2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

Azok a szabályok

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Van nálunk a melóhelyen három portás. Közülük az egyik igencsak ragaszkodik mindenféle szabályhoz, gyakorlatilag senki nem csinálhat semmit másképp, mint ahogy le van írva. Fogadni merek, hogy a csávó kockát is szarik. Nem mintha nagy gond szokott volna ebből lenni.
Na szóval adott a csávókám. Adott egy PC, amit a portások használnak. Egész mostanáig ez a PC nem volt a könyvtár tulajdona, így effektíve nekem se volt rajta különösebb extra jogosultságom, vagy nekik kevesebb, mint nekem. Viszont új videómegfigyelő rendszerünk van, ami miatt immáron tartományba van léptetve a gép, illetve nem is az a gép, mert a régi nem bírta volna el. És ha már egy könyvtári tulajdonú gép került oda, én természetesen lecsaptam rá, háhá. Mostantól nincs telepítgetés, baromságok elállítgatása, meg ilyenek. Úgy ahogy kell, ez ki is csapta a biztosítékot. Hát nincs Mahjongg, meg sakk, most mi lesz (megjegyzem azon a gépen ez nem kifejezetten engedélyezett, mint ahogy egyik másikon sem). Megmondtam neki, hogy hivatalos támogatást nem adok. Ha észreveszem leveszem, de ha nem látom meg - és direkt vadászni nem fogok - akkor leszarom mi van rajta (max. amit rá tudnak tenni, de az nem sok).
Na majd ő beszél a főigazgatóval (sok sikert, gondoltam). Elkezdtem magyarázni, hogy tőlem nyugodtan. Ha áldást adnak rá, én feltelepítem, de meg kell érteni, hogy vannak bizonyos szabályok, amely szabályok nem azért jöttek létre, hogy kibasszanak másokkal, hanem a biztonság, meg egyéb dolgok miatt (az a játék nem is jogtiszta, így engem kétszeresen is jól megbasznának, ha jönne az ellenőrzés). Na mindjárt jött az okosság, hogy "a szabályok azért vannak, hogy felrúgjuk őket". Aha. Igen. Most bezzeg...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.