni egy 4 magos procinak. 4-5 restart és 500 fsb-n win install. Hamar ment, mert a 2 lap hihetetlen, de mindenben pont ugyan úgy viselkedik. Század voltokra azonosan kell működtetni. Sajnos a melegre nagyon háklis nb is ugyan úgy itt volt, 525-ös fsbn megmelegedett és véget is ért a móka, 520-as fsb fölött nem lehetett használni a procit. :(
    Nem kell óriási melegre gondolni. kb. 32-35 fokos volt nb borda, sajnos ez már pont véget vet a mókának. Ezek a lapok nagyon alkalmasak 4 magos procik tuningjához, de mindennek tökéletesnek kell lenni, nem lehet erőszakkal semmire rávenni. Én mindig egy kis blokkot raktam nb-re, mikor quadot hajtottam az ud3-ba, pont ezért. Léggel ugyanis ott ért véget, amikor kezdett volna érdekes lenni. :) Node, ez kölcsön lap, nem álltam neki össze-vissza ekkenteni. :) Szépen kiköltöztem a teraszra a konfiggal. Erősen ventiztem nb bordát.

    Folytatás...

    Alpi. 6 éve 3

  • Mire elég egy korosodó konfig, egy 1 Gb-os vga-val a Far Cry 5-nél ?

    Különösebb komment nélkül berakom ide ezt a 2 videot. Ha már megcsináltam, közzé teszem ! :)
    A konfig egy 1156-os alap, I5-750-es procival, picit tuningolva, 2x4 Gb ram és a néhai nagyágyú, egy HD 5870 Lightning. A 2 video különböző irányból közelít a beállítások terén, sajnos mindkét esetben látványosan szűk a rendelkezésre álló 1 Gb vram. Mindemmellett ne felejtsük el, hogy közel 10 éves hardver-eken futtattam egy modern játékot, így nézve óriási dolog, hogy játszható produktumra volt képes mindkétszer ! :R
    [1080P-alacsony részl.]
    [768P-magasabb részl.]

    Alpi. 6 éve 12

  • Újra együtt !

    Ez itt ez, kéremszépen ! Pont ez ! :)

    Az első, magamnak vásárolt gépem ! Pont így, ahogy most itt látható. 10-11 éve volt már, pontosan nem emlékszem. Egy P965-DS3-as lap, benne egy C2 E6420 és 2 x 512 Geil ramocska. Volt egy 8800 Gts is, de cseppet sem meglepő módon, az nem érte meg ezt a tisztes kort. Sőt... Igazábol még eléggé az elején megszűnt működni. Nem egy kifejezetten jó emlék. Akkor ha jól rémlik olyan 60-70.000 Ft. közt voltak ezek és hogy is mondjam csak.... A kezemben a Gts tetemével nem fojtogatott a nevetés. :U
    Pár év énáltalam történő nyüstölés után, Anyum gépévé avanzsálódott. A múlt hétig, ebben a beosztásban melózott. Eléggé az elején megbizergáltam az órajeleit, szóval ha így nézzük, akkor kb. 10 évet ment 400 fsb-n. :) :R
    Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a múlt heti nyugdíjazása sajnos valamelyik alkatrész megellése miatt következett be. Nemsokára kivizsgálom, mi is a probléma forrása, de ha elindul, fogok nyomni valami jó kis eredményt vele ! :K

    Alpi. 6 éve 10

  • Am2 + X1950 3D01

    Sziasztok ! :)
    Ez egy amolyan bemelegítő írás lesz. A platform is egyszerű viszonylag, de inkább nekem kell belejönni ebbe kicsit ! ;)
    Gyorsan összedobtam egy konfigot, egy Am2-es csúcs processzor (Athlon X2 6400+) és egy X1950 Pro 256-os lesz a főszereplő. A lap egy Gigabyte 790X-ud3p, a ram slotokba egy 2x1 -es Super Talent páros kapott helyet. A cpu-ra kompresszoros hűtést raktam, mert ezek az Athlonok nagyon szeretik az alacsony hőfokot, sokkal jobban mennek alacsonyabb hőfokra, mint magasabb feszültségre. Miközben írok, jókedvűen pattog a cd-rom, települ fel az Xp.



    Fent is van a Win, itt van a rendszerünk, úgy néz ki semmi probléma nincs, szépen, stabilan működik ! Lássunk néhány alapórajeles eredményt, hogy lássuk, mennyit sikerül javítanunk.

    Folytatás...

    Alpi. 7 éve 8

  • Hobbim a pc tuning ! (bemutatkozás)

    Sziasztok !

    A nevem Mészáros Alpár, egyszerűbben Alpi ! Ebben a blogban a hobbimról szeretnék mesélni.
    Pár éve kezdtem el foglalkozni a pc-k tuningolásával. Egy aprócska fsb emeléssel kezdődött és észrevétlenül vált szerelemmé. Ezt a bármennyi időt és pénzt felemészteni képes, azaz tökéletes hobbi-t szeretném kicsit bemutatni az én szemszögemből ! Bízom benne, hogy szolgálok majd időnként érdekes dolgokkal is számotokra !
    Időm nagy részében régebbi hardverekkel foglalkozom. Ennek kezdetben anyagi okai voltak, de aztán egyre inkább ébredt bennem a vágy, hogy újabb és újabb platformokat ismerjek meg.
    Lga775-el indult az egész. Egy ilyen gépet használtam, amikor fene tudja miért, elkezdtem olvasgatni a neten a pck tuningolásáról. Újabb és újabb alklmasabb alkatrészek beszerzése mellett léptem 1155-re (2600K, később 3770K), később 1150-re, 1151-re. 1150 mellett viszont elkezdtem, régebbi platformok irányába is érdeklődni. 775 előtti gépekkel nem igazáb volt tapasztalatom, kíváncsi voltam, mit tudhatnak, milyen fejlődésen mentek keresztül az általam nem tapasztalt generációk. Így kerültem kapcsolatba egy sor "oldschool" platformmal, illetve addig kizárólag "Intelesként", életemben először kóstoltam bele az Amd világába !
    Egymás után jöttek az újabbnál újabb platformok ! Am2, Am3, S478, S939, Socket A.

    Folytatás...

    Alpi. 7 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.